ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Χθές 31/5 στις 12:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση ενάντια στην ακρίβεια σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, στο Σκλαβενίτη στη Χαριλάου Τρικούπη.Απαλλοτριώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης(τρόφιμα, απορρυπαντικά κτλ)τα οποία μοιράστηκαν όλα στους περαστικούς της λαϊκής αγοράς των Εξαρχείων, μαζίμε τρικάκια και το κείμενο που ακολουθεί.

Τον τελευταίο καιρό, είμαστε όλοι μάρτυρες(κυριολεκτικά και μεταφορικά) ενός φαινομένου που ανέκαθεν διέκρινε την τακτική των επιχειρηματιών και των εξουσιαστών γενικότερα. Βασικά προϊόντα να πωλούνται σε απλησίαστες τιμές, επειδή έτσι είναι η «ελεύθερη οικονομία». Η ίδια «ελεύθερη οικονομία», που μας επιβάλλει να χάνουμε τη μισή μας ζωή στα κάτεργα των χώρων εργασίας για 600 ευρώ. Βασικά είδη διατροφής που παράγονται στον τόπο μας, πωλούνται σε διπλάσια σχεδόν τιμή, απ' ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια στιγμή, τρόφιμα που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο μας, όπως το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, εξακολοθούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, παρόλο που χιλιάδες τόνοι βρέθηκαν μολυσμένοι με ορυκτέλαιο. Κυβέρνηση και υπουργοί μιλούν για μεμονωμένα φιανόμενα κερδοσκόπων, προσπαθώντας με γελοία επικοινωνιακά τρικ (βλέπε δέσμη 41 μέτρων για την ακρίβεια) να κατευνάσουν την κοινωνική οργή. Από κοντά και οι γνωστοί ρουφιάνοι τους( ΤV, εφημερίδες) σπεύδουν να σιγοντάρουν ό,τι διατάσσουν τα αφεντικά τους. Από το παιχνίδι δε λείπουν φυσικά και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, μιλώντας γενικά και αόριστα για ανεξέλεγκτη αγορά, για απομόνωση των κερδοσκόπων και για τη σημασία της καταναλωτικής συνείδησης.Μια συνείδηση που κατασκευάζεται -βέβαια!- μεθοδευμένα, μέσα από τηλεοπτικές διαφημίσεις και συστηματική καλλιέργεια του υπερκαταναλωτισμού.

Επειδή αρνούμαστε να μπούμε σε αυτό το στημένο παιχνίδι, εφαρμόζουμε στη πράξη, τη δική μας "δέσμη μέτρων" απένατι στην ασυδοσία των αφεντικών!

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΡΑ!!!

ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΑ

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ



ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

3 σχόλια:

panagiota είπε...

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ...ί χτενίζεται!
Πάνε να παίξεις παραδίπλα grsex..

Ανώνυμος είπε...

λέμε πως υπάρχει ακρίβεια, τα πάντα ακριβαίνουν, οι μισθοί μένουν ίδιοι, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και η λέξη φτώχεια δεν φαίνεται πουθενα. Δεν θέλουμε άλλους ανεπιτυχείς αγώνες κατά της ακρίβειας, θέλουμε λύσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας που μαστίζει τον πλανήτη και χτυπά την πόρτα μας, αν δεν την έχει χτυπίσει ήδη και δεν έχει μπει στο σπίτι μας.

Ανώνυμος είπε...

παρέμβαση ενάντια στη φτώχεια πότε θα κάνουμε?