ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Μόνο ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια τους



Πρόθυμη να εφαρμόσει κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά η δημοτική αρχή Πύργου που εκλέχθηκε στις πρόσφατες εκλογές με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με θέμα την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, αποδείχτηκε ότι η δημοτική αρχή συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά του λαϊκού εισοδήματος και των λαϊκών δικαιωμάτων και αποδεχόμενοι την λογική της «ανταποδοτικότητας» αποφάσισαν να σφίξουν πιο βαθιά τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχομεσαίων αγροτών.
Φάνηκε επίσης η «αποφασιστικότητα» της να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει δεσμευτεί προεκλογικά στην κυβέρνηση, και έχει ακόμα στο συρτάρι, παρά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν. Αυτό το νόημα είχε η προσπάθεια για ψηφοφορία πριν καν ολοκληρωθεί η ανάγνωση της εισήγησης του θέματος και τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι γονείς και τα σωματεία που παρευρίσκονταν. Εκτός και αν στον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται ότι απαγορεύεται να αναρτηθεί πανό και να ακουστούν συνθήματα στην αίθουσα που να ζητάνε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και όταν συμβεί αυτό ψηφίζουμε άρον-άρον χωρίς να το πάρει κανένας χαμπάρι. Φυσικά μετά το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εξαπολύσει αρκετό μελάνι λάσπης συνεπικουρούμενοι και από τους «πρόθυμους» που προσπαθούν να δείξουν καλή διαγωγή και διαστρεβλώνουν σε μεγάλο βαθμό τα γεγονότα.
Η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά μπορούν να μας πουν πώς την εννοούν την δημοκρατία; Να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στο δημοτικό συμβούλιο να κουβεντιαστούν θέματα όπως: Η υγεία και το κλείσιμο των νοσοκομείων; Η παιδεία και ότι οι γονείς χρόνο με το χρόνο πληρώνουν περισσότερα; Η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων; Η ακρίβεια και η ανεργία που πλήττει μεγάλο κομμάτι των κατοίκων του Πύργου; κ.α. θέματα που έχουμε προτείνει και φυσικά αρνήθηκαν να κουβεντιαστούν. Μάλλον και τότε έπρεπε να δοθούν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφασιστικά δεν επέτρεψαν να κουβεντιαστούν τέτοια ζητήματα σαν να μην απασχολούν κανέναν στην περιοχή μας!!! Ενοχλεί όπως φαίνεται την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους τους να διεκδικεί ο λαός με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Παίρνουν μαθήματα από τον Κ. Πάγκαλο και την κυβέρνηση τους.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι στον Πύργο

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ
Είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: άνθρωποι, που σηκώνονται κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για ένα καλύτερο μέλλον.

Άλλοι από εμάς θεωρούν τους εαυτούς τους προοδευτικούς, άλλοι συντηρητικούς. Άλλοι από εμάς πιστεύουν στο Θεό, άλλοι όχι. Άλλοι από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολίτικοι, αλλά όλοι είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.

Αυτή η κατάσταση έχει γίνει συνήθειο, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε. Είναι ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, ώρα να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία μαζί. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε ότι:

Οι προτεραιότητες κάθε ανεπτυγμένης κοινωνίας πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη, η ευημερία και ευτυχία των ανθρώπων.

Αυτές είναι αναλλοίωτες αλήθειες με τις οποίες θα πρέπει να συμβαδίζουμε στην κοινωνία μας, το δικαίωμα για στέγαση, εργασία, πολιτισμό, υγεία, εκπαίδευση, πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και καταναλωτικά δικαιώματα για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησής μας και του οικονομικού συστήματος δεν νοιάζεται γι' αυτά τα δικαιώματα, αλλά και με πολλούς τρόπους είναι ένα εμπόδιο στην ανθρώπινη πρόοδο.

Θυμωμένα στις πλατείες


Θυμωμένα στις πλατείες

(Πραγματική Δημοκρατία, τώρα!)

ΘΥΜΟΣ στα αρχαία ελληνικά σημαίνει: ΨΥΧΗ! …Με θυμό λοιπόν κι εδώ στον Πύργο κάθε νύχτα από την περασμένη Τετάρτη μαζευόμαστε στις πλατείες… Δεν είμαστε χιλιάδες ούτε καν εκατοντάδες… Λίγες δεκάδες είμαστε!... (κάποιες νύχτες γινόμαστε κι εκατοντάδες – αλλά μη τους το πούμε και τρομάξουν)
Λίγες δεκάδες από όλα τα χρώματα της Ίριδας που οι περισσότεροι σμίγουμε για πρώτη φορά μαζί…
Σμίγουμε με οργή και αγανάκτηση μα και με ψυχή και με τη χαρά του αγωνιζόμενου ανθρώπου.
Σμίγουμε δεκάδες άνθρωποι που ζητάμε αξιοπρέπεια, ελπίδα. Ζητάμε να ονειρευτούμε ξανά!
Σμίγουμε σαν απόπειρες, σαν αντιστάσεις, σαν γροθιές, σαν γονίδια αναζήτησης, σαν ιδέες, σαν αξίες, σαν ουτοπίες μακριά από την πραγματικότητα του καναπέ και του δελτίου των 8…
Λίγες δεκάδες άνθρωποι, που μαθαίνουμε πως γράφεται η ιστορία, που δε συμβιβαζόμαστε με το γκρίζο του ΔΝΤ και αγναντεύουμε παραπέρα… σε μια ζωή καλύτερη, σε μια χώρα καλύτερη… που ψάχνουμε την αληθινή πρόοδο…
«κι η πρόοδος είναι η πραγματοποίηση των ουτοπιών...» όπως έγραφε ο Όσκαρ Ουάιλντ.
Σμίγουμε λίγες δεκάδες ή εκατοντάδες, αν θες, που θεωρούμε ότι το να μας κλέβουν την αξιοπρέπεια είναι το ίδιο αβάσταχτο με το να μας κλέβουν το ψωμί…

Ένα γράμμα συγνώμης …για τα παιδιά μας


Αστεράκια μου…
…αυτό το γράμμα είναι ένα γράμμα συγγνώμης που θα ήθελε να γίνει τραγούδι...

Σας ζητώ συγγνώμη που τις περισσότερες ώρες δεν είμαι δίπλα σας και τρέχω στις δουλειές...
Έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο να μεγαλώσουμε μαζί και στο να εξασφαλίσω πως δεν θα σας λείψει η τροφή, το βιβλίο, το παιχνίδι, το ρούχο...
Συγγνώμη για όλα τα βιβλία που ξεκίνησα να σας διαβάζω και ποτέ δεν τελειώσαμε...
Ξέρω όμως ότι μπορείτε να διαβάσετε μόνα σας τη συνέχεια και να με σκέφτεστε σαν να είμαι εκεί...
…για όλα τα ταξίδια που σας είχα υποσχεθεί και που δεν κάναμε ακόμα...
Όμως τα μεγάλα ταξίδια είναι μπροστά μας... Θα τα συνεχίσουμε μαζί... Μέχρι να φτιάξετε τα δικά σας καράβια...
…για τα όνειρα που έκανα όταν, μωράκια, σας νανούριζα στην αγκαλιά μου...
Όμως, να ξέρετε, τα όνειρα παίρνουν πάντα εκδίκηση!...

Συγγνώμη που, όταν βρισκόμαστε, αποφεύγω να σας κοιτάζω στα μάτια, μη και δείτε το φόβο μου, τη θλίψη μου, την οργή μου...
Κι αυτό είναι το χειρότερο από όλα τα προηγούμενα. Πάντα κοίταζα τον κόσμο στα μάτια και θέλω να μπορώ να τον ξανακοιτάζω. Κι εσείς είστε ο κόσμος μου. Και εσείς είστε το μέλλον του κόσμου μου...

Μας  λήστεψαν…

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Στο ... "ψυγείο" η μεγάλη ΔΩΡΕΑ Ψυχαλίνου στο Νοσ/μείο Πύργου


ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟ, ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ, ΥΠΕΥΘΥΝΟ Ή ΑΝΕΥΘΥΝΟΫΠΕΥΘΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

            Εμείς οι απλοί Ηλείοι ενεργοί πολίτες, και κυρίως εμείς οι ορεσίβιοι Διβριώτες (που θεωρήσαμε χρέος μας να τιμήσουμε την μεγάλη ευεργέτιδα συμπατριώτισσά μας, φέρνοντας την επιφάνεια το σοβαρό θέμα) αρχίζουμε να γινόμαστε λίαν κουραστικοί ή ...«γραφικοί» με την επιμονή μας. Μάλιστα κάποιοι βαθιά διαπλεκόμενοι συμπολίτες μας τόλμησαν να χαρακτηρίσουν (όπως πάντα, «ψιθυριστά» στο σκοτάδι) αυτή μας την επίμονη αναζήτηση της αλήθειας, ως ελαυνόμενη από κάποια σκοπιμότητα και δεν δίστασαν να μας πουν ακόμη και ιερόσυλους!!... Ας είναι. Γιαυτούς «Κυριακή, κοντογιορτή» που λένε στο χωριό μας καθόσον η κοινωνική υποχρέωση και προσφορά, τούς είναι προφανώς άγνωστη έννοια.
            Αυτό που συμβαίνει στο Νομό μας ή καλλίτερα στο «Ηλειαστάν», είναι ανήκουστο, είναι εξοργιστικό. Τουλάχιστον όσον αφορά  την συγκεκριμένη ΔΩΡΕΑ, με ακίνητα και μετρητά αξίας εκατομμυρίων Ευρώ που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα ζωής στο ψυχορραγούν οικονομικά και λειτουργικά Νοσοκομείο Πύργου που στερείται (κατά πως καταγγέλλεται καθημερινά από τους άτυχους ασθενείς του) ακόμη και τα στοιχειώδη μέσα περίθαλψης.
            Χωρίς να λέμε τα ίδια και τα ίδια, με την παρούσα θέλουμε να κρατήσουμε το μέγα θέμα στην επικαιρότητα, γιατί εκείνοι που από εγκληματική αδιαφορία ή χειρότερο από σκοπιμότητα το «έθαψαν» επί 12 ολόκληρα χρόνια, τώρα που τυχαία αποκαλύφτηκε θέλουν να το βάλουν οριστικά στο ...ψυγείο. Και εξηγούμεθα.
            Πρώτα, εκ καθήκοντος απευθυνθήκαμε στους καθύλην σήμερα αρμόδιους και υπεύθυνους αλλά και σε εκείνους που με τον ένα ή άλλο τρόπο είχαν μεγάλη ή μικρή ευθύνη στην υπόθεση της μεγάλης περιουσίας που άφησε στο Νοσοκομείο η Πυργιώτισσα (εκ Δίβρης καταγώμενη) Ξανθή Ψυχαλίνου σύζυγος του αείμνηστου Υπουργού Γιάννη Γιαννόπουλου. Δηλαδή στους εξής:
            α) Στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Σιουρούνη, β) στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο γ) στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Κατσιφάρα και τον  Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γκούμα δ) Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας ε) στον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου σημερινό βουλευτή Αχαΐας κ. Τριανταφυλλόπουλο στ) στους εκτελεστές της Διαθήκης δικηγόρο κ. Μπράμο και την συμβολαιογράφο κ. Μπράμου ζ) στον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Θεοδώρου η) στον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου και σημερινό βουλευτή Ηλείας κ. Τζαβάρα θ) στο σημερινό Δήμαρχο του Πύργου κ. Παρασκευόπουλο ι) σε όλους του θητεύσαντες Προέδρους-Διοικητές και Διοικητικά Συμβούλια του Νοσοκομείου από το 1999 και επέκεινα...

Απαράδεκτη φραστική επίθεση από «οπαδούς» του ΠΑΣΟΚ


Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη φραστική επίθεση και τις απειλές που δέχτηκαν μέλη του κινήματος μας, από «οπαδούς» του ΠΑΣΟΚ, με προεξάρχοντα τον γενικό γραμματέα της Ν.Ε. Το γεγονός αυτό συνέβη  κατά την προσπάθεια τους να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην συγκέντρωση της κ. Φ. Γεννηματά. Δεν επέτρεψαν σε περίπου δέκα μέλη μας να σταθούν έξω από την αίθουσα, όπου επρόκειτο να μιλήσει η αναπληρωτής υπουργός, ισχυριζόμενοι ότι «δεν επιτρέπεται γιατί είναι κομματική εκδήλωση». Από πότε μια κομματική εκδήλωση μπορεί να μετατραπεί σε  άσυλο για υπουργούς μιας αντιδημοκρατικής κυβέρνησης;
Εμείς ως κίνημα είμαστε αποφασισμένοι να «τραβάμε» τα κόκκινα» χαλιά, που εσείς στρώνετε στους δυνάστες του Ελληνικού λαού.  
ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

 χώρα μας σήμερα βιώνει την χειρότερη φάση της μεταπολιτευτικής της περιόδου. Και αυτό δεν οφείλεται τόσο στο μεγάλο μας οικονομικό έλλειμμα, αλλά κυρίως στο τεράστιο «έλλειμμα δημοκρατίας», που παρουσιάζουν τα τελευταία πολιτικά δρώμενα:
Έχουμε ένα «φερέφωνο» πρωθυπουργό και έναν υπουργό οικονομικών οι οποίοι μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους για σημαντικά θέματα, μετατρέποντας το κοινοβούλιο σε βουλή περιορισμένης ευθύνης και τους βουλευτές σε εντολοδόχους του ΔΝΤ.
Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν χαίρει της δημοκρατικής νομιμοποίησης, καθώς πράττει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά, τα οποία ενέκρινε προεκλογικά ο Ελληνικός λαός. Και ενώ δεν τολμά να κάνει λόγο για λαϊκή συναίνεση, από την άλλη επιζητεί διακαώς την συναίνεση-συνενοχή της αντιπολίτευσης.
Αφαιρούνται από το ελληνικό λαό κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα (εργασία, υγεία, παιδεία, ασφάλεια κ.α.), για να σώσουν τα χρήματα των τοκογλύφων δανειστών της χώρας μας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην εκδηλωση της Γενηματα

Μεσα στο σκοταδι της απαθειας μια ηλιαχτιδα αντιδρασης.Οι τοπικοι φορεις του ΠΑΣΟΚ σημερα στις 7.30 το απογευμα ειχαν προγραματισει εκδηλωση στο χωρο του Δημαρχειου με καλεσμενη τη Φωφη Γενηματα, υφυπουργο παιδειας.Εντυπωση προκαλει το γεγονος οτι τα τοπικα ΜΜΕ δεν ανεφεραν σχεδον τιποτα για την εκδηλωση, που σε αλλες εποχες θα ηταν πρωτοσελιδο.
Νομιζαν οτι με αυτο το τροπο, θα περναγε απαρατηρητη απο το κοσμο που ηθελε να διαμαρτυρηθει και θα εκαναν μια καλη γιορτη-φιεστα που θα αλληλοχαιρονταν και θα αλληλογλυφονταν.Τερμα αυτα.Γυρω στα εικοσι ατομα του κινηματος μας καναμε δυναμικη παρεμβαση.Βγαλαμε ηχεια ακριβως στην εισοδο του Δημαρχειου και της δωσαμε την πρεπουσα υποδοχη, μοιραζοντας κειμενα και φωναζοντας συνθηματα.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ


Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του «Καλλικράτη» και της λεγόμενης «εξυγίανσης» των δήμων είχε προειδοποιήσει ότι αυτό θα σημάνει απολύσεις, επιβολή νέων φόρων και αύξηση όσων ήδη υπάρχουν, παράδοση αρμοδιοτήτων και έργων σε επιχειρηματίες, αναστολή ακόμα και κατάργηση υπηρεσιών που - αν και υποτυπώδεις και αποσπασματικές - εξυπηρετούσαν έναν μικρό αριθμό λαϊκών οικογενειών.
Δυστυχώς πολύ γρήγορα επιβεβαιωθήκαμε με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο νομό μας, με επίκεντρο τον Δήμο Πύργου. Πρόκειται για πρακτική εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει ο «Καλλικράτης». Βλέπουμε να στερούν την δυνατότητα στη ζωή σε 2.363 φτωχούς και ανήμπορους του νομού μας, στερώντας τους και αυτό ακόμα το πενιχρό εισόδημα  που είχαν με το επίδομα της πρόνοιας.
Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι η οικονομική λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης είναι άρρηκτα δεμένη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως και με την οικονομική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων. Για το λόγο αυτό επιχειρείται μείωση των κρατικών δαπανών και με τη μείωση των κοινωνικών - προνοιακών επιδομάτων. Η ευθύνη για τα επιδόματα μεταφέρεται μέσω του «Καλλικράτη» από τις νομαρχίες στους δήμους. Η ευθύνη δεν αφορά μόνο το μοίρασμα των χρημάτων στους δικαιούχους, αλλά όπως αναφέρεται και στον «Καλλικράτη» και τη «λειτουργική αξιολόγηση των υφιστάμενων κοινωνικών προγραμμάτων - επιδόματα ΑΜΕΑ», δηλαδή το μελλοντικό πετσόκομμα τους.
Για αυτό το λόγο όλο το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή(ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Αριστερά), με σύμφωνη την ΝΔ αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική που εφαρμόζεται και πλήττει το σύνολο των λαϊκών οικογενειών.
Το επόμενο διάστημα αν το λαϊκό κίνημα δεν ορθώσει τείχος αντίστασης και λαϊκής αντεπίθεσης θα έχουμε καινούργια θύελλα αντιλαϊκών μέτρων και με επίκεντρο την τοπική διοίκηση εκτός της κεντρική εξουσίας.
Άμεσα να δοθούν τα χρήματα της πρόνοιας στους δικαιούχους και να διεκδικήσουμε αύξηση των χρημάτων αυτών έτσι ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να μπει μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια και να μην επιτρέψει οι δικαιούχοι να μείνουν απροστάτευτοι στις επιταγές της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των εκλεκτών τους στην τοπική διοίκηση.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/5 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΥΡΓΟΥ






Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου της γειτονιάς της δεξαμενής και ενεργών πολιτών του τόπου μας περάσαμε ένα όμορφο πρωινό Κυριακής. Η παιδική χαρά και η πλατεία ξαναπόκτησε ζωή και έδιωξε την εγκατάλειψη και την αδιαφορία που για χρόνια την είχε κυκλώσει αποπνικτικά. Η αυθόρμητη πρωτοβουλία ενεργών πολιτών του τόπου μας αγκαλιάστηκε από την γειτονιά και ξύπνησε την έμπνευση και την δημιουργικότητα σε μικρούς και μεγάλους

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η Χούντα τών Δωσιλόγων - Τό Όνειδος τής Ελλάδος!




Οι  Εχθροί του!...

Απεργία 11.05.2011

Απεργία 11.05.2011

Απεργία 11.05.2011

Αποδείξεις ότι οι περισσότεροι από τα ΜΑΤ ψηφίζουν Άκρα Δεξιά.


Συχνά πυκνά οι άνδρες των ΜΑΤ εκτονώνουν απρόκλητα το μίσος τους προς τους διαδηλωτές, ωστόσο είναι πια κοινή η διαπίστωση ότι οι αστυνομικές επιθέσεις στις πορείες έχουν «ανέβει» επιχειρησιακό επίπεδο ενώ διαθέτουν συγκεκριμένη πολιτική στόχευση.
Εξάλλου οι περισσότεροι από τους άνδρες των ΜΑΤ  ψηφίζουν ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή, όπως καταγγέλλει στην «Κ.Ε.» ο Θανάσης Μπαρτσώκας, πρώην δήμαρχος Καισαριανής.
Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του 2009 είχε δημοσιοποιήσει έναν πίνακα, σύμφωνα με τον οποίο η αύξηση των ποσοστών των εν λόγω κομμάτων στο 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα της Καισαριανής οφειλόταν στο γεγονός ότι προστέθηκαν χιλιάδες άνδρες των ΜΑΤ από τους ειδικούς καταλόγους της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Είναι εντυπωσιακό ότι στα εκλογικά τμήματα όπου ψήφισαν οι απλοί αστυνομικοί των τμημάτων της Καισαριανής τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά, όπως σ’ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. «Αυτά τα στοιχεία τα είχα δώσει στο τότε υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και ζητούσα τη λήψη κάποιων μέτρων – όπως π.χ. διάλυση των ΜΑΤ. Η πρόταση ισχύει και προς τον κύριο Παπουτσή, καθώς όπως φαίνεται η κατάσταση έχει αγριέψει πάρα πολύ», μας λέει ο Θ. Μπαρτσώκας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΗ ΓΙΑΝΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ

Με την συμπλήρωση των 190 χρόνων από την ιστορική μάχη Κερτίζας, Πολίτσας, στενών Κατσαρού και τον ηρωικό θάνατο του Γιώργη Γιαννιά και των 12 παλικαριών του, ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου Φολόης ο «Ωλονός» και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, στον τόπο θυσίας, επί της Ε.Ο. 111, στην κοινότητα Αντρωνίου στη Σπαρτουλιά, την Κυριακή στις 22 Μαΐου 2011 και ώρα 11:00 π.μ

Ο Σπρωξ της Ηλείας



Αγρότισσα της Ηλείας κατήγγειλε πριν από λίγο μεγαλοπαράγοντα για απόπειρα βιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η 32χρονη αγρότισσα πήγε στο χωράφι, ο φερόμενος ως δράστης πετάχτηκε γυμνός από παρακείμενη γούρνα και επεχείρησε δια της βίας να έλθει σε συνουσία μαζί της.
Όμως η νεαρή γυναίκα αντέδρασε και τράπηκε σε φυγή. Τότε το υψηλόβαθμο στέλεχος, κραδαίνοντας το... στέλεχος του, την κυνήγησε μέσα στα αυλάκια του οργωμένου χωραφιού. Ο μεγαλοπαράγοντας (ονόματι Σπρωξίδης Κανόπουλος) τη γράπωσε και την έσυρε στη γούρνα, αλλά τελικά η 32χρονη κατάφερε να διαφύγει και να καλέσει την Αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι, πάνω στη βιασύνη του να διαφύγει της σύλληψης, ο φερόμενος ως δράστης είχε ξεχάσει στο σημείο το κινητό του τηλέφωνο, τον σωφέρ του και πέντε με έξι γυμνούς ψηφοφόρους του, άνευ των αιμορροϊδων τους, που είχαν πάει νωρίτερα να του ζητήσουν ρουσφέτι.

Κατόπιν οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, όπου ο μεγαλοπαράγoντας είχε επιβιβαστεί στην πτήση για Πάτρα (άγνωστο γιατί προτίμησε το ολοκαίνουριο αεροδρόμιο αντί για την άρτια Ε.Ο. Πατρών - Πύργου) και τον συνέλαβαν.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

«Θρίαμβος» της φύσης στα καμένα


Η φύση αναγεννιέται από τις στάχτες της και αναλαμβάνει δράση μετά από καταστροφικές πυρκαγιές, καλύπτοντας γρήγορα το καμένο έδαφος.

Απόδειξη, για ακόμη μια φορά της δύναμής της, αποτελεί έκταση 5.632 στρεμμάτων στην επαρχία Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που είχε καεί τον Αύγουστο του 2007 και μελετήθηκε, δύο χρόνια μετά, στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διατριβής της, από την δασοπόνο Ελένη Αβραμίδου με επιβλέποντα καθηγητή τον Βασίλη Παπαναστάση, ομότιμο καθηγητή του Εργαστηρίου Λιβαδικής Οικολογίας της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Απαγόρευση της δόμησης στα καμένα για 30 χρόνια


Photo for this article
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από έκθεση του Ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, για την προστασία των δασών, αποφάσισε την απαγόρευση της δόμησης στα καμένα για 30 χρόνια.
Επίσης, υιοθέτησε τη χρηματοδότηση για την πρόληψη των πυρκαγιών, την αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τα δάση και την ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών, προκείμενου να προστατευτούν τα δάση ενόψει και της κλιματικής αλλαγής, καθώς τα δάση αποθηκεύουν διοξείδιο του άνθρακα και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης.
Στη πράσινη βίβλο της Ευρώπης θα συμπεριληφθούν τα μέτρα αυτά ως επίσημη θέση του Κοινοβουλίου, για την αναθεώρηση της δασικής στρατηγικής.
Τα δάση αποτελούν το 42% της ευρωπαϊκής υπαίθρου και οι πρόσφατες πυρκαγιές, ακόμη και σε δάση της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, υπαγορεύουν ριζική αναθεώρηση του πλαισίου προστασίας.
(Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi)
http://www.mediasoup.gr

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ανατροπή του Μνημονίου Διαρκείας!


Ανατροπή του Μνημονίου Διαρκείας!
Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!     Να φύγει η Τρόικα!
Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2, Μνημόνιο 3, Μνημόνιο 4
---  Περικοπές 1, Περικοπές 2, Περικοπές 3, Περικοπές 4
Ανεργία, Ημιαπασχόληση, Απολύσεις, Ελαστικές Σχέσεις, Αναδιάρθρωση Ασφαλιστικού
---  Ξεπούλημα δημόσιου πλούτου, Ιδιωτικοποιήσεις
«Δεν θα μπούμε στο ΔΝΤ» - Μπαίνουμε στο ΔΝΤ, «Περιορίζουμε το χρέος» - αυξάνεται το χρέος, «Δεν θα γίνει επιμήκυνση του χρέους» - παρακαλούν για επιμήκυνση, «Δεν πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση» - η αναδιάρθρωση χρέους είναι προ των πυλών…

Δεν αρκούν οι σελίδες αυτής μας της ανακοίνωσης για να κάνουμε μια μικρή μόνο ανασκόπηση των μέτρων που προώθησε η πολιτική της Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ σε διάστημα μόλις ενός χρόνου. Και δεν χρειάζεται εξάλλου μιας και είναι μέτρα και αλλαγές που θυμόμαστε όλοι μας διότι επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή μας. Μέσα από ένα σύνολο νόμων και μεταρρυθμίσεων και πάνω από όλα μέσα από το μνημόνιο και τις συνεχόμενες νέες εκδόσεις του, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα φέρνουν τη νύχτα των εργαζομένων με μόνο στόχο να ανοίξουν νέες αχτίδες στον ήλιο της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι στόχοι της πολιτικής τους είναι συγκεκριμένοι και βαθύτατα αντεργατικοί – αντιλαϊκοί. Οι στόχοι τους δεν είναι η ‘διάσωση των οικονομικών της χώρας’ και ο περιορισμός του χρέους όπως σήμερα, ένα χρόνο μετά την ένταξη στο ΔΝΤ, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το ίδιο το χρέος αυξάνεται ενώ η ύφεση εντείνεται. Στόχος τους είναι να χειροτερεύσουν το εργασιακό συμβόλαιο και να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων σπέρνοντας τον φόβο και τον ατομικισμό με απώτερο στόχο να βγουν από την δικιά τους κρίση, να δουν ξανά τους δείκτες της κερδοφορίας στα πάνω τους. ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ. Η πολιτική που εξυπηρετεί αυτό τους τον στόχο έχει κύρια τρεις διαστάσεις:
1.       Άλωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων – σαρωτική μείωση μισθών, ανεργία στο 1/5 του πληθυσμού, ημιαπασχόληση στους μισούς εργαζόμενους, εργοδοτική αυθαιρεσία και απολύσεις. Στόχος τους είναι να ανακάμψει η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρήσεων κάνοντας φτωχούς τα εκατομμύρια των εργαζομένων.
2.       Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μέσα από προώθηση σαρωτικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Στόχος είναι να παραδοθούν ‘επιχειρηματικά φιλέτα’ στις διεθνείς και εγχώριες μερίδες του συγκεντροποιημένου – μονοπωλιακού κεφαλαίου ώστε ξεπουλώντας όσα ο λαός πλήρωσε όλα αυτά τα χρόνια να πλουτίσουν μια χούφτα άνθρωποι.

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ



Νέα απόφαση - σταθμό υπέρ της Δημοκρατίας και τη ελευθερίας του Τύπου εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας , στέλνοντας για μια ακόμη φορά ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να φιμώσει την δημοσιογραφική έρευνα και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τις προκλητικές παρανομίες των δημοσίων προσώπων.

Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρείται πολύ σημαντική για όλους τους δημοσιογράφους της χώρας οι οποίοι στα ρεπορτάζ τους επικαλούνται τα κλητήρια θεσπίσματα κατά των δημοσίων προσώπων που παρανομούν.   

Με το υπ.αριθμ. 18/2011 Βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για παράβαση τελεσθείσα διά του Τύπου , του άρθρου 22 παρ.4 του Ν.2472/1997 περί «Προστασίας από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»  για τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη (ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ – ΝΕΤ) και Μάκη Νοδάρο ( ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους ο γνωστός στο πανελλήνιο για την προκλητική του παραβατικότητα και ευρισκόμενος σε αργία πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Αλφειός, που τείνει να μετατραπεί σε δεξαμενή αποβλήτων!


Σε δεξαμενή αποβλήτων μετατρέπεται ο Αλφειός, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του πανεπιστήμιου Πατρών. 

Σε τμήματα του ποταμού σε Αρκαδία και Ηλεία, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων, βαρέων μετάλλων και ενώσεων θείου. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η μεγάλη πηγή ρύπανσης του ποταμού είναι η καύση του λιγνίτη που γίνεται στη Μεγαλόπολη αλλά και η τέφρα από την επεξεργασία.
Στην Ηλεία οι πηγές ρύπανσης του Αλφειού είναι τα ελαιουργεία και τα αστικά απόβλητα.

http://televoas.blogspot.com/2011/05/blog-post_09.html

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Πώς τσέπωσαν 1,5 εκατ. € από το δήμο ΠΥΡΓΟΥ


Μεγάλη κομπίνα με πλαστά και εικονικά τιμολόγια ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ αποκαλύφθηκε στο Δήμο του Πύργου Ηλείας, έπειτα από το φορολογικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και αφορά τη χρονική περίοδο 2002-2006.
Με βάση την έρευνα του ΣΔΟΕ, δεκάδες ιδιώτες της περιοχής, χρησιμοποιώντας εικονικά και πλαστά τιμολόγια, με την ανοχή κάποιων αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που τα ενέκριναν, κατάφεραν και έβαλαν στο χέρι το άνω ποσό. Πηγές του υπ. Οικονομικών ανέφεραν στην «Ε» ότι το συνολικό μέγεθος της κομπίνας θα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ, καθώς συνεχίζεται η έρευνα, ενώ επίκειται και διαχειριστικός έλεγχος.
Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι είναι ζήτημα χρόνου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, παράβαση του νόμου περί καταχραστών και πλαστογραφία μετά χρήσεως για τους αιρετούς εκπροσώπους που ενεπλάκησαν στο οικονομικό σκάνδαλο. Αποκάλυψαν επίσης ότι υπάρχουν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις για ορισμένους από τους ιδιώτες που εμπλέκονται στην κομπίνα.
Οπως ανακοίνωσε επίσημα χθες ο δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, το ΣΔΟΕ αποφάσισε να προβεί στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του δήμου δεσμεύοντας το 50% των καταθέσεών του, ενώ απαγορεύτηκε η διάθεση της ακίνητης περιουσίας του.
Η δημοτική αρχή προσέφυγε ενώπιον του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την άρση των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό ζητώντας την παρέμβασή του.
Ο δήμαρχος του Πύργου κατήγγειλε επίσης στην «Ε» ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για διαχειριστικό έλεγχο, αυτός περιέργως δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς οι οικονομικοί επιθεωρητές που είχαν αναλάβει τον έλεγχο βγήκαν από αυτόν, για άγνωστους λόγους...
Το έγγραφο των ελεγκτών για τις ατασθαλίες στο Δήμο ΠύργουΤο έγγραφο των ελεγκτών για τις ατασθαλίες στο Δήμο ΠύργουΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της ειρήνης Μιχάλης Περιστεράκης


Την τελευταία του πνοή άφησε στα 73 του χρόνια ο αγωνιστής της Αριστεράς, πρόεδρος της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης (ΑΚΕ) και δικηγόρος Μιχάλης Περιστεράκης.
Από τα φοιτητικά του χρόνιαεντάχθηκε στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες και υπήρξε από τους πρωτεργάτες των προδικτατορικών Μαραθώνιων πορειών Ειρήνης, από τη θέση του προέδρου της Κίνησης Νέων "Μπέρτραντ Ράσελ".
Αγωνίστηκε δίπλα στον Γρηγόρη Λαμπράκη και συμμετείχε στο κίνημα του 1-1-4 και στην ίδρυση της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Υπέστη διώξεις για τους αγώνες του, προδικτατορικά και στα χρόνια της χούντας.
Μετά τη δικτατορία πρωτοστάτησε στο Κίνημα για την Ειρήνη, τον πυρηνικό αφοπλισμό και τη διεθνή αλληλεγγύη. Για τους αγώνες του τιμήθηκε από το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης και από τις ελληνικές οργανώσεις ειρήνης.
"Η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης Μιχάλη Περιστεράκη, στα 73 χρόνια του, μας γέμισε βαθειά θλίψη. Έφυγε από τη ζωή ένας αγωνιστής της αριστεράς, με μεγάλη και διαρκή συμβολή εδώ και δεκαετίες στο ελληνικό, στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές φιλειρηνικό κίνημα. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συντρόφους και συναγωνιστές του στο κίνημα ειρήνης", τόνισε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΦΟΛΟΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΤΟΝ "ΩΛΟΝΟ" ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ




-Home
                                                        
  Σύλλογος Προστασίας Της  Φύσης
  και της Πολιτιστικής Κληρονομίας
 Ερυμάνθου – Φολόης  ΄΄ ΩΛΟΝΟΣ΄ 
ΩΛΕΝΟΣ
Πολιτιστικοί  Σύλλογοι: Νεμούτας ΄΄ Ειρηνη και Φιλια΄΄
 Λάλα ΄΄ Αγιος  Κωνσταντινος΄΄
  Λασδικα
  Φολοητων ΄΄ Ο Κένταυρος ΄΄
    
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

                             ΟΛΥΜΠΙΑ – ΦΟΛΟΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2011
 Προορισμός της πρώτης μέρας μας είναι η Ολυμπία, όπου και η διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει το απόγευμα της πρώτης μέρας (λόγω της απογευματινής αναχώρησης), θα υπάρχει πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα το πρωί.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 7 Μαΐου θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης, που δημιούργησε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο παλιό σχολείο του χωριού της Φολόης και κατόπιν θα περπατήσουμε στο δρυοδάσος και θα συμμετάσχουμε στη «Γιορτή του Καθαρισμού του Δάσους»,δηλαδή στο μάζεμα σκουπιδιών που –δυστυχώς– υπάρχουν διάσπαρτα στο δρυοδάσος της Φολόης.

Στη δραστηριότητα αυτή θα συμμετάσχουν και κάτοικοι της περιοχής, καθώς  και μέλη τοπικών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων. Θα παρέχονται γάντια και σακούλες για τη συλλογή των σκουπιδιών. Μετά το μεσημεριανό γεύμα στην ταβέρνα «Οι Κένταυροι» στη Φολόη, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο πεδίο τις επιστημονικές έρευνες που κάνει το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών (ΕΘΙΑΓΕ) στο δάσος και συγκεκριμένα στα έντομα της περιοχής.

Την Κυριακή 8 Μαΐου, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα επισκεφτούμε  τους καταρράκτες της Νεμούτας. Αργότερα θα γευματίσουμε στο Χάνι του Καλαθά και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα περίπου στις 7.00 μ.μ.

Σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί λόγω απρόβλεπτων προβλημάτων ή/και καιρικών συνθηκών, έπειτα από απόφαση του αρχηγού.

ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Στου κουφού την πόρτα όσο θες βρόντα 
τουαλέτες


Νέα επιστολή του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου– Φολόης "ΩΛΟΝΟΣ" προς τον δήμαρχο, που κοινοποιείται και σε άλλους φορείς, για το παλιό σχολείο της ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.
είσοδος






Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου – Φολόης "ΩΛΟΝΟΣ"
email : olonos.spfpk@gmail.com
Προς:                      
Δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο
Κοινοποίηση:
-πρόεδρο Δ.Σ. Στάθη Καννή                                 
-επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Γαβριήλ Λιατσή
-επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Γιάνναρο
-επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Σεφερλή
-Oργανισμό Σχολικών κτιρίων
-MME


  Επιστολή χωρίς απάντηση από τον δήμαρχο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πύργου 

Στείλαμε επιστολή τόσο στον δήμαρχο Πύργου όσο και στους επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ,ζητώντας την άμεση παρέμβασή σας για το παλιό  σχολείο της Αγίας Άννας που έχει μετατραπεί σε  αποθήκη και σε εστία μόλυνσης , αλλά μέχρι στιγμής δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Μια επιστολή που έχει αποσταλεί στα γραφεία σας, έχει δημοσιευθεί σχεδόν σε όλα τα ιστολόγια του νομού, σε εφημερίδες και όχι μόνο. Αναρωτιόμαστε αν είστε οι μόνοι που δεν τη διαβάσατε;


Γνωρίζουμε ότι ένα από τα κύρια καθήκοντα που έχετε αναλάβει είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων του δήμου μας και αποτελεί υποχρέωση κάθε δημόσιου φορέα να απαντά εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος σε αιτήματα που θέτουν πολίτες και σύλλογοι.

Να είστε σίγουροι ότι όσο και να κωφεύετε εμείς θα παλεύουμε για την πολιτιστική αναβάθμιση και διάσωση των κτισμάτων του τόπου μας.

Σας αποστέλλουμε και φωτογραφίες του σχολείου, που πραγματικά μας κάνουν να νιώθουμε Θυμό και ντροπή. 

Ο πρόεδρος
Ηλίας Τουτούνης

Ο Γραμματέας
Νίκος Σιακκουλής 

Τα μέλη
Παπαντωνόπουλος Κώστας Αντιπρόεδρος
Χρονόπουλος Ανδρέας Αντιπρόεδρος
Αθανασοπουλος Ανδρέας Ταμίας
Μαρκόπουλος Γεώργιος Υπεύθυνος τύπου
Ροϊδουλα Αντωνοπούλου Μέλος
αίθουσα- αποθήκη καλαμποκιού
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ!!!!!! ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΔΥΟ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ KAΛΑΜΠΟΚΙΟΥ , ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΧΥΡΩΝ !!!!!

άχυρα


δεξαμενή γάλακτος  
επιτάφιος!!!!!!!!!!  
                                                           
                                                  

Απαράδεκτη απόφαση ματαίωσης παρουσίασης του «Μαουτχάουζεν» του Μίκη



Η φρίκη του ναζισμού στο στρατόπεδο του Μαουτχάουζεν
Τέσσερις μέρες πριν την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, 9 Μάη του 1945, προσβολή απέναντι τόσο στον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του όσο και στους λαούς και στους αγώνες τους αποτελεί η απαράδεκτη απόφαση της προέδρου της αυστριακής Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ, να ματαιώσει την προγραμματισμένη για χτες παρουσίαση του συγκλονιστικού έργου του«Μαουτχάουζεν»,επικαλούμενη τις «επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη τα προηγούμενα χρόνια, με τις οποίες ο ίδιος άφησε άσχημες εντυπώσεις»!!! Το μνημειώδες έργο, που βασίστηκε στην ποίηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο οποίος υπήρξε κρατούμενος στο ομώνυμο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, και μελοποιήθηκε από τον Μ. Θεοδωράκη, είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην τελετή μνήμης των θυμάτων του ναζισμού στην αυστριακή Εθνοσυνέλευση, με αφορμή τη συμπλήρωση 66 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Στο Μαουτχάουζεν, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πάνω από 122.000 κρατούμενοι, ανάμεσά τους και 3.700 Ελληνες, θανατώθηκαν από τους ναζί.

Στον Βόλο κατάργησαν το ευρώ




  • Σε γειτονιές της πόλης, κάτοικοι αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες πληρώνοντας µε ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα)

Ο Χρήστος Παπαϊωάννου παρακολουθεί τις συναλλαγές του µε ΤΕΜ στον φορητό του υπολογιστή. Είναι ένα από τα 200 µέλη του Δικτύου ανταλλαγής στη Μαγνησία που χρησιµοποιούν µια εναλλακτική µονάδα αντί του ευρώ.
Δεν αλλάζει χέρια. Δεν τυπώνεται σε χάρτινη µορφή ούτε κόβεται σε νόµισµα. Οι κάτοχοί της όµως τη χρησιµοποιούν ως µέσο για να αγοράσουν και να πουλήσουν. Από το περασµένο καλοκαίρι, στις γειτονιές του Βόλου, οι συναλλαγές δεν γίνονται αποκλειστικά µε ευρώ. Η οικονοµική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας γέννησαν ένα δίκτυο ανταλλαγών και µια νέα µονάδα: την ΤΕΜ.-
Ονοµάζεται Τοπική Εναλλακτική Μονάδα και, σύµφωνα µε τους δηµιουργούς της, έχει θεωρητικά ίση αξία µε το ευρώ, αλλά όχι την ίδια δύναµη κατανάλωσης έξω από το Δίκτυο. «Δεν είναι νόµισµα ούτε υπάρχει ανταγωνιστικά στο ευρώ. Είναι µια µονάδα που αντιπροσωπεύει την αξία των ανταλλαγών που κάνουµε µεταξύ µας», λέει ο κοινωνιολόγος Γιάννης Γρηγορίου, ένα από τα πρώτα µέλη του Δικτύου.
Η ΤΕΜ χρησιµοποιείται στη Μαγνησία, στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης που ξεκίνησε τον περασµένο Ιούνιο.