ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Οι αγανακτισμένοι της Ηλείας πήγαν Αρχαία Ολυμπία!




 Στους παρευρισκόμενους τουρίστες μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο, σε 6 γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Σερβοκροάτικα
 
"Η Φλόγα της Αντίστασης"
 "Μία νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται πλέον σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης: Η κοινωνία ορθώνει το ανάστημα της απέναντι στη βαρβαρότητα που επιβάλλουν κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ. και οι οικονομικά ισχυροί. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση που γεννά το σύστημά τους πρέπει να την πληρώσουν οι λαοί και για αυτό καταδικάζουν τους λαούς της Ευρώπης σε φτώχεια, ανεργία, απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες. Βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους, καταλύουν το κοινωνικό κράτος και απαξιώνουν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία που ο λαός απέκτησε με θυσίες ενώ δεν διστάζουν να καταστρέψουν τον φυσικό πλούτο και το περιβάλλον του τόπου προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.  
 
Η γη της Ηλείας δεν αποτελεί εξαίρεση στα σχέδιά τους. Το αντίθετο μάλιστα, ενώ για χρόνια υποβαθμίστηκε, έμεινε στο περιθώριο της ανάπτυξης, κάηκε, καταπατήθηκε, τώρα μας ζητάν να θυσιάσουμε ό,τι απέμεινε. Κανένας πυλώνας του κοινωνικού κράτους δεν έχει μείνει όρθιος: σχολεία κλείνουν, νοσοκομεία υπολειτουργούν, οι κοινωνικές παροχές αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, η ανεργία φουντώνει ενώ και από το φυσικό περιβάλλον θα θυσιαστούν λίμνες, παραλίες, δάση και τα οικοσυστήματα που έχουν απομείνει.
  
Οι αγανακτισμένοι της Ηλείας, έπειτα από ένα μήνα παραμονής στις πλατείες με πολύμορφους αγώνες, αποφασίσαμε να ανάψουμε τη φλόγα της αντίστασης και εκεί που γεννήθηκε η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων. Η γη που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες, τη συνάντηση και την αδελφοσύνη των λαών, τον αξιοπρεπή αγώνα για ιδανικά, για ένα κλαδί ελιάς, για την αφοσίωση στο ευ αγωνίζεσθε και για την παγκόσμια ειρήνη, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ και μεταδίδει τη φλόγα του αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης.   Η πλατεία θα συνεχίσει να αντιστέκεται, να πλάθει συνειδήσεις,
 να διδάσκει πως τα ατομικά προβλήματα έχουν συλλογικές λύσεις και πως εκεί που θα γκρεμιστούν οι μονόδρομοι θα ορθωθούν: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.   ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ,  













Σε εμάς χρωστάνε!


Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Ανεξάρτητα από τους ελιγμούς στους οποίους υποχρεώνεται κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που προκαλεί η εντεινόμενη οικονομική κρίση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, θα συνεχίσει να εκπονεί και να θέτει σε εφαρμογή νέα, ακόμα πιο επικίνδυνα μέτρα και πολιτικές σε βάρος του λαού και του τόπου. Με όπλο τον εκφοβισμό και τις απειλές για «τα χειρότερα» θα συνεχίσει να φορτώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους, προκειμένου να τη γλιτώσουν όσο γίνεται πιο φτηνά οι καπιταλιστές.
Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο τρομοκρατίας και εκβιασμών, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Πρώτα και κύρια, ότι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Η ευθύνη για την οικονομική κρίση, για τα δημόσια ελλείμματα, για το κρατικό χρέος ανήκει αποκλειστικά σε εκείνους που κατάφεραν να αυγατίσουν τα κέρδη και τις περιουσίες τους. Λεηλατώντας το μόχθο του εργάτη. Ληστεύοντας τον αγρότη. Οδηγώντας σε απόγνωση τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες. Κλέβοντας τα όνειρα και το μέλλον της νεολαίας. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε μια δράκα μεγαλοεπιχειρηματιών και στο σύστημά τους, που δεκαετίες αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, γδύνουν τα δημόσια ταμεία για να έχουν κίνητρα και χρηματοδοτήσεις, και όταν με τη δράση τους δημιουργούν ελλείμματα, βάζουν τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις τους να δανείζονται από το εξωτερικό.
Το παραμύθι ότι όλοι οφείλουμε να πληρώσουμε, που είναι η άλλη εκδοχή του «όλοι μαζί τα φάγαμε» πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Οριστικά. Αυτοί που τόσα χρόνια τσέπωναν τα πάντα, αυτοί είναι που χρωστάνε όσα λείπουν από το ταμείο κι άλλα τόσα!

Ισπανοί indignados εμποδίζουν τις κατασχέσεις σπιτιών


Την Πέμπτη το πρωί ένα πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε μπροστά από το σπίτι του 74χρονου Luis Domínguez, στην πόλη Parla -20χλμ από τη Μαδρίτη, εμποδίζοντας τους δικαστικούς κλητήρες να του παραδώσουν την απόφαση για άμεση έξωση.

Ο Domínguez, που χρησιμοποιεί πατερίτσες και έχει πρόβλημα με την καρδιά του, λέει ότι θα είχε μείνει στο δρόμο αν δεν είχαν έρθει να βοηθήσουν οι διαδηλωτές: «Έμαθα ότι βοηθούν τους ανθρώπους να διώξουν τις τράπεζες μόλις χθες το βράδυ και όλα οργανώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Είναι απίστευτο το ότι βρίσκομαι ακόμα εδώ».

Μια έκκληση επικοινωνήθηκε μέσω του Twitter την νύχτα για συγκέντρωση μπροστά στην πόρτα του σπιτιού και πράγματι μαζεύτηκαν αρκετά άτομα ώστε να αποτρέψουν τους αξιωματούχους να μπουν στο σπίτι.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σαν σήμερα, στις 18/6/1943,δημιουργούνται τα Τάγματα Ασφαλείας, οι υποτακτικοί των ναζί


Aναδημοσίευση από το μπλογκ βαθύ κόκκινο.
“Τα Τάγματα Ασφαλείας αποτελούν την τελευταία εφεδρεία του Ελληνικού Εθνους”
-Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Χρύσανθος
Ο Oρκος του ταγματασφαλιτη:
“Ορκίζομαι εις τον Θεόν, τον άγιον τούτον όρκον, ότι  θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισόμενας μου υπηρεσίας και θα  υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθεί παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων”
Σαν σήμερα, στις 18/06/1943, η κατοχική κυβέρνηση Ράλλη ιδρύει τα Τάγματα Ασφαλείας. Βέβαια, πολλοί θα αναρωτηθούν, με δυσφορία μάλιστα, το γιατί “σκαλίζουμε” το παρελθόν, και ειδικά τέτοιες ιστορίες που “καλό θα ήταν να ξεχαστούν”. Η απάντηση μας είναι ακριβώς διότι ΔΕΝ πρέπει να ξεχαστούν.
Πολλοί πράγματι είναι “κολλημένοι” στο παρελθόν. Εκτός όμως από το “κόλλημα στο παρελθόν”, υπάρχει και ένα ακόμα “κόλλημα”, που είναι 100 φορές πιο ύπουλο, και άρα και 100 φορές πιο επικίνδυνο: Είναι το “κόλλημα” κάποιων να ξεχάσουν το παρελθόν, να ξεχάσουν την ιστορία τους. Και βέβαια,”όποιος ξεχνά τα λάθη του, είναι καταδικασμένος να τα επαναλάβει”.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σταθούμε απέναντι σε προσπάθειες να ξεχαστεί η ιστορία, και να μείνουν ανιστόρητοι (και άρα πνευματικά ευνούχοι) οι σημερινοί εκμεταλλευόμενοι, προς τέρψη βέβαια των εκμεταλλευτών τους.
Άλλωστε, έχουμε ήδη μπει σε μια “ζόρικη” ιστορική περίοδο – και όταν τα πράγματα είναι “ζόρικα”, τότε σαφώς και οι αντιμαχόμενες πλευρές θα χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατές εφεδρείες που διαθέτουν. Και όπως έλεγε και ο φασίστας αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας επί Κατοχής “Τα Τάγματα Ασφαλείας αποτελούν την τελευταία εφεδρεία του Ελληνικού Εθνους”. Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, εκεί θα καταφύγουν.
Ίσως να μην τα ονομάσουν “Τάγματα Ασφαλείας”, ίσως να μην υπάρχει Χίτλερ, κτλ αλλά η βασική αρχή παραμένει ίδια και απαράλλαχτη ανά τους αιώνες: Κάθε εκμεταλλευτικό καθεστώς δημιουργεί μια μικρή ομάδα υποτακτικών του, που είναι πρόθυμοι να κάνει τα πάντα προκειμένου να στηρίξει την εξουσία της ολιγαρχίας που κυβερνά απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία που την αμφισβητεί.
Για παράδειγμα, ήδη συζητείται στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση, και σε όλα λίγο-πολύ τα σενάρια υπάρχει και το ΛΑΟΣ μέσα στα κόμματα που θα συμμετέχουν (αλλοίμονο). Και μέσω του ΛΑΟΣ θα ενισχύεται, με κρατικό πλέον χρήμα και κάλυψη και η “Χρυσή Αυγή”, ή άλλοι τραμπούκοι της ακροδεξιάς (είναι προφανές πως το ΛΑΟΣ έχει ένα “ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας” με τους χρυσαυγίτες).
Όταν το “επίσημο κράτος” δυσκολεύεται, προφανώς και θα καταφύγει στο λεγόμενο “παρακράτος”. Και, όπως είπαμε και πριν, μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν “τάγματα ασφαλείας”, αλλά υπάρχουν “χρυσαυγίτες”. Τα ονόματα αλλάζουν, αλλά η ουσία παραμένει.Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι ακροδεξιοί αυτοί στήριζαν μέχρι και τους ναζί κατακτητές του Χίτλερ,πολεμώντας εναντίον του ΕΑΜ…στο όνομα της πατρίδας και του έθνους! Δηλαδή σκότωναν Έλληνες στηρίζοντας τους χιτλερικούς κατακτητές…στο όνομα της Ελλάδας. Και εδώ βέβαια μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί το τι ακριβώς εννοούν αυτά τα καθάρματα όταν λένε “Πατρίδα”, “Ελλάδα”, κτλ:
Εννοούν ότι στηρίζουν το υπάρχων καθεστώς, με μια ολιγαρχία να εκμεταλλεύεται την κοινωνία στα όρια κάθε κοινωνικού σχηματισμού, και με τις ολιγαρχίες αυτές να βρίσκονται σε μάχη μεταξύ τους για την παγκόσμια κυριαρχία. Κάθε τέτοια ακροδεξιά ομάδα στηρίζει την “δική της” ολιγαρχία εναντίον του λαού “της”, σε σημείο που να δεχτεί την εξουσία ακόμα και μιας ξένης ολιγαρχίας (των ναζί του Χίτλερ) προκειμένου να μην ανατραπεί η ντόπια ολιγαρχία. Εκεί φτάνει ο “πατριωτισμός” τους…

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ!

Μία νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται πλέον σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης:
Η κοινωνία ορθώνει το ανάστημα της απέναντι στη βαρβαρότητα που επιβάλλουν κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ. και οι οικονομικά ισχυροί.
Προσπαθούν να μ...ας πείσουν ότι την κρίση που γεννά το σύστημά τους πρέπει να την πληρώσουν οι λαοί και για αυτό καταδικάζουν τους λαούς της Ευρώπης σε φτώχεια, ανεργία, απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες.
Βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους,
καταλύουν το κοινωνικό κράτος και
απαξιώνουν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία που ο λαός απέκτησε με θυσίες ενώ δεν διστάζουν να καταστρέψουν τον φυσικό πλούτο και το περιβάλλον του τόπου προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η γη της Ηλείας δεν αποτελεί εξαίρεση στα σχέδιά τους.
Το αντίθετο μάλιστα, ενώ για χρόνια υποβαθμίστηκε, έμεινε στο περιθώριο της ανάπτυξης, κάηκε, καταπατήθηκε, τώρα μας ζητάν να θυσιάσουμε ό,τι απέμεινε.
Κανένας πυλώνας του κοινωνικού κράτους δεν έχει μείνει όρθιος:
σχολεία κλείνουν, νοσοκομεία υπολειτουργούν,
οι κοινωνικές παροχές αποτελούν είδος προς εξαφάνιση,
η ανεργία φουντώνει
ενώ και από το φυσικό περιβάλλον θα θυσιαστούν λίμνες, παραλίες, δάση και τα οικοσυστήματα που έχουν απομείνει.

Οι αγανακτισμένοι της Ηλείας, έπειτα από ένα μήνα παραμονής στις πλατείες με πολύμορφους αγώνες, αποφασίσαμε να ανάψουμε τη φλόγα της αντίστασης και εκεί που γεννήθηκε η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων.
Η γη που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες,
τη συνάντηση και την αδελφοσύνη των λαών, τον αξιοπρεπή αγώνα για ιδανικά,
για ένα κλαδί ελιάς,
για την αφοσίωση στο ευ αγωνίζεσθε και
για την παγκόσμια ειρήνη, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
και μεταδίδει τη φλόγα του αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η πλατεία θα συνεχίσει να αντιστέκεται, να πλάθει συνειδήσεις, να διδάσκει πως τα ατομικά προβλήματα έχουν συλλογικές λύσεις και πως εκεί που θα γκρεμιστούν οι μονόδρομοι θα ορθωθούν: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ομιλία από την συγκέντρωση του ΚΚΕ στον ΠΥΡΓΟ


Ομιλητής ήταν ο Χρήστος Γιάνναρος γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.


Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Συντρόφισσες και σύντροφοι

Είναι ώρα ευθύνης του λαού, ώρα ιδεολογικής και πολιτικής αφύπνισης.Όχι άλλος χαμένος χρόνος, ούτε ώρα! Ο λαός να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα και το μυαλό του σε πλήρη εγρήγορση, εντελώς ξύπνιο 100%.
Παρακολουθήσαμε όλοι μας την καλοστημένη παράσταση - οπερέτα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σωτηρίας, συνεργασίας, την οπερέτα του ανασχηματισμού. Παρακολουθούμε τα τραγελαφικά γεγονότα με την πρόθεση του πρωθυπουργού για παραίτηση, την ετοιμότητα Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας, ως και την κατάληξη στη φάρσα του ανασχηματισμού.
Προσπερνάμε τον ανασχηματισμό – οπερέτα, δεν έχει καμία σημασία ποιος υπουργός φεύγει και ποιος μπαίνει ή ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται.
Υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια τα οποία προχωράνε και τα σενάρια αυτά, για να το ξεκαθαρίσουμε, στην ουσία τους δεν έχουν σχέση ούτε με καρέκλες, ούτε με κουτάλες, ούτε με μίζες. Κυρίως έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η κρίση βαθαίνει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρωζώνη - στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, αναμένονται ανάλογες εξελίξεις στην Ισπανία και στην Ιταλία – και ο ευρωπαϊκός συνενωμένος διακρατικά καπιταλισμός δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει εύκολα. Προκειμένου να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποια μορφή χρεοκοπίας θα γίνει, πόσο θα χάσουν οι γαλλικές, οι γερμανικές, οι ελβετικές, οι ελληνικές τράπεζες και διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι, πρέπει να έχουν ελεύθερο έδαφος, από τη μεριά του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης, για να κουμαντάρουν τους ανταγωνισμούς και τις διαφωνίες τους, αφού στο κάτω-κάτω τους ενώνει η πεποίθηση και η θέληση να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, όσον αφορά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα όλης της Ευρώπης, βεβαίως και της Ελλάδας. Πολλά σενάρια υπάρχουν. Ποιο θα πετύχει δεν μπορούμε να ξέρουμε.

Οι αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες αντιδρούν στο ξεπούλημα της Ελλάδας




Οι αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες αντιδρούν στο ξεπούλημα της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρώπης και με σύμβολό τους το διάσημο αρχαιοσπαρτιατικό ψηφιδωτό της "Αρπαγής της Ευρώπης" πραγματοποιούν μια συμβολική πορεία από τη Σπάρτη στην Αθήνα. Σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 8 μμ με προβλεπόμενη άφιξη στην Αθήνα και στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

"ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ;"


Πρώτα-πρώτα δεν υπάρχουν οργανωτές!
Ογανωτές είμαστε όλοι όσοι συμμετέχουμε στη λαική συνέλευση και στις δράσεις.
Είμαστε πολίτες, όπως όλοι εσείς.
Απλά εμείς αφήσαμε πρώτοι τον καναπέ μας και γίναμε και διαδηλωτές, όπως θα γίνετε κι εσείς!...
Είμαστε μόνο εθελοντές...
Αν σας απογοητεύει κάτι θα χαρούμε να μας ενισχύσετε με την παρουσία σας, την ιδέα σας και τη συμμετοχή σας στη λήψη των αποφάσεων και στη δράση μας.  

Ανάμεσά μας υπάρχουν άνεργοι αλλά και εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες και αγρότες και νοικοκυρές, που μετά από τα εξοντωτικά ωράρια της καθημερινότητάς μας και το τρέξιμο στις επαγγελματικές και προσωπικές μας υποχρεώσεις, αφιερώνουμε και 4-8 ώρες καθημερινά σ' αυτή την ιδέα, με στόχο το <<κοινό καλό>>.

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…



Είχαμε ξεκινήσει με το φίλο Μενέλαο Παπαδημητρίου από το Ανθηρό Καρδίτσας το 1995 μια σειρά αφιερωμάτων για τις τελευταίες ημέρες του Αρη Βελουχιώτη. Το πρώτο μέρος τους δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία τον Ιούνιου εκείνης της χρονιάς, συνεχίσαμε σποραδικά τη δημοσίευση κάποιων άλλων κειμένων σε αυτή την εφημερίδα καθώς και σε άλλα έντυπα και κλείσαμε πέρσι με ένα εκτενές αφιέρωμα στο περιοδικό «ΙΣΤΟΡΙΚΑ» της εφημερίδας Έθνος.

Πρόκειται για πρωτογενή κείμενα τα οποία συμβάλλουν στην μελέτη και την ανάγνωση της νεότερης ελληνικής ιστορίας αλλά λόγω της εποχής αλλά και της φύσης τους, πολλά απ’ αυτά παρέμειναν έξω από την ψηφιακή αρχειοθέτηση των εφημερίδων. Με την ιδέα ότι ορισμένοι φίλοι θα ήθελαν να τα διαβάσουν, αρχίζουμε να δημοσιεύουμε ορισμένα από αυτά και ελπίζουμε να τους ικανοποιήσουμε μέχρι τη στιγμή που μπορεί όλο αυτό το υλικό να γίνει με πρωτοβουλία του Μενέλαου βέβαια που ως τρανότερος έχει το πρώτο λόγο, να γίνουν μια έκδοση.


…………..

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΛΕΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΠΡΟΣ

Τους Βουλευτές του Νομού Ηλείας

1) Παναγιώτη  Αντωνακόπουλο
2) Παναγιώτη  Δημητρουλόπουλο
3) Μιχαήλ Κατρίνη
4) Γεώργιο Κοντογιάννη
5) Ιωάννη Κουτσούκο
6) Κωνσταντίνο Τζαβάρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής

Κύριε Βουλευτά

Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.
Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,

ε) Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.

Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;

Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.

Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.

Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.

Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ' αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

-----------------------------------------------------
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
1) ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΊ ΝΌΜΙΜΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ
2) ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ (ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ) ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΑΜΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΑΣ.
ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΑ ΘΥΡΟΚΟΛΗΘΟΥΝ.
Η κίνησή μας αυτή εκτός από την πληροφόρηση κι ευαισθητοποίση των συμπολιτών μας θα έχει κι έναν επιπλέον συμβολισμό:
ΞΕΡΟΥΜΕ  ΤΟ  ΔΡΟΜΟ  ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ...

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Το πρόγραμμα του 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ



Όταν η εκμετάλλευση δεν έχει όρια, η αντίσταση δεν γνωρίζει σύνορα!

Δύσκολοι καιροί… Όπου οι άρχοντες θέλουν να πουλήσουν τα πάντα, να ξεριζώσουν καθετί που θυμίζει κοινωνική δικαιοσύνη, όπου οι πλούσιοι δεν αρκούνται στην αύξηση των κερδών τους αλλά θέλουν να τα ασφαλίσουν με την επικράτηση της απόλυτης φτώχειας και απόγνωσης, όπου η απληστία των κυρίαρχων μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη θρασύτητά τους.
Επικίνδυνοι καιροί… Γιατί όσο η απελπισία δεν γίνεται οργή και η αγωνία αγώνας, οι «από κάτω» τρομάζουν και διαλύονται, στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου, επειδή νιώθουν ξένοι στον ίδιο τους τον τόπο αγανακτούν με τους ξένους και όχι με αυτούς που προκαλούν την εξαθλίωση και την ξενιτιά, βρίζουν το σύστημα αλλά υποτάσσονται στο κράτος.
Καιροί παράξενοι… Όπου δίπλα στη δυσανεξία και τη βαρβαρότητα, την παθητικότητα και τον ατομικισμό ανθίζουν μοναδικά παραδείγματα συλλογικότητας και αξιοπρέπειας, με χαρακτηριστικότερα τη νικηφόρα απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών, την πολύμηνη αντίσταση των Γαλατών της Κερατέας απέναντι στις αστυνομικές λεγεώνες, την αναπτυσσόμενη ανυπακοή των χιλιάδων «τζαμπατζήδων» του Δεν Πληρώνω. Εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα ή χελιδόνια που προοιωνίζονται την άνοιξη;
Καιροί ελπιδοφόροι… Αν ισχύει ότι το βαθύτερο σκοτάδι είναι ακριβώς πριν την αυγή, οι μεγαλειώδεις αραβικές εξεγέρσεις αποτελούν την καλύτερη απόδειξή του, γιατί περιγράφουν το απρόβλεπτο και το ανεπανάληπτο της κοινωνικής αφύπνισης, δράσης και αυτοοργάνωσης, αποκαλύπτουν ότι μπορεί οι εξουσίες να στηρίζονται σε στρατούς και θησαυροφυλάκια, αλλά, τελικά, το μεγαλύτερο όπλο τους είναι η κοινωνική ανοχή, που όταν μετατρέπεται σε αγώνα αποδεικνύει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.  
Που και Πότε
Το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Ιουνίου, στο Άλσος Γουδή (Κατεχάκη)





ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Παρασκευή 24 Ιουνίου
  • Sigmatropic
  • Monovine
  • Pink Tank Project


Σάββατο 25 Ιουνίου
  • Αλκίννος Ιωαννίδης
  • Μανώλης Λιδάκης
  • Δανάη Παναγιωτοπούλου
  • Θέμος Σκανδάμης


Κυριακή 26 Ιουλίου
  • Esma Redzepova
  • Χαΐνηδες
  • Mode Plagal
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Συγκροτήματα 2ης, και 3ης γενιάς
Μεταναστευτικές κοινότητες και οργανώσεις

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η «πλατεία» έχει τη δική της ιστορία και ξέρει ποιοι «είναι ίδιοι»


Το «όλοι ίδιοι είναι»,
το «όλα τα κόμματα ίδια είναι», το «και οι 300 ίδιοι είναι», το «όλοι
οι συνδικαλιστές ίδιοι είναι», το «όλα τα συνδικάτα ίδια είναι»
αποτελούν πλευρά του ίδιου νομίσματος που στην άλλη όψη του γράφει με
κεφαλαία γράμματα:

«Ολοι μαζί τα φάγαμε»!
*
Το «όλοι ίδιοι είναι», είναι η προέκταση του πολιτικού και ιδεολογικού δηλητηρίου που διατείνεται ότι «όλοι φταίμε».
Αλλά
μόνο εκείνοι οι πραγματικά ίδιοι μεταξύ τους, μόνο εκείνοι που - επειδή
είναι ίδιοι - υπηρέτησαν τον ίδιο «μονόδρομο», μόνο εκείνοι που
ακολούθησαν την ίδια πολιτική και έφεραν το λαό στη σημερινή κατάσταση,
έχουν όφελος από το «όλοι ίδιοι είναι».

*
Ποντάρουν στο «όλοι ίδιοι είναι» για να μην μπορούν τα θύματά τους να τους ξεχωρίσουν.
Για να έρχονται, τώρα, να παριστάνουν τους «σωτήρες» και να ζητούν και τα ρέστα.
Για
να μπορούν, τελικά, μέσα από το «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι», να
διεκδικούν ένα φτηνό συγχωροχάρτι βουτηγμένοι στην κολυμπήθρα της δήθεν
«αυτοκριτικής» τους, την καθαγιασμένη με το αντιδραστικό «μύρο» περί
«συλλογικής ευθύνης».

*
Αλλά, όπως δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, έτσι και δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Ιδιοι μεταξύ τους είναι αυτοί που κυβέρνησαν και όσοι τους στήριξαν στις μικρές και μεγάλες επιλογές τους:
Από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ μέχρι τα ξεπουλήματα και τις «κεντροαριστεροδέξιες» μεταμφιέσεις τους.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Να μην επιτρέψουμε φασιστικά και ρατσιστικά πογκρόμ.


Ο Λαμπράκης ....Πεταλώνεται


Παρακολούθησα στις ειδήσεις του ΜΕGA (3-6-2011)τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή, να περιγράφει τους προπηλακισμούς, που υπέστη έξω από κομματική εκδήλωση και για να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ ότι διοργάνωσε την αντισυγκέντρωση, να χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα την υπόθεση Λαμπράκη τοποθετώντας σεμνά τον εαυτό του στη θέση του μάρτυρα της Ειρήνης.
          Επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα -είμαι από το1988 η συγγραφέας του βιβλίου «Γρηγόρης Λαμπράκης ο πρωτοπόρος ειρηνιστής γιατρός»- έκδοση της «Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της πυρηνικής και Βιοχημικής απειλής»  ελλ. κλάδος της IPPNW -Νόμπελ Ειρήνης 1985- (η Εταιρεία μας είχε ιδρυθεί με τις ευλογίες του Ανδρέα Παπανδρέου, στην ιδρυτική της συγκέντρωση στο Χίλτον παρέστη ο ίδιος τότε πρωθυπουργόςενώ πρώτος πρόεδρος υπήρξε ο μετέπειτα υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Στεφανής), και επειδή πιστεύω ότι κάθε δημοκρατικός πολίτης με στοιχειώδη γνώση της Ιστορίας έφριξε από τον βλάσφημο παραλληλισμό,  θα ήθελα να υπογραμμίσω τα εξής:
          1) Ο Γρ. Λαμπράκης ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ. Στη σύντομη ζωή του ήταν πολυβαλκανιονίκης αθλητής, εξαιρετικός επιστήμονας με πλούσιο συγγραφικό έργο, γιατρός που περιέθαλπε τους απόρους δωρεάν, ο άνθρωπος που φρόντισε για τα συσσίτια των αθλητών στην Κατοχή και για τη δημιουργία του Ταμείου Περίθαλψης Αθλητών αργότερα, ήταν βουλευτής της ημιπαράνομης Αριστεράς εξελέγη με την ΕΔΑ (με παράνομο το ΚΚΕ), αγωνιζόταν κατά της βίας και των πυρηνικών εξοπλισμών για  τους καταπιεσμένους, τους πολιτικούς εξόριστους, τους πλημμυροπαθείς των φτωχομαχαλάδων του Πειραιά .

Κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων


Θέμα: Κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων


Σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας κλείνει η συντριπτική πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων (παλαιού τύπου) που είναι μικρότερα από 6/θέσια καθώς και όλα τα τμήματα που δεν έχουν 15 μαθητές και άνω.
Στα ολοήμερα σχολεία φοιτούσαν πάνω από 140.000 μαθητές, για τη λειτουργία τους δούλευαν περίπου 4.000 δάσκαλοι και 7.000 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.
Η απόφαση αυτή συνιστά νέα επίθεση στη ζωή της λαϊκής οικογένειας, ανοίγει το δρόμο στην άμεση περικοπή θέσεων εργασίας, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στην πολιτική αυτονομίας της «σχολικής μονάδας» και των γενικότερων αναδιαρθρώσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα: Κενά και τοποθετήσεις ανά συγκεκριμένο σχολείο. Σχολεία αποκεντρωμένα με διαφορετικό αναλυτικό πρόγραμμα και διαφορετικό προσωπικό που θα το υλοποιεί κάθε χρονιά. Περιορισμός των προσλήψεων, αύξηση του ωραρίου εργασίας, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων είναι κομμάτια του ίδιου «παζλ».

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ LIVE

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ...Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ....

ΚΥΡΙΑΚΗ 5-6-2011
ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΟΛΕΣ ΣΟΥ -ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΣΟΥ- ΤΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΙς 7.30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΑΤΡΙΔΗΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΤΗΝΠΡΟΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ
Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ....

ΚΥΡΙΑΚΗ 5-6-2011 ΩΡΑ 20.00
ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ συντονίζουμε πανευρωπαικά το βηματισμό μας και  με όλες τις πλατείες της χώρας,και παντού στην Ευρώπη.

· ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΟΛΗ Η   ΕΥΡΩΠΗ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!
:

"Γιατί Υπερασπιζόμαστε την ηθική , την δημοκρατία και το μέλλον μας"
 "Γιατί ζητάμε πίσω την αξιοπρέπειά μας"
 "Γιατί πρέπει να λειτουργήσει πλέον η δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι κλέφτες"
  "Γιατί δεν πρέπει να περάσει το νέο μνημόνιο "
  "Γιατί πρέπει όλος ο λαός να έχει Δημόσια Υγεία -Παιδεία -Ασφάλιση-                 Κοινωνικές υπηρεσίες"
 "Γιατί πρέπει να φύγουν οι ψεύτες από την βουλή"

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ

Αγανακτισμένοι Πολίτες Πύργου

http://aganaktismenoipyrgou.blogspot.com/2011/06/5.html


ΚΑΛΕΣΤΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΦΙΛΟΥΣ  ΣΑΣ!  (5 λεπτά χρόνος...)

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον


Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον, 5 Ιούνη, τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:
«Η Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον βρίσκει εφέτος την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της χώρας, να υφίστανται όλο και πιο έντονες τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης. Την ίδια ώρα υποβαθμίζεται ο ευρύτερος χώρος όπου ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι του μόχθου, της παραγωγής του κοινωνικού πλούτου: Το εργασιακό, το οικιστικό, το φυσικό περιβάλλον.
Αυτό όμως δεν θα εμποδίσει τα κόμματα της άρχουσας τάξης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και τους κάθε λογής συνοδοιπόρους τους, να συνδυάσουν και πάλι τη μέρα αυτή με τις υποκριτικές τους κορόνες για τη "σωτηρία του πλανήτη", τη "βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων". Και να προβάλουν σαν διέξοδο την "πράσινη οικονομία" τους, την προσέλκυση "πράσινων επενδύσεων". Προσπαθούν, έτσι, να συγκαλύψουν ότι πραγματικός στόχος της πολιτικής αυτής είναι να διευρυνθεί το πεδίο των μονοπωλίων για την κερδοφόρα επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων τους. Δηλαδή, να διευκολυνθεί η ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, σε βάρος ταυτόχρονα του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο ενός "φαύλου κύκλου": Να χρηματοδοτούνται από το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων μονοπωλιακοί όμιλοι για την αντιμετώπιση, με όρους υψηλής κερδοφορίας, περιβαλλοντικών προβλημάτων που η ίδια η δράση του κεφαλαίου δημιουργεί. Πρόκειται για την ουσία της ευρωενωσιακής αρχής "ο ρυπαίνων πληρώνει", δηλαδή στην ουσία πληρώνεται και συνεχίζει να ρυπαίνει, η οποία διαπερνάει σαν κόκκινη κλωστή όλες τις οδηγίες και αποφάσεις της ΕΕ. Ετσι, πέρα από τα κόμματα εξουσίας της άρχουσας τάξης, στην ίδια κατεύθυνση κινείται όχι μόνο το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι, που συμμετέχουν ενεργά στην ψήφιση των κοινοτικών κατευθύνσεων, βάζοντας τελικά πλάτη για την υλοποίησή τους κύρια με τα στελέχη τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση.
Νέοι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι προς όφελος του κεφαλαίου
Μια νέα σειρά αντιπεριβαλλοντικών νόμων προστέθηκαν στο οπλοστάσιο της άρχουσας τάξης το χρόνο που πέρασε, προκειμένου να επεκταθεί παραπέρα το πεδίο δράσης του κεφαλαίου σε βάρος δασών και δασικών εκτάσεων,

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ “Τα ολέθρια αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη φτωχομεσαία αγροτιά. Οι θέσεις του ΚΚΕ.”


Φίλε, φίλη,

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ σε καλεί στην Ημερίδα που οργανώνει την
Τρίτη 7 Ιούνη στις 7:30 το βράδυ
στο Δημαρχείο Πύργου με θέμα:

“Τα ολέθρια αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη φτωχομεσαία αγροτιά. Οι θέσεις του ΚΚΕ.”


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7:30-7:35 μ.μ.: Άνοιγμα Ημερίδας

7:35-8:00 μ.μ.: Εισηγητική ομιλία από τη Μανωλάκου Διαμάντω, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, υπεύθυνη του Αγροτικού τμήματος και βουλευτής.

8:00-8:15 μ.μ.: “Επιπτώσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη μικρομεσαία αγροτιά στο Ν. Ηλείας.” από το Χρήστο Γιαννόπουλο, μέλος της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.

8:15-9:35 μ.μ.: Παρεμβάσεις φορέων και παρευρισκομένων

   9:35-10:00 μ.μ.: Κλείσιμο

Το ΚΚΕ έχει αναδείξει τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής και της παραγωγικότητάς τους, με σκοπό την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων, με τη θεμελίωση του κεντρικού σχεδιασμού παραγωγής με λαϊκό έλεγχο, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης. Δηλαδή, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων στον τομέα της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων (που θα γίνουν φτηνότερα, γιατί δε θα υπάρχει το καπιταλιστικό κέρδος), με την κατάργηση των καπιταλιστών εμπόρων και τη διαμόρφωση κρατικού και συνεταιριστικού δικτύου συγκέντρωσης του αγροτικού προϊόντος. Με την κατάργηση της καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης και τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής παραγωγής, που θα προωθεί κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική επιστημονική στήριξη. Έτσι θα μειωθεί συνολικά το κόστος παραγωγής, θα αξιοποιούνται καλύτερα οι
παραγωγικές δυνάμεις, στην προοπτική της πλήρους μηχανοποίησης. 
Το ΚΚΕ ό,τι είπε για τον καπιταλισμό, την εκμετάλλευση του κεφαλαίου, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τα μονοπώλια, τη σοσιαλδημοκρατία και τα φιλελεύθερα κόμματα το επιβεβαίωσε η ίδια η ζωή. Υπάρχει πείρα, γνώση για να εκφραστεί σε πιο αποφασιστική συστράτευση με το ΚΚΕ.
Δυναμώνοντας και κλιμακώνοντας τους καθημερινούς αγώνες, με μαχητικότητα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, είναι ανάγκη να δώσουμε προοπτική στην πάλη μας για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει και νέα όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, θα πάρει νέες διαστάσεις η λαϊκή αγανάκτηση, θα ωριμάσουν οι συνθήκες για να κάνουμε το μεγάλο άλμα για να αλλάξει ταξικά χέρια η εξουσία, για να φέρει η λαϊκή εξουσία και οικονομία τη λαϊκή ευημερία.
Σε αυτό τον δρόμο πάλης, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα προς τους αγρότες και τις αγρότισσες.