ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008


ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΛΈΝΗΣ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων καθηγητών πανεπ/μίων και οικολογικών οργανώσεων η επιβάρυνση με βάθος χρόνου απο τα σκούπιδια του ΔΗΜΟΥ ΩΛΕΝΗΣ στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ για ολόκληρο το ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ θα είναι μεγαλύτερη απο την πύρινη λαίλαπα.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ (ΠΗΝΕΙΟΣ, ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ, ΛΑΔΩΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΕΝΙΠΕΑΣ, ΑΛΥΣΙΟΣ, ΚΛΑΔΕΟΣ).
Το μοναδικό έργο που απόφασισε να εκτελέσει στην ολοσχερώς κατεστραμμένη ορεινή περιοχή μας μετά απο ένα χρόνο περίπου ανάληψης των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κ. Γιάννη παναγόπουλο ήταν η μεταφορά των σκουπιδιών στο οροπέδιο φολόης.
Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ωλένης την μεταφορά και εναπόθεση των σκουπιδιών στο οροπέδιο φολόης κοντα στα (Δ.Δ Γουμέρου, Αγίας Αννάς,Καρυάς, ΄Πεύκης, Κλινδιά)650 Υψόμετρο.
Η περιοχή του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ το δρυοδάσος της προστατεύεται απο την ΝΑΤURA ειναι μια απο τις πιο όμορφες περιοχες της ΕΛΛΆΔΑΣ γιατί προσφέρει πολλές προτάσεις εναλακτικού τουρισμούστον επισκέπτη για όλο το χρόνο , με μικρά έργα υποδομής απο το υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης μπορεί να βοηθήσουν στην ανάδειξη και ανάπτυξη της ορεινής περιοχής του Νομού Ηλείας.
Στην περιοχή του πανέμορφου ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ 650 μέτρα υψόμετρο που την αποτελούν 14 πανέμορφα χωριά έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τους ορειβατικους και φυσιολατρικούς Σλλόγους της Ελλάδας απο εθελοντές με πρωταγωνιστή τον Συλλογο ΕΠΤΑΛΟΦΟ φυσιολατρία ορειβασία οικολογία, την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε-Ο.Ξ.Ν.Ε. και τους τοπικούς φορείς ενα δίχτυο μονοπατιών και φαραγγιών.
Εμείς ζητάμε απο την νομαρχία ΗΛΕΙΑΣ τον ΔΗΜΑΡΧΟ κ. Γιάννη Παναγόπουλο να μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε , να σημαδέψουμε , να χαρτογραφήσουμε , τα μονοπάτια μας τα φαράγγια μας, για τους φυσιολάτρες , ορειβάτες που έρχονται στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια και αντί για βοήθεια μας στέλνουν τα σκουπίδια για να καταστρέψουν ότι απόμεινε απο την πύρινη λαίλαπα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΓΟΥΜΕΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
"Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: