ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Καθήκον η ανατροπή τους!

Καθήκον που δε χωράει καμία αναβολή για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι η οργάνωση και η πάλη για την παρεμπόδιση των σαρωτικών αντιλαϊκών μέτρων, για ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της εξουσίας που εκφράζει. Κάθε τόπος δουλειάς, κλάδος και συνοικία να τροφοδοτήσει με ισχύ το εργατικό λαϊκό κίνημα, να δώσει «σάρκα και οστά» σ' ένα παλλαϊκό μέτωπο που θα θέσει τέλος στις θυσίες για την κρίση και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, «τέλος» όμως και στην κυβέρνηση και τα κόμματα που θυσιάζουν το λαό στο βωμό του κεφαλαίου. Που θα απαιτήσει σύγχρονα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, θα διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση απ' την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.


Το ΚΚΕ καλεί κάθε άνθρωπο του μόχθου να πάρει τη θέση του στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης τώρα και μαζί το σάρωμα των κομμάτων που πολιτικά εκπροσωπούν την πλουτοκρατία, την ΕΕ, το ΔΝΤ, να βάλει πλώρη για τη λαϊκή εξουσία. Με τη δική του συμμετοχή να συμβάλει στην ορμητική ανάπτυξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, ώστε να βάλει αυτό τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να αποδυναμώσει αποφασιστικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ., το κόμμα της Μπακογιάννη, αλλά και τον οπορτουνισμό και τις αυταπάτες που σκορπάει. Να ισχυροποιήσει καθοριστικά το ΚΚΕ, ώστε ο συσχετισμός δυνάμεων να γείρει προς όφελός του.
Ούτε ένας άνθρωπος του μόχθου να μην πέσει στην παγίδα κυβερνήσεων συνεργασίας, όπως κι αν η άρχουσα τάξη διατάξει το πολιτικό της προσωπικό. Να μην τσιμπήσει «δολώματα» τύπου «κεντροαριστερών» ή «πατριωτικών» κυβερνήσεων. Το κεφάλαιο δεν κινδυνεύει απ' αυτές, χρήσιμες του είναι για να ανακόψει τις θετικές ριζοσπαστικές διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις. Οι αμυντικοί, αποσπασματικοί, αγώνες σήμερα είναι από χέρι χαμένοι. Όλοι μαζί εντείνουμε τη δράση ανυπακοής, άρνησης καταβολής των χαρατσιών. Ενωμένοι στη λαϊκή συμμαχία, μακριά απ' τις εχθρικές και χρεοκοπημένες πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλλιεργούν συμβιβασμό, μοιρολατρία και αυταπάτες ότι η σωτηρία του λαού είναι εφικτή δίχως σύγκρουση με τα μονοπώλια, τα κόμματά τους, την ΕΕ.
Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, η ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία είναι ολέθρια για τους λαούς. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αλλάζουν, βουλιάζουν στην αντίδραση, όπως και το σύστημα που υπηρετούν. Τα βάρβαρα μέτρα που συναποφάσισαν με την τρόικα είναι απαίτηση της πλουτοκρατίας και ήρθαν για να μείνουν. Απέναντί τους ο λαός να αντιτάξει τη δική του συμμαχία, ισχυρό το δικό του Κόμμα, το ΚΚΕ. Με πίστη στη δύναμή του να τους νικήσει. Η εργατική λαϊκή οργάνωση και συμμαχία είναι το όχημα που μπορεί να τον βγάλει απ' το τούνελ όπου τον έχουν ρίξει. Στην άλλη άκρη βρίσκεται η λαϊκή εξουσία και οικονομία, μια Ελλάδα αποδεσμευμένη απ' την ΕΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια και οργάνωση της οικονομίας με αποκλειστικό κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Σε κάθε χώρο δουλειάς και μαθητείας, σε κάθε τόπο κατοικίας να δυναμώσει η συμμαχία των εργαζόμενων, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των σπουδαστών, σε σύγκρουση και ανατροπή με την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου. Να ανοίξει ο δρόμος που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας. Κανένας να μη λείψει από την προετοιμασία και οργάνωση του απεργιακού αγώνα στις 19 και 20 Οκτώβρη. Δίνουμε το παρών στην απεργιακή περιφρούρηση και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με πρώτη μέρα την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 10.00 στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.

Άγγελος Κολόσακας – μέλος της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: