ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΚΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ….ΚΑΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ!!!


Παιδιά που ζουν σε ένα καμένο περιβάλλον που δεν βλέπουν τίποτε να γίνεται για να αλλάξει το τοπίο, κανείς δεν κάνει τίποτε. Το κράτος για μια άλλη φορά απουσιάζει δίνοντας μάχες εκτός συνόρων, που καμιά φορά κερδίζει κιόλας. Η δημοτική αρχή το μονό που προσπάθησε να κάνει είναι να «φυτέψει» στα καμένα ακόμη μια παράνομη χωματερή. Ζήτησα από το γιο ενός φίλου μου να ζωγραφίσει σε μια λευκή κόλα, τι βλέπει από το παράθυρο του δωματίου του, και αυτός έγραψε με κεφαλαία γράμματα: ΤΙΠΟΤΑ. Έχουν περάσει εφτά μήνες περίπου από τις καταστροφικές φωτιές και το ΤΙΠΟΤΑ είναι αυτό που κυριαρχεί στα καμένα.. το καλοκαίρι τους έκαψε η φωτιά, τώρα τους καίει τις ψυχές η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας. Οι κατεδαφίσεις δεν έχουν ακόμη αρχίσει, αφού το κόστος της κατεδάφισης, το ΙΚΑ και ο μηχανικός κοστίζουν περίπου τα 25000 ευρώ, που για τους πιο πολλούς είναι ποσό απαγορευτικό. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει και αυτό το κόστος, μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα του ταμείου αλληλεγγύης προέρχονται από δωρεές και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών, βεβαία ηρθε η άνοιξη, κοντεύει καλοκαίρι και η ανακατασκευή δεν έχει ακόμη καν αρχίσει, τα περί γραφειοκρατίας κανείς πλέον δεν πιστεύει. Η πολιτεία κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ερημώσει και άλλο τις πυρόπληκτες περιοχές. Και έρχεται σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία ο υφυπουργός ανάπτυξης κ. Γεώργιος Βλάχος να δηλώσει ότι είναι ικανοποιημένος από το μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο στον τομεα της αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, και έρχεται πάλι στο μυαλό μας το ΤΙΠΟΤΑ που ζωγράφισε ο μικρός Παναγιώτης, και δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας από τους βουλευτές και τους άλλους επισήμους που ήταν εκεί…..μονάχα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας κ. Μενέλαος Παπασωτηριου ευχαρίστησε τον υφυπουργό, για ποιο πράγμα ακριβώς δηλώνουμε άγνοια…μάλλον για το περίφημο ΤΙΠΟΤΑ. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και κάποιες φωνές που αντιστέκονται, μια από αυτές είναι του νεοσύστατου συλλόγου πυρόπληκτων Αγίας Άννας Ηλείας που δεν το βάζουν κάτω, και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να κρατήσουν το χωριό τους ζωντανό.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
www.kamena.blogspot.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,....
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,....
Γεια....
URL : www.siopi.gr

Ανώνυμος είπε...

KAI OYTE THA GINEI TIPOTE....

Ανώνυμος είπε...

θα τα φάνε τα λεφτα τα λαμόγια, ας ξεσηκωθεί ο κόσμος στα καμενα.

demon είπε...

Αυτοκαταστροφή... Καταστρέφουμε τη ζωή, τη φύση, τον πλανήτη μας. Και ούτε που το έχουμε πάρει πρέφα. Άλλωστε δεν θα την πληρώσουμε εμείς, έτσι δεν είναι; Απλώς όσο θα ζήσουμε εμείς, κάποιοι θα πνιγούνε, κάποιοι θα καούνε ζωντανοί, κάποιοι θα θαφτούνε κάτω από ερείπια. Πολύ μακριά... όταν ο πλανήτης δε θα μας αντέξει και θα μας στείλει στον διάολο, τότε θα δακρύσουν όσοι προλάβουν!

Βάσσια είπε...

Kαλησπέρα

Δυστυχώς, τα διαβάζουμε καθημερινά στις εφημερίδες.

Οι άνθρωποι εκεί τα ζούνε.

Χρειάζεται πλέον να απαιτήσουν- δυστυχώς- αυτά που η πολιτεία όφειλε να έχει πράξει.

Ακόμη και η ΄"απάτη" έχει κανόνες.
Τα χρήματα ανήκουν στους πληγέντες, κι αυτό είναι όριο.

lena είπε...

soy to exw xanapei
mono an to kratos arxisei na doyleyei san to parakratos kai h oikonomia san thn paraoikonomia 8a ginei kati se ayto to kratos swsta kai grhgora

lena

O. είπε...

ειλικρινά η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα του πλανήτη, αρκεί να είσαι υγιής, εύπορος, αστός, νέος και γενικά όταν δε χρειάζεσαι τίποτα από το κράτος.

andreas athanasopoulos είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ Ο. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που αυτοί δε μένουν στα καμμένα δεν τους νοιάζει, γιατί δεν είναι κοντά στο πρόβλημα..

Ανώνυμος είπε...

Ο Χανιας μας ειπε ποιοι εκαψαν τους συνανθρωπυς μας την Ολυμπια τον Καιαφα τα δαση τωαρα ο καταλληλοτερος με την παρεα του ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑς