ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Κύριε Παπουτσή, τολμάτε να κατεβείτε στο Μετρό;


Οι Κινέζοι λένε ότι μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Φανταστείτε ένα βίντεο. Να, όμως, που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστος Παπουτσής, αιώνες, μετά έρχεται να διαψεύσει την κινέζικη παροιμία… Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι οι εικόνες τις οποίες είδαν εκατομμύρια τηλεθεατές με τους ακροδεξιούς υπαλλήλους της ΕΘΕΛ, δεν είναι αυτό που νόμισαν αλλά κάτι άλλο, απλό και αθώο.
Υποστήριξε ότι τα άτομα με τους λοστούς στα χέρια (!) που φυγαδεύτηκαν περιτριγυρισμένα από αστυνομικούς στο προαύλιο της Βουλής, ήταν πολίτες που ενώ διαδήλωναν ειρηνικά “εγκλωβίστηκαν επί δίωρο στην στοά της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων”. Κάλεσαν, όμως, στο “100| ιδιώτες “που αντελήφθησαν το περιστατικό”, αλλά και τα ίδια τα άτομα και έσπευσε διμοιρία να τους σώσει, όπως υποστήριξε ο υπουργός και η ΕΔΕ της ΕΛ.ΑΣ. Επομένως όλα τα άλλα περί προβοκατόρικων πρακτικών, διασυνδέσεις ενός κομματιού της ΕΛ.ΑΣ με τους ακροδεξιούς κλπ, είναι θεωρίες συνωμοσίες…
Εγώ, λοιπόν, θα παίξω τον ρόλο του αφελούς πολίτη, του “καλού” ανθρώπου που δέχεται την εκδοχή του κ.υπουργού. Μπράβο στη ΕΛ.ΑΣ που διέσωσε τους εγκλωβισμένους. Χρέος της να σπεύσει σε όποιον κινδυνεύει και να τον σώσει. Όχι, όμως, μόνο τον ακροδεξιό, αλλά και τον ακροαριστερό. Αρκεί να μου λύσει κάποιος μερικές απορίες:

*Πού ήταν οι αστυνομικοί, όταν δεκάδες άλλοι πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά χωρίς να κρατούν λοστούς στα χέρια, εγκλωβίστηκαν σε άλλα κτίρια με τα έκτροπα που άρχισαν να γίνονται; Γιατί οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν έδειξαν την ίδια σπουδή και ευαισθησία να τους διασώσουν; Το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε μόνο τις κλήσεις των ακροδεξιών της ΕΘΕΛ;
*Πού ήταν, όταν οι γνωστοί- άγνωστοι έσπαγαν ανενόχλητοι τα μάρμαρα του Συντάγματος και τα γύρω κτίρια; Τριάντα τόνοι (!) ζύγιζαν τα κομμάτια που περισυλλέγησαν τις επόμενες μέρες.
Τέτοιου είδους βαρβαρότητες δεν ξεκινούν έτσι ξαφνικά. Δεν παρεισφρύουν εύκολα αυτά τα άτομα στο σώμα των ειρηνικών διαδηλωτών, όταν μάλιστα αυτοί είναι ελεύθεροι πολιορκημένοι από εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ που τους περικύκλωναν.
Οι λοστοί είναι λοστοί. Εχουν μήκος, βάρος, γιατί αλλοιώς δεν μπορούν να σπάσουν μάρμαρα! Άρα, είναι αμέσως διακριτοί. Δεν ήταν, όμως… Και δεν ήταν, διότι οι αστυνομικές δυνάμεις πριν ακόμη εμφανιστούν οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν έναν απρόκλητο πόλεμο χημικών εναντίον των ειρηνικών αγανακτισμένων πολιτών που ήρθαν στο Σύνταγμα να διαδηλώσουν κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που προβλέπει νέα επαχθή μέτρα που τους οδηγούν στην εξαθλίωση.
Η ρίψη χημικών επί δικαίων και αδίκων ήταν που προκάλεσε το χάος. Καμμία επίσημη εξήγηση δεν δόθηκε γιατί έγινε αυτή η πολλαπλάσια από κάθε άλλη φορά χρήση χημικών. Ο κ.υπουργός πήγε να περπατήσει ακόμη και σήμερα π.χ στην Κριεζώτου; Τα χημικά έχουν διαποτίσει τους τοίχους των κτιρίων, δακρύζει ο περαστικός.Τόλμησε να κατεβεί στο Μετρό; Η ίδια μυρουδιά εμένα τουλάχιστον με έπνιγε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1990-1993…
Γιατί λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο η αστυνομία; Για να προστατεύσει το κέντρο της Αθήνας από τους κουκουλοφόρους; Μα η 28/6/2011 θα μείνει στην ιστορία της πόλης και στο βιογραφικό του κ.Παπουτσή ως μία μέρα καταστροφής και λεηλασίας της πλατείας Συντάγματος και των γύρω δρόμων. Οι ζημιές μέσα σε λίγες ώρες έφτασαν το μισό εκατομμύριο ευρώ, σε περίοδο κρίσης. Εκκενώθηκε ακόμη και ξενοδοχείο (το King George) κάτι που είχε να συμβεί από το 1944, όταν η χώρα ήταν σε πραγματικό πόλεμο! Τους μόνους, τελικά, που προστάτευσε η Ελ.ΑΣ ήταν οι υπάλληλοι της ΕΘΕΛ με τις “εθνικιστικές απόψεις”, όπως οι ίδιοι παραδέχθηκαν δημοσίως.
Εκτός κι αν ένας και μόνον ένας ήταν ο σκοπός της κυβέρνησης, για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Να διαλύσει μια διαδήλωση πριν πάρει τα χαρακτηριστικά του μεγάλου απειλητικού πλήθους, που θα μπορούσε να ταρακουνήσει το πολιτικό σύστημα. Οπότε ο σκοπός αγίασε τα μέσα. Συγχαρητήρια, λοιπόν. Αν, όντως, ήταν αυτός ο σκοπός σας, τον πετύχατε κύριοι της κυβέρνησης και της αστυνομίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: