ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Απίστευτο και όμως ιταλικό για τρίτη φορά ο Μπερλουσκόνι πρωθυπουργός τής Ιταλίας !!!


Η νίκη του Μπερλουσκόνι είναι ένα σύμβολο της αδυναμίας και της αμηχανίας στην οποία βρίσκεται η ιταλική κεντροαριστερά εδώ και χρόνια.
ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ένας δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων , φανταστείτε δηλ στην Ελλάδα πρωθυπουργός να γινόταν ο Βαρδινογιάννης η ο Κοκκαλης, ευτυχώς ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο ηγέτης της ιταλικής Δεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του οποίου οι μικρές σωματικές διαστάσεις αποτελούν το αγαπημένο θέμα των γελοιογράφων, δήλωσε την Τρίτη ότι είναι «πολύ ψηλότερος» από τους προέδρους της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. «Είμαι ψηλότερος από τους Πούτιν και Σαρκοζί. Είμαι το ίδιο ψηλός με τον Πρόντι, στο 1,71 μ. Δεν γνωρίζω γιατί οι γελοιογράφοι με παριστάνουν ως νάνο, τη στιγμή που οι άλλοι έχουν δικαίωμα να αναπαρίστανται με κανονικές διαστάσεις» ειρωνεύτηκε ο Μπερλουσκόνι στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στα βόρεια της χώρας.
Ο Ντάριο Φο, που γεννήθηκε το 1926 σε ένα μικρό χωριό της Βόρειας Ιταλίας, δεν είναι ωστόσο μόνο αυτό. Βραβευμένος με Νόμπελ το 1997, είναι αρχιτέκτονας, ζωγράφος, πολιτικός ακτιβιστής, καθηγητής στη Σορβόννη, ιστορικός τέχνης και φυσικά θεατρικός συγγραφέας, τα έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και έχουν παιχτεί σε όλον τον κόσμο. Επίσης, είναι από το 1951 σύζυγος της βουλευτίνας και ηθοποιού Φράνκα Ράμε. Ειπε για την πολιτικη κατασταση στην ιταλια ««Είναι εντελώς απελπιστική. Υπάρχει μια πολιτική τάξη που δεν ασχολείται με τα προβλήματα που έχουμε. Μιλώ για σήμερα που έχει παρέλθει η εποχή κατά την οποία τα εργατικά κινήματα, το κομμουνιστικό κόμμα, το σοσιαλιστικό, οι αναρχικοί, οι φιλελεύθεροι ήταν ισχυρά. Τότε ήταν μια λαμπρή εποχή σε επίπεδο συλλογικής έκφρασης. Τώρα, η όποια προσπάθεια επικεντρώνεται στο να αποκτήσουν εξουσία, όχι στις ανάγκες των ανθρώπων, στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή στην επανάκτηση εκείνων των λαμπερών στιγμών του παρελθόντος. Πού και πού εμφανίζεται κάποιος που θέλει να αλλάξει τα πάντα, αλλά γενικώς το μόνο που υπάρχει είναι μια δυσπιστία προς την πολιτική. Ακόμη και στο περιθώριο της Δεξιάς, η οποία είναι απαίσια, βλέπεις τι έχει γίνει. Ο Μπερλουσκόνι ψήφισε νόμους για λογαριασμό του, ακυρώνοντας άλλους και χρησιμοποιώντας την τηλεόραση για να κάνει προπαγάνδα... Τι υποκριτής, τι ψεύτης!...».
πρόσφατα δε Στον όμιλο Μπερλουσκόνι (Ωπα της μεγαλεία!) πέρασε η πιο παλιά ροκ συχνότητα της πόλης, ο «Rock 96,9». Οι «γείτονες» διαθέτουν και στην Ιταλία «Rock FM», οπότε πιθανότατα δεν θα επιδιώξουν αλλαγή φυσιογνωμίας του ελληνικού «αδελφού» του. Ετσι τουλάχιστον διαβεβαίωσαν τους τωρινούς εργαζόμενους. Άλλωστε, με ποσοστό γύρω στο 6 % δεν υφίσταται λόγος για πειράματα.
Ο μπερλουσκονι μέσα από την ηλιθιότητα του, καθρεφτίζει την κοινωνια της γειτονικης μας χωρας….

3 σχόλια:

Nam Prik είπε...

http://www.flickr.com/photos/72982630@N00/

hi
i am looking for m friend s.katsandridis

i know only his house located in glyfada olympias 38

is not possibly find his telefon number

do you have his telefon number or email?

thanks for you help

ottmar from cologne

iLiAs είπε...

..δεν βάζουν μυαλό με τίποτα εκεί δίπλα.

Polykarpos είπε...

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΛΗΟΛΑΝΗ για ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ............ΣΚΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΘΟΤΙ ΤΑ "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ" ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑ