ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008

«Παλεύουμε για τη ζωή μας»

Επιτροπή παρουσιάζει το διεκδικητικό της πλαίσιο, που γίνεται αντικείμενο συζήτησης στα πυρόπληκτα χωριά, και καλεί το λαό να οργανωθεί και να αγωνιστείAssociated Press

«Παλεύουμε για τη ζωή μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας, απαιτούμε ένα καλύτερο αύριο».

Με αυτό το σύνθημα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυροπλήκτων Ηλείας παρουσιάζει το νέο διεκδικητικό της πλαίσιο - μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης που περικόπτει τις αποζημιώσεις - το οποίο γίνεται αντικείμενο συζήτησης στα πυρόπληκτα χωριά και καλεί το λαό να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του και να αναγκάσει την κυβέρνηση να αποσύρει όλα εκείνα τα μέτρα που στέλνουν στην πόρτα της εξόδου, μια ώρα αρχύτερα, τους πυρόπληκτους.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή: «Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα πίσω και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Επιτροπής Πυροπλήκτων». Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να καλυφθεί 100% με δωρεάν κρατική επιχορήγηση η ανακατασκευή όλων των κατοικιών, αποθηκών, στάβλων. Να διαγραφούν τα χρέη των πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων και να χορηγηθούν νέα δάνεια με 5ετή άτοκη περίοδο χάριτος για να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να ανασυστήσουν τα νοικοκυριά. Για όλους όσοι έπαθαν καταστροφές από τις πυρκαγιές (αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες), 100% αποζημίωση για το κατεστραμμένο κεφάλαιο. Αναπλήρωση του εισοδήματος στο 100% των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων για φέτος και για τις υπόλοιπες χρονιές.

«Παράλληλα - τονίζεται στην ανακοίνωση - συντονίζουμε τη δράση μας και παλεύουμε:

Για τη δημιουργία λαϊκών επιτροπών περιφρούρησης, όπου υπάρχουν δασικές εκτάσεις που δεν έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.
Να δοθούν χρήματα για την ενίσχυση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών σε δασοφύλακες και πυροσβέστες.
Να σταματήσει κάθε παρέμβαση και αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος στους ποταμούς της περιοχής από την ανεξέλεγκτη λήψη αδρανών υλικών στο όνομα των αντιπλημμυρικών έργων από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: