ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στον ΘΡΥΛΟ

ο Ολυμπιακός ΑΝΗΚΕΙ στο ΛΑΟ του και όχι στους εκάστοτε -μεταβατικούς- διαχειριστές του

Σε μία εποχή κατάπτωσης των ιδεολογιών, σε μία περίοδο που οι διαχωριστικές γραμμές σε κόμματα έχουν πέσει, στην ιστορική χρονική στιγμή που οι θρησκείες συγκρούονται και οι κοσμοθεωρίες δοκιμάζονται, έννοιες και ιδέες όπως ο Ολυμπιακός, που στηρίζονται σε πανίσχυρες ιδεολογικές βάσεις και απεικονίζουν και αντιπροσωπεύουν ευρεία λαϊκά στρώματα, μένουν στέρεες στο πέρασμα του χρόνου, στο πέρασμα της εξουσίας των διαχειριστών τους…
Ο Ολυμπιακός είναι λαϊκή μάζα. Η πιο ευρεία, η πιο ισχυρή, η μεγαλύτερη κοινωνική πλειοψηφία. Και μέσα από την ιστορία του καταγράφει τον πόνο του απλού ανθρώπου, το δάκρυ του απογοητευμένου, την ελπίδα του μεροκαματιάρη, την προσδοκία του κόσμου του λιμανιού, την απογοήτευση των αδικημένων, το ξέσπασμα της βάσης, τη νίκη του λαού απέναντι στα διαχρονικά κατεστημένα και την ελίτ της πλουτοκρατίας.

Γι' αυτό ο Ολυμπιακός ΑΝΗΚΕΙ στο ΛΑΟ του και όχι στους εκάστοτε -μεταβατικούς- διαχειριστές του. Και η δική μας πρόταση που μπορεί να διασφαλίσει στην ομάδα μας ένα σταθερό και όχι αβέβαιο μέλλον είναι σαφής και συγκεκριμένη: ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στον ΘΡΥΛΟ μέσα από ένα σύστημα διακυβέρνησης αντίστοιχο της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα όπου τα πραγματικά μέλη (όχι με διαδικασίες γιαλαντζί… αντιλαμβάνεστε τι εννοώ) ψηφίζουν και επιλέγουν προέδρους με θητεία συγκεκριμένη (2 ή 3 χρόνια) και βάσει των προτάσεών τους για μεταγραφές, υποδομές, εμπορική πολιτική, αγωνιστική δράση.

Θέλουμε έναν Ολυμπιακό που να στηρίζεται σε ισχυρές βάσεις. Εναν Ολυμπιακό που ΔΕΝ θα επιστρέψει ξανά στα πέτρινα χρόνια, όταν ο σημερινός ή ο εκάστοτε διαχειριστής του κουραστεί, βαρεθεί, πουλήσει ή του τελειώσουν τα λεφτά. Η σχέση αυτή, όπως είναι σήμερα ή όπως μπορεί να εξελιχθεί αύριο, είναι σχέση εξάρτησης. Και ο Ολυμπιακός εκφράζει εξ ορισμού, από τη βάση της ιδεολογίας του την ανεξαρτησία και τη δημοκρατικότητα.
περισσοτερα στο www.gauros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: