ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2

Άκουγα ανθρώπους το καλοκαίρι στο χωριό μου στην ΚΑΡΥΑ Ηλείας και γενικά στην επαρχία, να ρωτούν αν «πήρε τίποτα το αυτί μας» (εμάς των Αθηναίων) για τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2. Λες και εμείς μαθαίνουμε πιο γρήγορα τα μελλούμενα.
Όχι, αγαπητέ πατριώτη, δεν ξέρω τίποτα περισσότερο ούτε καταλαβαίνω πιο πολλα από σένα. Απλώς, έχω και εγώ το δικαίωμα σαν έλληνας πολίτης να σχολιάζω, να έχω γνώμη και ενίοτε να την εκθέτω σε φίλους και συνομιλούντες. Άκουσε την η΄διαβασέ την, λοιπόν, αν σε ενδιαφέρει.
Κρίνοντας από Την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Νο 2, διαπίστωσα όπως οι περισσότεροι-πιστεύω-την αποτυχία του. Φούλ λοιπόν για την εφαρμογή του επόμενου, χωρίς τίποτα να μας προδιαθέτει ή να μας βεβαιώνει για την επιτυχία του. Φοβάμαι λοιπόν ότι αν έτριξαν τα κόκαλα του κυβερνήτη από τα αποτελέσματα της εφαρμογής του Νο1, θα κονιορτοποιηθούν στην κυριολεξία από την επικείμενη αποτυχία του Νο2. Και αυτό γιατί; Γιατί η όποια αλλαγή, κάτα την γνώμη μου, συνίσταται στο να μεγαλώσουν τα κομμάτια της πίτας του Νο2 και τα νέμονται μόνο τα μεγάλα αρπακτικά αποκλείοντας τα μικροτρωκτικά που με ενοχλητικό τρόπο, μέχρι τώρα, απαιτούσαν μερίδιο.
Στο μεταξύ, έχουν κτιστεί κτίρια και με δεδομένη την ερήμωση της επαρχίας, ας μου πει κάποιος σε τι άλλο θα χρησιμέψουν εκτός από καταφύγιο περιστεριών.
Όταν λοιπόν παρέλθουν τέσσερα η οκτώ χρόνια και διαπιστώσουμε την αποτυχία και αυτού του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ τι θα έχουμε να λέμε; Ότι προσπαθήσαμε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα;
Λες και ένα κράτος που νοιάζεται πραγματικά για τους πολίτες του (βλέπε: Δανία Σουηδία κλπ) έχει ανάγκη από Καποδίστριες για να εφαρμόσει σωστή πολιτική σε ότι αφορά την υγεία, την παιδεία. Την δίκαιη κατανομή των φόρων αλλά και του εθνικού πλούτου. Δηλώνω αισιόδοξος και συνάμα εύχομαι την επιτυχία του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Νο 2. Να μαστε όλοι καλά και τα συμπεράσματα μετά την εφαρμογή.
ΧΡΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΑΡΥΑ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: