ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Η ΑΥΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ


Είμαστε μια ομάδα πολιτών στο νομό Ηλείας που πήρε την πρωτοβουλία να οργανωθεί και να δημιουργήσει έναν πυρήνα αντίστασης.
Έτσι πριν από λίγους μήνες με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου οργανώσαμε μια προβολή ταινίας και ανοιχτή συνέλευση στο χώρο των ΤΕΙ Πύργου.Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από φοιτητές, μαθητές και νεολαίους, όχι μόνο από τον Πύργο αλλά και από άλλες πόλεις (Αμαλιάδα, Ολυμπία, Κρέσταινα, Ζαχάρω κ.α.).Στη συνέχεια μετά από εποικοδομητική συζήτηση αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε μαζικά στην πορεία της Πανεργατικής Απεργίας της 15ης Δεκεμβρίου η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στην ανοιχτή συγκέντρωση που οργανώσαμε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ευρείας ανοιχτής κίνησης που θα συσπειρώνει όλες τις ενεργές δυνάμεις του τόπου που αντιστέκονται στο επαίσχυντο μνημόνιο και στα μέτρα που λαμβάνονται σε εφαρμογή του. Συμφωνήθηκε η δράση της να στηρίζεται στους παρακάτω άξονες:
 • Κατάργηση του μνημονίου και των νόμων που ψηφίζονται κατ' εφαρμογή του.
 • Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν το δημιουργήσαμε εμείς.
 • Αγωνιστική αλληλεγγύη στα θύματα της βαρβαρότητας (εργαζόμενοι, άνεργοι,
     • νέοι, συνταξιούχοι, μετανάστες)
 • Υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών(δωρεάν υγεία και παίδεια) και όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
 • Συνάντηση και συντονισμό με όλα τα κινήματα λαϊκής ανυπακοής:
  • (Δεν Πληρώνω, Διόδια Stop, Aκρίβεια Stop κλπ. )
 • Ανατροπή της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης
 • Να φύγουν ΔΝΤ - ΤΡΟΪΚΑ από τη χώρα μας
Παράλληλα επισημοποιήθηκε και η ονομασία της πρωτοβουλίας : Κίνημα Ενάντια στο Μνημόνιο.Η μόρφη λειτουργίας του κινήματος βασίζεται σε ανοιχτή συνέλευση από ελεύθερα συνευρισκόμενους πολίτες σε αμεσοδημοκρατική βάση, συναγωνιστές σε κοινές δράσεις. Δεν εκπροσωπούμαστε από κανένα κοινοβουλευτικό σχηματισμό, δεν αναγνωρίζουμε κανένα διαμεσολαβητή, δεν διαπραγματευόμαστε το δίκιο του αγώνα, το διεκδικούμε στους δρόμους. Πιστεύουμε ότι «όταν το άδικο γίνεται νόμος καθήκον μας είναι μόνο η ανατροπή του».
Το Κίνημα Ενάντια στο Μνημόνιο πιστεύει ότι στις μέρες μας είναι αναγκαία η συμμετοχή σε ένα ζωντανό κίνημα άμεσης δράσης και ανυπάκοης όπως το Κίνημα Ενάντια στα Διόδια.Ένα κίνημα το οποίο τόσο βάναυσα έχει συκοφαντηθεί και στοχοποιηθεί από τα ΜΜΕ και που η κυβέρνηση των "τζαμπατζήδων" προσπαθεί να ποινηκοποιήσει.

Αντιστεκόμαστε στο "δικαίωμα"των εργολάβων όπου με σκανδαλώδεις συμβάσεις εκμεταλλεύονται τους κόπους του λαού. Το οδικό δίκτυο πρέπει να έχει αποκλειστικά δημόσιο ελεύθερο και κοινωνικό χαρακτήρα.Ειδικά στο νομό μας (από τους τελευταίους σε ανάπτυξη) όπου στο μεγαλύτερο μέρος του έχει εγκαταληφθεί,και ιδίαιτερα το τμήμα της διαδρομής Πύργου-Πάτρα που θεωρείται από τα πιο επικύνδυνα της Ευρώπης. Για μας η ελεύθερη μετακίνηση είναι αναφαίρετο δικαίωμα,συνταγματικά κατοχυρωμένο,που καμία εταιρία δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί στήνοντας μπάρες που ν'απαγορεύουν την ελεύθερη διέλευση.


ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: