ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το καταστροφικό PSI

  



Καθώς το λεγόμενο κούρεμα και το PSI ολοκληρώνονται, είναι φανερό πως η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο κλείνει τον κύκλο της με μια ολέθρια συμφωνία, που καταδικάζει για γενιές την κοινωνική πλειοψηφία να ζει σε άθλιες συνθήκες, αναντίστοιχες με τον πλούτο που παράγει και τις δυνατότητες που έχει η... εποχή μας.


Πρώτα από όλα το χρέος δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται, καθώς "κουρεύονται" 105 δισ. και φορτώνονται άλλα 130 δισ. Δεύτερο, οι όροι είναι σαφώς δυσμενέστεροι, καθώς το αγγλικό δίκαιο διασφαλίζει ολοκληρωτικά τα συμφέροντα των κρατών στα οποία περνάνε τα ομόλογα που κατείχαν οι ιδιώτες. Οι ιδιώτες αυτοί δεν είναι φυσικά δανειστές της χώρες, αλλά τοκογλύφοι από το διεθνή χώρο των τραπεζών που αγόρασαν ομόλογα σε τιμές πολύ χαμηλότερες αυτές που πληρώνει σήμερα η Ελλάδα, βγαίνοντας έτσι κερδισμένοι.

Τρίτο, μεγάλος χαμένος, όχι γιατί έτυχε, αλλά επειδή πέτυχε το σχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι τα ασφαλιστικά ταμεία. Μεθοδεύεται η χρεοκοπία τους και η παραπέρα λεηλασία των συντάξεων για να ενισχυθούν οικονομικά οι τράπεζες και οι εργοδότες. Τέταρτο και σημαντικότερο είναι, ότι, ο λαός οδηγείται σε μια εξοντωτική λιτότητα με τις μειώσεις μισθών που δρομολογούνται με βάση το Μνημόνιο 2, την αύξηση της φορολογίας, τα χαράτσια που επεκτείνονται ακόμα και στα χωράφια. Ξεκινά επίσης το πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Αυτή η κοινωνική καταστροφή ήταν υποτίθεται το τίμημα για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, όμως η ενεργοποίηση των CDS φανερώνει ήδη αυτό που έχει γίνει βούκινο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης: η Ελλάδα είναι σε διαδικασία χρεοκοπίας.