ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΛΕΝΗΣ

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ,αποφασίστηκε τα σκουπίδια του δήμου Ωλένης Ηλείας να εναποτίθεντο σε έκταση κοντά στο χωριό Πεύκη ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ.
Αυτό δεν δείχνει μόνο τι έχει σκοπό να κάνει ο δήμος με το καμένο δάσος , αλλά βάζει ταφόπλακα για τα ορεινά χωριά που Ίδη ζουν την περιβαλλοντική καταστροφή από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας . Η οικολογική καταστροφή που θα προκληθεί από τη μόλυνση στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα από τα στραγγίδια δεν θα έχει προηγούμενο. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής δεν μπορεί να αποτιμηθεί με κανένα μίσθωμα σε αδιάφορους ιδιοκτήτες, ούτε μπορεί να εμποδίσει τις πυρκαγιές που θα ξεσπάσουν τους καλοκαιρινούς μήνες από τη ζύμωση των σκουπιδιών. Ορθά λοιπόν η δημοτική αρχή επέλεξε να αποκαταστήσει την οικολογική ισορροπία «φυτεύοντας» τα σκουπίδια μας για να δέσουν αρμονικά με το καμένο περιβάλλον.

Περιμέναμε από τη Δημοτική αρχή μετά την καταστροφή των δασών μας το καλοκαίρι περισσότερη ευαισθησία για το περιβάλλον με προτάσεις για αναδασώσεις και προστασία των καμένων περιοχών και όχι να πρωτοστατεί στην περιβαλλοντική υποβάθμιση των περιοχών μας πείθοντας; και τα Τοπικά Συμβούλια να νομιμοποιήσουν τις αποφάσεις τους αποφάσεις τους.
ΟΙ αιρετοί άρχοντες πρέπει να προηγούνται με προτάσεις για τη δημιουργία ΧΥΤΑ και μονάδων ανακύκλωσης αξιοποιώντας προγράμματα της Ε.Ε., πείθοντας και τους Δημότες τους να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση με την συμμετοχή τους στην ανακύκλωση, περιορίζοντας τον όγκο των απορριμμάτων και όχι να πρωτοστατούν στη ρύπανση παρθένων δασικών περιοχών
Στην ομόφωνη αυτή απόφαση του Δ.Σ (αφού κάποιοι διάλεξαν η αναγκαστήκαν η τέλος πάντων λόγω φόρτου εργασίας να μην παραβρεθούν και άρα να μην ψηφίσουν)
ΕΜΕΙΣ θα ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και μάλιστα ΜΑΖΙΚΑ.
Αν για τις πυρκαγιές οι δράστες παραμένουν «άγνωστοι» τότε στην περίπτωση των σκουπιδιών είναι επώνυμοι και πρέπει να μας φανερώσουν τα κίνητρα τους – συμφέροντα .
Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε άλλη περιβαλλοντική καταστροφή να πλήξει την περιοχή μας ,αν συντόμως δεν αλλάξουν την απόφαση τούς αυτή να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: