ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΒΟΥΝΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ: ΚΟΠΗΚΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

Για να οικοδομηθεί, παράνομο ξενοδοχείο, κόπηκαν δέντρα στην πολύπαθη Ηλειακη γη. ΜΕΓΑΛΗ η ευθύνη του δήμου Πύργου, της πολεοδομίας και του Δασαρχείου πύργου. Φήμες (όπως αναφέρει η ΑΥΓΗ ΠΥΡΓΟΥ) ότι το παράνομο ξενοδοχείο επιδοτήθηκε με το πόσο των 1.200.000 ευρώ. Το βουνό του Κατακόλου είναι ΔΑΣΟΣ, είναι από τις λίγες πλέον περιοχές της Ηλείας που έχει ακόμη πράσινο και είναι συνέχεια αρχαιολογικού χώρου αυστηρά προστατευόμενου.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Ας διαβάσουμε ένα μέρος από το άρθρο του ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ στην ΑΥΓΗ ΠΥΡΓΟΥ : «ζητάμε την συμπαράσταση του λαϊκού κινήματος γιατί τώρα έχουμε ανοίξει πόλεμο με τους νεόπλουτους που δεν λογαριάζουν ούτε τα ιστορικά μνημεία, ούτε τις περιοχές υψίστου φυσικού κάλλους, όπως είναι το βουνό του Κατακόλου.
ΖΗΤΑΜΕ την υποστήριξη των δημοκρατικών και εντίμων πολιτών διότι πρέπει να δώσουμε τον υπέρ πάντων αγώνα που έχει να κάνει με την προστασία και το σεβασμό
Απέναντι στην πολιτιστική κληρονομία της πατρίδας μας και την πραγματική υπεράσπιση των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ουαί υμίν γραμματείς φαρισαίοι και υποκριτές! Θέλω από το λαό να μου δώσει την κατάλληλη δύναμη για να συντρίψω τους καταπατητές και τους δολιοφθορείς της αισθητικής. Έχετε δει ποτέ κάποιον φτωχό εργάτη μεροκαματιάρη, να πάει να φτιάξει βίλα πάνω σε ένα βουνο;
Καλώ το λαό του Πύργου και του κατακόλου να προστατευόσουν με ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ την επέλαση των νεόπλουτων!.....»

4 σχόλια:

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Βρήκα και δηλώσεις σχετικά με το ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ από τη σύσκεψη ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

Τολμώ να συγχαρώ το ΔΗΜΑΡΧΟ κο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ για όλες του τις πρωτοβουλίες και την άμεση κινητοποίησή του και να τονίσω ώστε οι μετέχοντες στα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια να μάθουν ότι ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ. Αρα πρέπει και όλοι να δουλέψουμε και να παλέψουμε σα γροθιά για να σώσουμε ό,τι έχει σωθεί.

O κος ΒΑΓΓΟΠΟΥΛΟΣ να ανέφερει σχετικά με την αναστολή τηςοικοδόμησης του ΒΟΥΝΟΥ ότι " δεν πρέπει να πάρει την εν λόγω απόφαση το Δ.Σ για να ΜΗΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ"!!!

Δηλαδή κε ΒΑΓΓΟΠΟΥΛΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ? Ποιοί, πότε και με ποιές προθέσεις? Ξέρετε κάτι που πρέπει να μας κοινοποιήσετε?

Ενα άλλο μέλος του Δ.Σ που εκδήλωσε τις διαφωνίες του ήταν ο κος ΚΑΛΟΦΩΝΟΣ που είπε ότι δεν πρέπει να γίνει αναστολή των εργασιών και των αδειών που έχουν δοθεί σε άλλους ενδιαφερόμενους για οικοδόμηση καθώς αυτό θα δημιουργήσει ανισότητες αφού ένας έχει ήδη κτίσει τριώροφη οικοδομή και ότι δεν μπορούν να απαγορεύσουν στους άλλους που έχουν βγάλει άδεια να κάνουν το ίδιο.

Eχω πλέον αρχίσει να αναρωτιέμαι.
Μήπως αστειεύονται όλοι οι εν λόγω κύριοι που μας αντιπροσωπεύουν στο εκάστοτε Δ.Σ?
Μήπως απλά είχαν όρεξη για αστεισμούς?

Δηλαδή αφού ένας έχει διαπράξει έγκλημα ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ γιατί δεν θα είναι δίκαιο????

Και για να είμαστε και ειλικρινείς δεν ψάχνουμε να βρούμε ποιός του έδωσε την άδεια και από που αγόρασε το "οικόπεδο"?????

Ο κος ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ πάλι πρότεινε να μην γινει αναστολή και να δούμε στο μέλλον τι θα γίνει με τους δύο ορόφους.

Το μέλλον ήρθε και πέρασε φοβούμαι.
Το μέλλον ήταν χθες.
Το μέλλον σας προσπέρασε μαζί με όλους ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

http://saveileia2.blogspot.com

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα! Συμφωνω με την Ηλεκτρα! Τι παει να επι το εκανε ενας, να το κανουν ολοι! Ειναι η δεν ειναι παρανομο; Να μην το κανει κανεις και αυτος που το εκανε να τον αποζημιωσουν και να το ριξουν, αν ειναι παρατυπη η διαδικασια που ακολουθηθηκε! Αλλα σιγα να μην!...

olympia.gr είπε...

Η περιοχή πάνω στο δρόμο που διασχίζει το βουνό μπήκε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ στο "σχέδιο πόλης" Το βουνό είναι όντως περιοχή απείρου κάλλους και έχει γίνει μεγάλος αγώνας για την προστασία του από την όποια επιβουλή. Επειδή γνωρίζουμε έναν-έναν αυτούς που συνήργησαν σε αυτή την απόφαση και ήρθε η ώρα να πληρώσουν, αφήστε εάν θέλετε μήνυμα έστω και ανώνυμο στο www.olympia.gr για τη συγκεκριμένη περίπτωση κοπής. Παρακολουθούμε τρεις διαφορετικές περιπτωσεις στο βουνό και θέλουμε τη βοήθεια σας για να σταματήσουμε ΤΩΡΑ το έγκλημα. Αύριο θα είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

Amazing site! Please continue the informative posts