ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ





ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Φραγκοπουλου 50,
Όπως καταγγέλλουν οι εκεί κάτοικοι, σε κτήριο όπου στεγάζετε ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία HELLENIC LABWARE A.E μέσα σε υποτιθέμενες καμινάδες κρύβονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας .
Όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι παράνομες εντός κατοικημένων περιοχών (βλ. Αποφ. 1264/05 Συμβούλιο Επικρατείας, Αποφ. 13776/02 Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, Ειδική Έκθεση Νοέμβριος 2003 Συνήγορος του Πολίτη).
Οι εκπομπές αυτών των κεραιών είναι βλαβερότατες και προκαλούν διάφορες παθήσεις (πονοκεφάλους, αϋπνίες, ρινορραγίες στα μικρά παιδιά, αποβολές εγκύων, καλπάζουσες μορφές καρκίνου) και θάνατο ακόμη και σε απόσταση 300 μέτρων!
Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ που ζητούν να φύγουν οι κεραίες από την γειτονιά τους όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε αφίσες που τοιχοκόλλησαν :

ΟΧΙ στο συγκαλυμμένο έγκλημα που πλήττει τη γειτονιά!
ΟΧΙ στην αισχροκέρδεια των ιδιοκτητών!
Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ

Στην Αγία Παρασκευή συμφώνα με το site www.antikeraia.gr Η συνεργασία ενεργών πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας της VODAFONE στο δώμα κτηρίου επί της Λεωφόρου Μεσογείων 387.
Η κεραία αυτή λειτουργούσε παράνομα από το 2005. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν από τότε την παρανομία στον Δήμο, ο οποίος προώθησε την καταγγελία στην Πολεοδομία. Η Πολεοδομία με τη σειρά της χαρακτήρισε την κατασκευή αυθαίρετη και κατεδαφιστέα πλην όμως δεν προχωρούσε στην κατεδάφισή της με την δικαιολογία ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα (!!!) Εδώ στάθηκε καθοριστική η παρέμβαση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος ενημέρωσε την Πολεοδομία ότι συγκροτεί δικό του συνεργείο το οποίο με την έγκρισή της μπορεί να προχωρήσει στην κατεδάφιση. Η Πολεοδομία έδωσε την έγκριση και έτσι σήμερα οδηγηθήκαμε στο αίσιο αποτέλεσμα.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Είναι σημαντικό λοιπόν να ασκούμε πίεση όχι μόνο στην Πολεοδομία αλλά και στους Δήμους προκειμένου να αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες επίλυσης περιβαλλοντικών προβλημάτων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
www.kamena.blogspot.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

as petaksoume kai ta kinita mazi

Ανώνυμος είπε...

den petame tipota

Ανώνυμος είπε...

egw den mporw na zisw xwris kinito!na etxw to kinito
pou to pira 680 eyrw?....to poulaw!

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΚΕΡΑΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΗΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ, COSMOTE, VODAFONE, WIND, ANTENNAS MOBILE, IMPACT, RADIATION, DEATH