ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

η κυβέρνηση ζητάει την υποχρεωτική ασφάλιση των καφετζήδων των πυρόπληκτων χωριών της Ηλείας!

η κυβέρνηση ζητάει την υποχρεωτική ασφάλιση των καφετζήδων των πυρόπληκτων χωριών της Ηλείας!
« Η εφαρμογή του νόμου σε χωριά όπως η Αγία Άννα θα έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος. Το οικονομικό βάρος που επιβάλλεται προς τους παραδοσιακούς καφετζήδες (οι οποίοι είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ) σε χωριό των 100 μόνιμων κατοίκων θα τους αναγκάσει στο κλείσιμο του καφενείου που με μεράκι διατηρούν για δεκαετίες. Άρα δημιουργείται εκ του αποτελέσματος της εφαρμογής του νόμου πρόβλημα ταυτότητας και φυσιογνωμίας ενός οικισμού, αφού δεν θα υπάρχει κανένας χώρος ούτε συνεύρεσης των κατοίκων ούτε υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας επισκεπτών του χωριού», με επιστολή του ο σύλλογος πυρόπληκτων Αγίας Αννας Ηλείας ζηταει απο τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Κ. Φάνη Πετραλία –Πάλη την κατ’ εξαίρεση της μη εφαρμογής του νόμου λόγω και της πολύ μικρής «εμπορικής κίνησης» των καφενείων αλλά κυρίως του ότι μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού . Η συνέχιση της λειτουργίας των παραδοσιακών μας καφενείων θα αποτελέσει την ελάχιστη παροχή της πολιτείας σ’ ένα ορεινό και πυρόπληκτο χωριό που οι κάτοικοί του «εξακολουθούν να κρατάνε Θερμοπύλες».
η επιστολή του συλλόγου:
Κυρία υπουργέ
Με έγγραφο που απεστάλη από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) προς τους ιδιοκτήτες καφενείων του Δ.Δ. Αγίας Άννας του Δήμου Ωλένης , τους γίνεται γνωστό ότι από 1.12.2008 υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του εν λόγω οργανισμού. Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του Ν.2676/99 και την υπ΄ αριθ.πρωτ. 983/15-10-08 γνωμοδότηση ,καλούνται όπως προσέλθουν εντός 10 ημερών στο αρμόδιο περιφερειακό Τμήμα Ο.Α.Ε.Ε. Πύργου έχοντας μαζί του 105,81 ε για την εγγραφή τους στον οργανισμό .
Κυρία υπουργέ
Η εφαρμογή του νόμου σε χωριά όπως η Αγία Άννα θα έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος . Το οικονομικό βάρος που επιβάλλεται προς τους παραδοσιακούς καφετζήδες( οι οποίοι είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ) σε χωριό των 100 μόνιμων κατοίκων θα τους αναγκάσει στο κλείσιμο του καφενείου που με μεράκι διατηρούν για δεκαετίες. Άρα δημιουργείται εκ του αποτελέσματος της εφαρμογής του νόμου πρόβλημα ταυτότητας και φυσιογνωμίας ενός οικισμού, αφού δεν θα υπάρχει κανένας χώρος ούτε συνεύρεσης των κατοίκων ούτε υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας επισκεπτών του χωριού .
Κυρία Υπουργέ
Με την παρούσα επιστολή , ως Σύλλογος Πυρόπληκτων , σας ζητούμε την επανεξέταση ή την κατ’ εξαίρεση της μη εφαρμογής του νόμου λόγω και της πολύ μικρής «εμπορικής κίνησης» των καφενείων αλλά κυρίως του ότι μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού . Η συνέχιση της λειτουργίας των παραδοσιακών μας καφενείων θα αποτελέσει την ελάχιστη παροχή της πολιτείας σ’ ένα ορεινό και πυρόπληκτο χωριό που οι κάτοικοί του «εξακολουθούν να κρατάνε Θερμοπύλες».
Ευελπιστώντας στις δικές σας ενέργειες

Μετά Τιμής

Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ
ΑΚΟΥΣΤΕ από εδώ συνέντευξη του προέδρου πυρόπληκτων ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ στο ΙΟΝΙΟ FM και στην εκπομπή του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ http://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=27785&Narea=%C7%CB%C5%C9%C1,

Δεν υπάρχουν σχόλια: