ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Η Ηλεία βουλιάζει, αγκιστρωμένη στην περιφέρεια "Δυτικής Ελλάδας".

Ένα έγκλημα διαρκείας διαπράττουν οι πολιτικοί μας εις βάρος της Ηλείας.

Και όλοι αυτοί που τελευταία κόπτονται και αναρωτιούνται, γιατί η Ηλεία βρίσκεται στα κατάβαθα της φτώχειας και της ανάπτυξης από όλες τις περιοχές της Ευρώπης.
Δείτε το χάρτη της Πελοποννήσου, που διαφημίζεται σαν το ωραιότερο μέρος. Η περιοχή που έχει μείνει η πιό αυθεντική και πιό άθικτη από την άναρχη τουριστικοποίηση της υπόλοιπης Ελλάδος.

Η Ηλεία είναι ανύπαρκτη

Απορώ τίνος κομματικού καρεκλοκένταυρου ήταν αυτή η επινόηση, φαντάζομαι κάποιος ακόμη Πατρινός ήθελε να εξασφαλίσει μία καρέκλα για τον εαυτόν του.

Όσο η Ηλεία θα συμμετάσχει σε αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα βρίσκεται πάντα στην εσχατιά της ανάπτυξης.

Θα ζει πάντα στη σκιά των φίλων Πατρινών κομματαρχών.

Συγνώμη αλλά επίσης, τίποτα μα τίποτα δεν μας ενώνει και με τους άλλους φίλους τους Αιτωλοακαρνείς, ίσως μόνο μιά γέφυρα που χτίστηκε για τους Αθηναίους, και τους Αλβανούς. και μας στοιχίζει 24 Ευρώ όταν την διαβούμε.
Η Ηλεία ανήκει και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, πολιτιστικά και γεωγραφικά της περιφέρειας της Πελοποννήσου.
Και αν η Πελοπόννησος είναι πολύ μεγάλη να μας δεχθεί σαν Διοικητική περιφέρεια, ας δημιουργηθεί η περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου από τους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας και ίσως και τα νησιά Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά.
Σήμερα που ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη, λέγεται τουρισμός
Γιατί η Ηλεία δεν ενδιαφέρεται γιά την καλύτερη επικοινωνία και την προσκόλληση με την τουριστική βιομηχανία της Μεσσηνίας, που βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Και αν δεν είμαστε ικανοί να βρούμε τους πόρους, για να κατασκευάσουμε και να λειτουργήσουμε ένα αεροδρόμιο στην Ηλεία γιατί δεν χρησιμοποιούμε αυτό της Καλαμάτας.
Τι μπορούμε να περιμένουμε από τους Αχαιούς και τους Αιτωλωακαρνανείς;

Η Ηλεία είναι Πελοπόννησος
Μόνο τότε θα μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες και προοπτικές ανάπτυξης για αυτόν τον παντελώς άγνωστο τόπο, που κάποιοι ακατανόμαστοι βάφτισαν "Δυτική Ελλάδα"
Οι πολιτικοί μας και οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να πάρουν θέση πάνω σε αυτό το ανοσιούργημα.

http://westpeloponnese.blogspot.com/2011_02_01_archive.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: