ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΠ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ


Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφτηκε πολυμελής αντιπροσωπεία από την  πόλη της Αντίμπ της Γαλλίας  την Παρασκευή το μεσημέρι. Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τριάντα περίπου άτομα με επικεφαλής τον πρόεδρο των αδελφοποιημένων με την Αντίμπ πόλεων , Wolf Burg   επισκέφτηκε αρχικά το δημαρχείο όπου έτυχε της υποδοχής του δημάρχου της πόλης Θύμιου Κοτζιά . Κατά την εκεί συνάντηση οι πλευρές είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν εκ νέου στην  αδελφοποίηση των δύο πόλεων που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2006 μπροστά στο Ναό της Ήρας αλλά και στην αφορμή της αδελφοποίησης που ήταν η ελληνική καταγωγή της πόλης της Γαλλικής Ριβιέρας.
 Καλωσορίζοντας τους γάλλους  πολίτες ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρθηκε «τόσο στην ελληνική αποικία της Αντίπολης  πριν 3.000 χρόνια όσο και στους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της πόλης με την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια .» Ο κ Κοτζιάς μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά στον μεγάλο έλληνα λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη που για πολλά χρόνια της ζωής τα πέρασε στην Αντίμπ .
Μετά το πέρας της συνάντησης στο δημαρχείο οι φιλοξενούμενοι συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Θύμιο Κοζιά , τον πρόεδρο του Δ.Σ. Θεόδωρο Παπαηλιού , τους αντιδημάρχους Γιώργο Δεββέ , Γιώργο Γεωργακόπουλο και Πέτρο Γιαννακόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Σικοτακόπουλο και Γιώργο Λινάρδο οδηγήθηκαν  στον αύλειο χώρο του παλιού δημαρχείου  όπου για συμβολικούς λόγους πραγματοποιήθηκε το φύτεμα μιας ελιάς .
 Τόσο ο επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας κ  Wolf Burg   όσο και ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς μετά το πέρας της εκδηλώσεις  πέραν των φιλοφρονήσεων που αντάλλαξαν  δεσμεύτηκαν να ενδυναμώσουν τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης των πολιτών των δύο πόλεων.  
 Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων  ενώ το βράδυ ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας παραχώρησε δείπνο προς τιμήν των φιλοξενούμενων .   

Δεν υπάρχουν σχόλια: