ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ηλεία:Τραμπουκισμοί στα "φραουλάδικα" με "σκλάβους"





Μπράβοι φραουλοπαραγωγών επιτέθηκαν την Τρίτη το πρωί στον δημοσιογράφο του «Βήματος», Γιώργο Πουλιόπουλο και στον φωτορεπόρτερ, Ιάκωβο Χατζησταύρου, προκειμένου να τους αποτρέψουν από το να κάνουν ρεπορτάζ στην Μανωλάδα της Ηλείας.

Τέσσερα αυτοκίνητα, που είχαν κινητοποιηθεί από τον επιστάτη αγροτικής μονάδας, μπλοκάρισαν το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου, ενώ ένα τζιπ έπεσε πάνω του. Αμέσως μετά τη σύγκρουση ο επιστάτης και οι μπράβοι που τον συνόδευαν επιτέθηκαν και χτύπησαν τους δημοσιογράφους, τραυματίζοντας μάλιστα στο κεφάλι τον φωτορεπόρτερ

Μάλιστα από τον κ. Χατζησταύρου άρπαξαν την φωτογραφική του μηχανή, την οποία του επέστρεψαν, μόνον όταν αφαίρεσαν την ψηφιακή κάρτα με τις φωτογραφίες.

Ο δημοσιογράφος και ο φωτορεπόρτερ του Βήματος μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ενώ στο αστυνομικό τμήμα έχει μεταφερθεί και ο επιστάτης του κτήματος κ. Αρβανιτάκης, ο οποίος πρωτοστάτησε στο επεισόδιο.

Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να καλύψουν το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα θερμοκήπια της φράουλας.


Πηγή tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: