ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σε εμάς χρωστάνε!


Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Ανεξάρτητα από τους ελιγμούς στους οποίους υποχρεώνεται κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που προκαλεί η εντεινόμενη οικονομική κρίση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, θα συνεχίσει να εκπονεί και να θέτει σε εφαρμογή νέα, ακόμα πιο επικίνδυνα μέτρα και πολιτικές σε βάρος του λαού και του τόπου. Με όπλο τον εκφοβισμό και τις απειλές για «τα χειρότερα» θα συνεχίσει να φορτώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους, προκειμένου να τη γλιτώσουν όσο γίνεται πιο φτηνά οι καπιταλιστές.
Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο τρομοκρατίας και εκβιασμών, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Πρώτα και κύρια, ότι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Η ευθύνη για την οικονομική κρίση, για τα δημόσια ελλείμματα, για το κρατικό χρέος ανήκει αποκλειστικά σε εκείνους που κατάφεραν να αυγατίσουν τα κέρδη και τις περιουσίες τους. Λεηλατώντας το μόχθο του εργάτη. Ληστεύοντας τον αγρότη. Οδηγώντας σε απόγνωση τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες. Κλέβοντας τα όνειρα και το μέλλον της νεολαίας. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε μια δράκα μεγαλοεπιχειρηματιών και στο σύστημά τους, που δεκαετίες αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, γδύνουν τα δημόσια ταμεία για να έχουν κίνητρα και χρηματοδοτήσεις, και όταν με τη δράση τους δημιουργούν ελλείμματα, βάζουν τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις τους να δανείζονται από το εξωτερικό.
Το παραμύθι ότι όλοι οφείλουμε να πληρώσουμε, που είναι η άλλη εκδοχή του «όλοι μαζί τα φάγαμε» πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Οριστικά. Αυτοί που τόσα χρόνια τσέπωναν τα πάντα, αυτοί είναι που χρωστάνε όσα λείπουν από το ταμείο κι άλλα τόσα!
Χρωστάνε αμέτρητα δισεκατομμύρια από την υπεραξία εκατομμυρίων εργαζομένων. Χρωστάνε δεκάδες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, που ανήκαν στο Δημόσιο, αλλά τους τις παραχώρησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να μπορούν να κερδίζουν περισσότερα. Χρωστάνε μια θάλασσα δισεκατομμύρια από τα κλεμμένα των εργατικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Χρωστάνε εκατοντάδες δισεκατομμύρια που νόμιμα και παράνομα φυγάδευσαν στο εξωτερικό. Χρωστάνε τα κερατιάτικα που δεκαετίες πληρώνουν οι εργαζόμενοι στους ομολογιούχους - τοκογλύφους των τραπεζών, για τα δανεικά που έπαιρναν. Χρωστάνε τον ορυκτό πλούτο που κατέφαγαν, το φυσικό πλούτο που σπατάλησαν, τις απέραντες εκτάσεις που καταπάτησαν στο όνομα του κέρδους και της επιχειρηματικότητας. Μας χρωστάνε, ακόμα, τις συνέπειες των επιλογών τους, από το μάντρωμα της χώρας και του λαού στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και στο ευρώ. Και μαζί με όλα αυτά μάς χρωστάνε και επειδή χτύπησαν αλύπητα τον παραγωγικό πλούτο και τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, που είναι πολύ περισσότερες σε σύγκριση με αυτά που γνωρίζει ο λαός.
Τώρα όμως είναι η ώρα της δικής μας ευθύνης. Η ώρα της δικής μας συνειδητοποίησης και αφύπνισης. Τώρα είναι η ώρα της δικής μας απάντησης. Να βάλουμε φραγμό σ' αυτήν την πολιτική. Καταδικάζοντας αποφασιστικά και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Στηρίζοντας το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνούμε πλήρως με τις θέσεις του και τη στρατηγική του. Ενισχύοντας το Λαϊκό Μέτωπο αντίστασης και ρήξης, ώστε από καλύτερες θέσεις να μπορέσουμε να επιφέρουμε ρήγματα στην πολιτική που έχει οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία.

*Γιάνναρος Χρήστος Γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: