ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αυτά συμβαίνουν όταν μια χώρα χάνει την εθνική κυριαρχία της

Η Αμερικανίδα ακτιβίστρια Αν Ράιτ: «Μας σημάδευαν Ελληνες σαν να ήταν Ισραηλινοί κομάντο...»

Τριάντα έξι Αμερικανοί επιβαίνουν στο πλοίο που συμμετέχει στο «Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ» με προορισμό τη Γάζα. Ο νεότερος είναι 22 ετών και ο μεγαλύτερος 87.
«Λυπάμαι για τον ελληνικό λαό που η κυβέρνησή του υποχρεώθηκε να κρατήσει τέτοια στάση. Αυτά συμβαίνουν όταν μια χώρα χάνει την εθνική κυριαρχία της», λέει η 65χρονη Αμερικανίδα ακτιβίστρια (δεξιά στη φωτογραφία) Αν Ράιτ (φωτ. Ass. Press)«Λυπάμαι για τον ελληνικό λαό που η κυβέρνησή του υποχρεώθηκε να κρατήσει τέτοια στάση. Αυτά συμβαίνουν όταν μια χώρα χάνει την εθνική κυριαρχία της», λέει η 65χρονη Αμερικανίδα ακτιβίστρια (δεξιά στη φωτογραφία) Αν Ράιτ (φωτ. Ass. Press)Ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο αμερικανικό πλοίο είναι ένας πρώην αναλυτής της CIA, πέντε βετεράνοι των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένας Ισραηλινός πρώην στρατιωτικός, υπερήλικοι, καλλιτέχνες, δασκάλες, καθηγητές και η 87χρονη συγγραφέας Εντι Επτον, της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Το ένα τρίτο των επιβατών είναι εβραϊκής καταγωγής.
Οι περισσότεροι είναι μέλη οργανώσεων για την ειρήνη. Στόχος τους είναι να σταματήσουν «την απάνθρωπη πολιτική του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη η οποία δυναμιτίζει την ασφάλεια». Το ίδιο διεκδικούν και από την αμερικανική κυβέρνηση για το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

«Προηγήθηκε ένας μυστικός πόλεμος του Ισραήλ εναντίον μεσογειακών χωρών για να μην επιτρέψουν τον απόπλου του στολίσκου» υποστηρίζει πρώην συνταγματάρχης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η 65χρονη Αν Ράιτ. Μετείχε σε διπλωματικές αποστολές στο Αφγανιστάν, την Ινδονησία, τη Μογγολία και τη Σιέρα Λεόνε. Σήμερα είναι επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής για τη Γάζα. Προετοιμάζοντας το ταξίδι συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές τρεις φορές:
«Μια ζωή δούλευα για την αμερικανική κυβέρνηση, προσπαθώντας ν' αποφύγω υποθέσεις που μου δημιουργούσαν ηθικά διλήμματα. Παραιτήθηκα αντιδρώντας στην απόφαση του προέδρου Μπους για την εισβολή και κατοχή του Ιράκ. Τότε άλλαξα στρατόπεδο».
Λέει ότι «η συνεργασία Ηνωμένων Πολιτειών με τις ισραηλινές και τις ελληνικές αρχές έγινε φανερή όταν το Λιμενικό έστρεψε τα όπλα εναντίον μας. Μας σημάδευαν Ελληνες σαν να ήταν Ισραηλινοί κομάντο. Μια επιθετική πράξη εναντίον άοπλων πολιτών. Ασφαλώς οι λιμενικές αρχές σταματούν πλοία για έλεγχο. Ποτέ όμως δεν στρέφουν τα όπλα εναντίον επιβατών».
Περιγράφει ότι «το διάστημα επισκευής του πλοίου μας, δίπλα μας ήταν αραγμένο σκάφος του Λιμενικού. Λυπάμαι για τον ελληνικό λαό που η κυβέρνησή του υποχρεώθηκε να κρατήσει τέτοια στάση. Αυτά συμβαίνουν όταν μία χώρα χάνει την εθνική κυριαρχία της. Ισραηλινοί και Αμερικανοί υποχρέωσαν τον κ. Παπανδρέου να σταματήσει τον απόπλου πολιτών που παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο. Πήγαμε στην πλατεία Συντάγματος καλώντας τους Ελληνες ν' αντιδράσουν στο ξεπούλημα της ψυχής τους στους Ισραηλινούς που ασκούν πιέσεις σε μεσογειακές χώρες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση. Το Ισραήλ είναι ένα κρατίδιο επτά εκατομμυρίων που κατάφερε να περάσει την αγχόνη και στο λαιμό των Ηνωμένων Πολιτειών».
Προσθέτει πως «αν υπάρξουν επιπτώσεις κατά την επιστροφή μας θα χαρακτηριστεί άθλια η στάση της αμερικανικής κυβέρνησης. Θα πούμε ότι η δημοκρατία μας πάει κατά διαόλου. Στόχος μας είναι ν' αμφισβητούμε τις κυβερνητικές επιλογές όταν τις θεωρούμε εγκληματικές».
Η 50χρονη ακτιβίστρια Λίσα Φίθιαν από το Τέξας λέει ότι «ζητάμε από τους Αμερικανούς να έρθουν στην Αθήνα και ν' αντιμετωπίσουν τα χημικά στην πλατεία Συντάγματος. Αν ήθελε η ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τον πληθυσμό και τον τουρισμό της θα απέρριπτε την πρόταση του ΔΝΤ. Το αμερικανικό Σύνταγμα αναφέρει ότι αν η κυβέρνηση δεν εργάζεται προς όφελος των πολιτών, τότε εκείνοι έχουν δικαίωμα να ξεσηκωθούν εναντίον της. Το ίδιο πρέπει να ισχύει για όλους τους πολίτες του κόσμου». Σύμφωνα με την ίδια, οι Αμερικανοί στέλνουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στους Ισραηλινούς ως «βοήθεια». Παράλληλα, το Ισραήλ εκπαιδεύει στρατιωτικές αμερικανικές δυνάμεις. Συνεργάζονται για την κυριαρχία τους στη Μέση Ανατολή. «Η παρεμπόδιση του απόπλου ήταν μια επίδειξη ισχύος του Ισραήλ, που τελευταία δείχνει ενδιαφέρον για την Ελλάδα».
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: