ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

«εκδικητική» η απόλυσή του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ απο την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΙΑΣ


Απολύθηκε ξαφνικά από την καθημερινή εφημερίδα «Πρώτη» του Πύργου Ηλείας, όπου εργαζόταν από τον Αύγουστο του 2002, o Μάκης Νοδάρος. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, για αδιευκρίνιστους ώς σήμερα λόγους, αποφάσισε την απόλυσή του, καταστρατηγώντας στοιχειώδεις αρχές που διέπουν την εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
ο ιδιος ο δημοσιογράφος ειστελε επιστολή ΠΡΟΣ : ΕΣΗΕΑ – ΕΣΗΕΠΗΝ – ΠΟΕΣΥ
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καταγγέλλω την «εκδικητική» απόλυσή μου με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες από την τοπική καθημερινή εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» του Πύργου Ηλείας , όπου εργαζόμουν ανελλιπώς από τις
17 Αυγούστου 2002.

Στις αρχές Ιουλίου 2008 , πληροφορήθηκα έκπληκτος από τον
ταμία (!) της «ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΕ» ότι με εντολή του εκδότη-διευθυντή Κ.Θ.Λάμπρου , απολύθηκα από την εφημερίδα για λόγους που ουδέποτε μου έγιναν γνωστοί.

Μάλιστα ο εκδότης μέχρι σήμερα επικαλούμενος αστείες δικαιολογίες δεν μου έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα του μήνα Ιουνίου.

Την «εκδικητή» και παράνομη απόλυσή μου δεν γνώριζαν ούτε οι δύο αρχισυντάκτες της εφημερίδας οι οποίοι έκπληκτοι την πληροφορήθηκαν από εμένα . Μάλιστα ενώ φέρομαι ως απολυμένος από το τέλος Ιουνίου οι δύο αρχισυντάκτες προφανώς μη γνωρίζοντας την απόλυσή μου , δημοσίευαν και τον Ιούλιο τα ρεπορτάζ που έδινα στην εφημερίδα.

Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος , συντάκτης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» και μέλος της ΕΣΗΕΑ , σας καταγγέλλω την παράνομη απόλυσή μου ,η οποία με βάση τον τρόπο που έγινε, έχει σαν αποκλειστικό της στόχο να με βλάψει οικονομικά, να με εκφοβίσει και να με φιμώσει .

Αγαπητοί συνάδελφοι , στην πολύχρονη καριέρα μου σαν μάχιμος ρεπόρτερ , ποτέ δεν συμβιβάστηκα με τους κύκλους της διαπλοκής και της διαφθοράς και με γνώμονα πάντα την αλήθεια και το δικαίωμα που έχουν οι πολίτες να πληροφορούνται για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους, αποκάλυψα και αποκαλύπτω μέσα από τα ρεπορτάζ μου , εκείνα που ορισμένοι είτε δεν θέλουν να δουν , είτε τα συγκαλύπτουν με πιέσεις, λογοκρισία και απειλές.

Ζητώ την συμπαράστασή σας στην περιπέτειά μου και σας καλώ να καταδικάσετε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα που στον επαρχιακό Τύπο τείνουν τελευταία να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας…

Σημειώνω ότι στην δική μου θέση βρίσκονται πολλοί ακόμη συνάδελφοι της επαρχίας με μισθούς πείνας πολύ πιο χαμηλούς από αυτούς που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας .
Εργαζόμενοι ανασφάλιστοι σε καθεστώς «δουλείας», που καθημερινά «φτύνουν αίμα» και δοκιμάζουν τις αντοχές και την αξιοπρέπειά τους, πιεζόμενοι αφόρητα από πρώιμους εκδότες με παράλληλες επαγγελματικές δραστηριότητες που χρησιμοποιούν το μέσο τους σαν μοχλό πίεσης, προκειμένου να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.-


Σας ευχαριστώ

Μάκης Νοδάρος
TO WWW.KAMENA.BLOGSPOT.COM ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ H ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙA ΚΑΙ H ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ)ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν άνθρωποι παιδευμένοι και απαίδευτοι, καλλιεργημένοι και ακαλλιέργητοι, ακομπλεξάριστοι και κομπλεξικοί. Άνθρωποι που αγαπούν τον διάλογο και την ελευθερία του λόγου και του τύπου και άλλοι που ξέρουν να διατάζουν, να εκδικούνται και να εκμεταλεύονται. Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται να είναι ΠΡΩΤΟΙ και άλλοι που επιβάλουν και ονομάζονται "ΠΡΩΤΗ". Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν να είναι όσα παραπάνω είναι πρώτα, αλλά τελικά μας αποδεικνύουν πως ό,τι κάνουν είναι επόμενο των συμφερόντων τους.
Αν θέλετε την γνώμη μου γα την απόλυση του κ. Μάκη Νοδάρου, χαίρομαι που δεν ανήκει πλέον σ΄αυτήν την εφημερίδα που αρέσκεται να κρίνει ή να λογοκρίνει μονόπλευρα τα γεγονότα.
Η περιοχή μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν να γράφουν και να καταγράφουν όλα τα γεγονότα, που ξέρουν και θέλουν να κάνουν δημοσιογραφία.

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΟΝΙΣΕ κι άλλους ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ στην Ευρώπη!...
Γιατί τα αλαζονικά, πανικόβλητα ΜΜΕ προσπαθούν μάταια να μας αποκοιμίσουν με το ενεργειακό και το κλίμα:
http://saveileia2.blogspot.com/2008/07/blog-post_4049.html
http://afovia.files.wordpress.com/2008/08/facing-collective-incrimination-for-natural-climate-change.pdf