ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

Σάρωσαν τα κύματα την παραλία

Ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Ζαχάρως, αλλά και πτώσεις καμένων δέντρων σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακό στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζαχάρως. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν αρκετά, ενώ η μανία της θάλασσας λόγω των ισχυρών ανέμων ήταν τέτοια που προκάλεσε μεγάλες ζημιές.
Το παλιό τουριστικό περίπτερο του δήμου, καλύφθηκε από τόνους άμμου και θαλασσινού νερού το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ η θάλασσα έφτασε έως τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη. Το κατάστημα υπέστη σημαντικές ζημιές καθώς οι ιδιοκτήτες του είχαν τη θάλασσα ουσιαστικά να εισβάλει μέσα σε αυτό, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά της. Οι εκβολές του ποταμού Ακίδα, λόγω της μεταφοράς άμμου από τα κύματα «έκλεισαν», με αποτέλεσμα τα βρόχινα νερά να παραμένουν εγκλωβισμένα, μη έχοντας διέξοδο προς τη θάλασσα.

Στην περιοχή του Καϊάφα δεκάδες καμένα δέντρα κατέρρευσαν από τη μανία του ανέμου και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς πολλά κλαδιά βρέθηκαν μέσα στην Εθνική Οδό Πύργου - Κυπαρισσίας. Μάλιστα τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μια επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κοπής πεσμένων στο δρόμο δέντρων, ένα διερχόμενο όχημα έπεσε πάνω στο πυροσβεστικό, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος. Στο μεταξύ επιταχύνονται οι διαδικασίες για την κοπή των καμένων δέντρων από τους εργολάβους μέσα στο δάσος του Καϊάφα, καθώς και λόγω της κακοκαιρίας πληθαίνουν οι κίνδυνοι για τους διερχόμενους από την περιοχή.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: