ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Δεντροφύτευση ελπίδας

Με στόχο να ζωντανέψει η ελπίδα και να δοθεί πνοή στις καμένες εκτάσεις της Ζαχάρως, 35 άτομα από την φαρμακευτική εταιρία Astra Zeneca, στελέχη και εργαζόμενοι επισκέφτηκαν χθες την περιοχή για να φυτέψουν και οι ίδιοι μερικές από τις 20.000 ρίζες ελιάς που δώρισε η εταιρία στους πυρόπληκτους κατοίκους.

Ο πρόεδρος του δ.δ. Αρήνης Τρύφωνας Δαλιάνης και οι αντιδήμαρχοι Ζαχάρως Σπήλιος Φωτόπουλος, Βελούδω Δαΐκου και Δημήτρης Χρονόπουλος υποδέχτηκαν χθες το πρωί την αντιπροσωπεία της εταιρίας και τους ευχαρίστησαν θερμά για αυτή την τόσο ουσιαστική συμβολή τους στην προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου.Πραγματικά συγκινημένος ο κ. Δαλιάνης ευχαρίστησε τους ανθρώπους της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι είναι η μοναδική βοήθεια που δέχεται από την ημέρα της καταστροφής μέχρι σήμερα ο τόπος τους.«Οι κάτοικοι του χωριού μας έπαθαν μεγάλη καταστροφή. Βοήθεια δεν λάβαμε από πουθενά αλλού εκτός από την εταιρία Astra Zeneca. Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ο Θεός να έχει τους ίδιους και τις οικογένειές τους πάντα καλά. Τέτοιες χειρονομίες μας δίνουν ελπίδα, γιατί εμείς εδώ δεν έχουμε δει ούτε υπουργό, ούτε βουλευτή, ούτε κανέναν...».


«Ηρθαμε ως αρωγοί»

Περίπου 100 στρέμματα καμένης γης θα ξαναπρασινίσουν σύντομα χάρη στην πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρίας. «Είναι μια πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του δικού μας εταιρικού προγράμματος, να βοηθήσουμε έναν τόπο που η ζημιά ήταν μεγάλη τόσο σε φυσική καταστροφή όσο και ανθρώπινες απώλειες» σημείωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρίας Ντέμη Αρώνη και συμπλήρωσε: «Θεωρήσαμε χρέος μας, σαν Έλληνες, να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να μπορέσουμε να απαλύνουμε λίγο τις πληγές, τουλάχιστον στο κομμάτι της φυσικής καταστροφής».Τα μέλη της ομάδας ευχαρίστησε ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Σπήλιος Φωτόπουλος με την ευχή η κίνησή τους αυτή να βρει και άλλους μιμητές. «Η προσφορά τους θα δώσει μια ανάσα πνοής στην περιοχή για το φυτικό κεφάλαιο που κάηκε και θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου. Ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους» υπογράμμισε.


Κάθε ελιά και μια ψυχή

Η 35μελής ομάδα αφού ξεναγήθηκε στην περιοχή και επισκέφτηκε την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο δ.δ. Μηλέας, φύτεψε συμβολικά μερικές ελιές στη θέση «Βίγλες» στο κτήμα του κ. Φώτη Μισιχρόνη.Επίσης φυτεύτηκαν, όπως ήταν και στο πρόγραμμα του ανθρώπινου δυναμικού, 46 ρίζες, όσες και οι ψυχές που χάθηκαν στην περσινή πυρκαγιά, στο αλσύλλιο του δήμου Ζαχάρως. Στη συνέχεια, τα μέλη της εταιρίας ξεναγήθηκαν στη λίμνη Καϊάφα και λίγο πριν την αναχώρησή τους δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν γνωστό σημείο στην παραλία της Ζαχάρως. Φεύγοντας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Άνοιξη ώστε να δουν και οι ίδιοι από κοντά τους «καρπούς» της προσφοράς τους.
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: