ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ





Σαν ...βροχή πέφτουν τα εκατομμύρια για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, στα λόγια όμως , αφού στην πραγματικότητα όπως αναφέρει στην επιστολή του ο σύλλογος Πυρόπληκτων Αγίας Άννας Ηλείας, τους κοροϊδεύουν αφού για ένα ανεξήγητο λόγο οι χρηματοδοτήσεις έχουν σταματήσει για τα κατεστραμμένα από τις πυρκαγιές σπίτια και ας έχουν περάσει 16 μήνες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ –Ν. ΗΛΕΙΑΣ
ΠΛ.ΤΗΛ. 6974000849

19.1.2009 ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Κκ Πέτρο Μολυβιάτη
Κοινοποίηση
Κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ.
ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ.

Κύριε πρόεδρε.
Γνωστό είναι στο πανελλήνιο το δράμα των πυρόπληκτων. Δεν θέλουμε να επανέλθουμε ,όμως, σε θέματα που έχουν εξαντληθεί –τουλάχιστον ως προς την φιλολογική τους ανάλυση – γι' αυτό και θα αναφερθούμε κατευθείαν στο θέμα της παρούσης επιστολής μας .
Κύριε πρόεδρε , δεκάδες είναι οι πυρόπληκτοι εκείνοι οι οποίοι ανακατασκευάζουν τα κατεστραμμένα , από την φωτιά, σπίτια τους . Για ένα ανεξήγητο όμως τρόπο οι χρηματοδοτήσεις έχουν σταματήσει. Αν και εδώ και ένα μήνα έχουν λάβει από το Τ.ΑΠ. την αντίστοιχη βεβαίωση για την είσπραξη της τρίτης δόσης , εν τούτοις στα ταμεία των τραπεζών δεν υπάρχουν τα χρήματα .(Σας αποστέλλουμε ανάλογο έγγραφο ειδοποίησης από τις 12.12.2008). Το γεγονός αυτό , πιστεύουμε , δεν έχει να κάνει με καμία γραφειοκρατική διαδικασία ,αφού τα χρήματα των δωρεών υπάρχουν, αλλά σχετίζεται άμεσα με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης . Μία βούληση που ήρθε σε ευθεία αντίθεση με όσα εξήγγειλε μετά τις καταστροφές. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η δημιουργία του « Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης» το οποίο έκανε «ταμείο» με τις δωρεές του κόσμου. Αν και θα έπρεπε αυτά τα χρήματα να διατεθούν ευθύς αμέσως στους πυρόπληκτους (άλλωστε με αυτή την προοπτική ο καθένας προσέφερε από το υστέρημα του ) , αυτά έγιναν κρατικά χρήματα και διατέθηκαν ακόμα και για πληρωμές που όφειλε να τις κάνει το κράτος . Έτσι φτάσαμε στο απαράδεκτο σημείο να είναι «τα χρήματα στα συρτάρια και ο κόσμος στο δρόμο».Το θέμα έχει δημιουργήσει απόγνωση σε όσους περιμένουν την τρίτη δόση αλλά και αμηχανία για όσους θέλουν να ανακατασκευάσουν στάβλους και αποθήκες κ.τ.λ .
Κύριε πρόεδρε
Ο Σύλλογος Πυρόπληκτων Αγίας Άννας δημιουργήθηκε «ως ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής» όπως λέει ο ποιητής . Δηλαδή δημιουργήθηκε εξ' αιτίας της καταστροφής και έχει ως στόχο του να ξαναδημιουργηθούν οι συνθήκες και οι καταστάσεις που επικρατούσαν στο χωρίο μας πριν την φωτιά ώστε να μην έχουμε λόγο ύπαρξης . Πιστεύουμε ότι ανάλογος είναι ή πρέπει να είναι και ο προσανατολισμός του «Ταμείου» στο οποίο προεδρεύετε . Ένας προσανατολισμός , αποστολή καλύτερα, που θα ολοκληρωθεί με την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές .
Με λύπη μας όμως βλέπουμε ότι πάνω στο «πτώμα»των πυρόπληκτων περιοχών παίζονται παιχνίδια από το σύνολο σχεδόν, των πολιτικών δυνάμεων .Την ευθύνη όμως της ανασυγκρότησης την έχει η κυβέρνηση. Δεκαπέντε μήνες μετά και ούτε ένα πόρισμα για τους νεκρούς δεν έχουμε. Οι δε αποζημιώσεις θα αργήσουν πολύ ακόμα .Τα πορίσματα του ΕΛΓΑ είναι φτιαγμένα έτσι , «πειραγμένα» , που υποχρεώνουν τους πληγέντες να κάνουν ενστάσεις .
Κύριε πρόεδρε ευελπιστώντας στις δικές σας ενέργειες παρακαλούμε την άμεση καταβολή των χρημάτων προς τους δικαιούχους .

Δ. Σ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: