ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΚΙΝΗΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ : ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η γειτονιά μας είναι γεμάτη από κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Και εμείς δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει μέχρι που μαζευτήκαμε και συζητήσαμε. Δεν είμαστε υστερικοί κατά των νέων τεχνολογιών, εφόσον διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.
Όταν όμως ακούμε και βλέπουμε επικίνδυνα κρούσματα σε μικρά παιδιά, που πήγαν σχολείο χωρίς να τους πει κανείς για την ακτινοβολία που δέχονταν και βρέθηκαν με χρόνια προβλήματα στο νοσοκομείο, θέλουμε να το ψάξουμε. Για αυτό βγαίνουμε στους δρόμους εδώ και τρεις εβδομάδες. Έτσι κάπως γίναμε γειτονιά. Συζητάμε, ρωτάμε, μαθαίνουμε. Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε επιστήμονες, τοπικούς φορείς, πολιτικές δυνάμεις, να φτάσει η αγωνία μας να γίνει λύση:
» Να κατεδαφιστούν οι παράνομες κεραίες
» Να εξαναγκαστούν οι εταιρείες να ακολουθήσουν τα πιο αυστηρά όρια ακτινοβολίας που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη
» Να απομονωθούν και να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις των κατοίκων όσοι ιδιοκτήτες ανοίγουν τις πόρτες τους στις επικίνδυνες κεραίες


ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Από την Κυριακή 22 Μαρτίου η γειτονιά είναι στο πόδι. Από στόμα σε στόμα, με αφίσες στις πολυκατοικίες, μέσω διαδικτύου, στις ανοιχτές συνελεύσεις, έχει ανοίξει το θέμα. Αν δεν έχεις συμμετάσχει, αν νομίζεις ότι δεν σε αφορά, αν θεωρείς ότι θα δράσουν κάποιοι άλλοι αντί για εσένα και θα δώσουν λύσεις, ξανασκέψου το. Σε θέλουμε μαζί μας. Η μαζικότητα είναι το όπλο μας. Η δημοκρατία είναι συμμετοχή - αλληλεγγύη - ενημέρωση και κυρίως συλλογική παρέμβαση. Αποτελέσματα δεν θα έχουμε αν δεν κινητοποιηθούμε.
Μετά την πρώτη συνέλευση γνωριμίας ορίσαμε τους κοινούς μας στόχους. Στις 29/3 δεκάδες κάτοικοι διαδήλωσαν στους δρόμους της γειτονιάς και έθεσαν συμβολικά εκτός λειτουργίας δύο κεραίες. Την Τετάρτη 1/4 πραγματοποιήσαμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του 7ου Διαμερισματικού Συμβουλίου, όπου αποσπάσαμε θετικές αποφάσεις και συγκεκριμένα την έγκριση απομάκρυνσης των παράνομων κεραιών της οδού Φραγκοπούλου 50. Την απόφαση υλοποίησε η επόμενη συνέλευσή μας την Κυριακή 5/4. Παρά την απειλή και προσπάθεια διάσπασής μας συνεχίσαμε ενιαία τη συζήτηση και τη δράση μας.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/4
ώρα 11 π.μ. Γήπεδα μπάσκετ (οδ. Βλάχου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: