ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Το Μέλλον της ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ επαφίεται στην αγωνιστικότητα ΟΛΩΝ μας


Το όνειρο των κατοίκων της ορεινής Ηλείας για την δημιουργία ενός ορεινού δήμου ,σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα των εφημερίδων      φαίνετε να μένει όνειρο απατηλό .
Ο Καλλικράτης πλέον είναι η ταφόπλακα για τον τόπο μας ,

ήδη κατάφερε το πρώτο πλήγμα: Κατάφερε να χωρίσει τον τοπο μας σε τρία κομματια.  
  ένα μεγάλο κομμάτι κατηφορίζει προς Αρχαία Ολυμπία και άλλα δυο μικρά  κομμάτια προς πύργο και Αμαλιάδα.   Βέβαια έχουμε   τους δημάρχους  φολόης και Λαμπειας    να δηλώνουν ικανοποιημένοι. Ο κυριος Μαρούντας   δηλωσε :      «Ικανοποιείται το αίτημά μας»
«Με δεδομένο ότι δεν δημιουργείται ένας ορεινός δήμος, τότε αυτή η πρόταση μας βρίσκει σύμφωνους, αφού έτσι ικανοποιείται η απόφαση που έλαβε για το χωροταξικό του «Καλλικράτη» το Δημοτικό
Συμβούλιο Φολόης. Θυμίζω ότι είχαμε αποφασίσει ότι συμφωνούμε με την δημιουργία ενός ορεινού δήμου με την προϋπόθεση το Λάλα να γίνει η έδρα του. Σε διαφορετική περίπτωση, επιθυμία μας, μετά και τα ακούσματα που πήραμε από την τοπική κοινωνία, ήταν η συνένωσή μας με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και μάλιστα είχαμε παραθέσει και ισχυρά επιχειρήματα. Έτσι, η πρόταση αυτή μας βρίσκει σύμφωνους».
Έδωσε μεγάλη μάχη ο δήμαρχος για την δημιουργία του ορεινού Δήμου φανταστείτε ότι η μόνη ανακοίνωση ήταν ΛΑΛΑ η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ με απειλές όμως ενότητα δεν υπάρχει. θα ήταν πιο τίμιο όμως για αυτόν να πει την αλήθεια από την αρχή, ΑΛΗΘΕΙΑ τα χωριά ασπάζονται την δήλωση του δημάρχου διότι εμείς άλλα μηνύματα λαμβάνουμε.    
Ο κυριος Παναγιώτης Παπαζαφείρης  Δήμαρχος Λαμπείας 
« Η πρόταση συμπίπτει με την απόφασή μας»
«Θετικά βλέπουμε την εν λόγω πρόταση, εφόσον δεν θα δημιουργηθεί στην δική μας περιοχή ένας ορεινός δήμος στον οποίο θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε. Η δική μας πρόταση,κατόπιν και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η δημιουργία ενός ορεινού δήμου με
τη συμμετοχή των σημερινών Καποδιστριακών δήμων Λαμπείας, Λασιώνος, Φολόης και κάποια ορεινά Δ.Δ της Ωλένης. Ωστόσο, η συνένωσή μας με τη Λασιώνα και τη Φολόη ικανο ποιεί σε μεγάλο ποσοστό την πρόταση μας, αφού είμαστε περιοχές με κοινά χαρακτηριστικά και συγκριτικό πλεονέκτημα
τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή συνολικά στον εναλλακτικό τουρισμό ενώ ενισχύεται ακόμα περισσότερο φού στη συνένωση υπάρχει και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπιας»
όπως καταλαβαίνετε οι αντιδράσεις των δυο δημαρχών στην απόφαση για την μη δημιουργία ορεινού δήμου είναι πολύ «δυναμικές» μόνο που δεν πανηγυρίζουν !!!!!!!!
Με πρόσχημα το θέμα της έδρας πούλησαν το όραμα  μας …. .   Εμείς όμως ΘΑ  επιμείνουμε  ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ γιατί μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα για :
-να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων 
-να προστατεύεται το περιβάλλον και να αναγεννηθούν οι καμένες εκτάσεις  
-να διασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών  
-να υπάρξει πολύμορφη τουριστική ανάπτυξη
ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ :
ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ-ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ… οπότε διαφωνούμε……  
ΟΧΙ στη «ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΑΦΑΝΙΣΜΟ – Προσάρτηση» στον Κάμπο – αστικά κέντρα…
Το Μέλλον της ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ επαφίεται   στην  αγωνιστικότητα ΟΛΩΝ μας.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: