ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η Συνέλευση Κατοίκων Ελληνορώσων καταγγέλλει

Η Συνέλευση Κατοίκων Ελληνορώσων καταγγέλλει την προσπάθεια
εκφοβισμού διαδηλωτών

Την Κυριακή 5/4 κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης για την απομάκρυνση των επικίνδυνων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τη γειτονιά μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια σειρά προκλητικών ενεργειών στις οποίες απαντήσαμε άμεσα. Θεωρούμε όμως ότι πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι.

:: Αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν από κοντά τη συνέλευσή μας. Χρειάστηκε η μαζική αποδοκιμασία τους για να αποσυρθούν. Η συνάθροιση και ελεύθερη συζήτηση είναι κορυφαίο δημοκρατικό δικαίωμα από το Σύνταγμα κατοχυρωμένο και δεν μπορεί να ασκείται υπό αστυνομική επίβλεψη.

:: Νωρίτερα, μετά από υπόδειξη δικηγόρου της Vodafone, οδήγησαν παράνομα στο τμήμα διαδηλώτρια της οποίας ζήτησαν τα στοιχεία παρόλο που είχε μαζί την ταυτότητά της. Μετά την απόφασή μας να διαδηλώσουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέου Ψυχικού, αφέθηκε ελεύθερη.

:: Ο ιδιοκτήτης - συνεργός στο έγκλημα των εταιριών επί της οδού Φάβης, δίπλα στο δημοτικό σχολείο, επιτέθηκε προκλητικά κατά συγκεντρωμένων και απείλησε με μήνυση μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Του υποσχεθήκαμε να ξεχάσει την κεραία και το εισόδημα που του εξασφαλίζει.

Για όλα τα παραπάνω την απάντηση θα δώσει η συνεχής παρουσία μας στους δρόμους! Ζητούμε από όλους τους τοπικούς φορείς και πολιτικούς παράγοντες, τα κόμματα και τις παρατάξεις, τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή, να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Η ελεύθερη πολιτική δράση των κατοίκων είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Δεν δεχόμαστε καμία απειλή – καμία υποχώρηση. Η μαζικότητα, η συλλογικότητα, η άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων είναι τα όπλα μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η οδός ονομάζεται Φάβη without...ς στο τέλος. Οδός Μάρνη και ΟΧΙ Μάρνης. Τώρα θα μου ειπείς τί ψάχνω ε; Εδώ και για την Βουγιουκλάκη στην γενική έλεγαν(και λέγουν ακόμη φευ) Βουγιουκλάκης...

Μάνος Καρμίρης