ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

αποκλείονται από τον πίνακα των δικαιούχων αποζημίωσης ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
17 ΜΑΙΟΥ 2009
ΠΛΗΡ. ΤΗΛ. 6974000849
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ



ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Κ. κ. Σωτήρη Χατζηγάκη
Κοινοποίηση
- ΕΛΓΑ
-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ






Κύριε Υπουργέ
Οι αγρότες που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα « Δάσωσης Γεωργικών Εκτάσεων της Ε.Ε.» και η επένδυση τους υπέστη ζημία από τις φωτιές του 2007 αποκλείονται από τον πίνακα των δικαιούχων αποζημίωσης . Παρότι έγινε ο πρώτος έλεγχος από γεωπόνο του ΕΛΓΑ και παρότι είχαν ενταχθεί στα αρχικά πορίσματα αποζημίωσης εντούτοις και χωρίς καμία διευκρίνιση, μέσω φαξ ενημερώθηκαν ότι αποκλείονται από κάθε είδους αποζημίωσης του φυτικού τους κεφαλαίου .
Οι αγρότες , εκτός από το φυτικό κεφάλαιο έχασαν και την επιδότηση συντήρησης της καλλιέργειας , αφού λόγω της καταστροφής αναγκάστηκαν να κάνουν αίτηση διαγραφής από το συγκεκριμένο πρόγραμμα . Αν κάποιος επιθυμούσε να συνεχίσει την καλλιέργεια έπρεπε με ιδία έξοδα να την ανασυστήσει αφού το πρόγραμμα δάσωσης δεν κάλυπτε το κόστος . Έτσι όλος ο μόχθος και ο κόπος ετών εξανεμίστηκε αφήνοντας τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στους αγρότες – επενδυτές αφού από καμία άλλη υπηρεσία ( π.χ. Δασαρχείο ) δεν αποζημιώνει το κατεστραμμένο φυτικό κεφάλαιο αλλά και την απώλεια παραγωγής .
Κύριε Υπουργέ
Ο αποκλεισμός αυτός είναι άδικος. Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται τέτοια εξαίρεση στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αποζημιώσεις της φωτιάς και ως εκ τούτου ζητούμε την άρση της ισχύς του.
Ευελπιστώντας στις δικές σας ενέργειες

Μετά τιμής
Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή 29 Μάη θα γίνει μεγάλη εκδήλωση-συναυλία στο Πολυτεχνείο για την Γκιώνα. Το θέμα αφορά ταυτόχρονα και την καταστροφή του βουνού από τις μεταλλευτικές εταιρίες του βωξίτη, αλλά και την τρομοκρατία κατά των κατοίκων που αντιστέκονται. Στις 30 Μάρτη καταστρέψανε με εμπρησμό το σπίτι μέλους της κίνησης για την σωτηρία της Γκώνας. Γι’ αυτό ανεβάστε στο blog σας, ή διαδώστε σε φίλους και γνωστούς την εκδήλωση. Περισσότερα στο blog της Γκιώνας