ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Ν.ΗΛΕΙΑΣ
ΠΛ. ΤΗΛ. 6974000849
Γιώργος Μαρκόπουλος
10.10.2009




προς
Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου
Κοινοποίηση
- Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ.κ. Κατερίνα Μπατζελή
-Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ.κ. Μιχάλη Καρχιμάκη


Κύριε πρωθυπουργέ ,
Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Πυρόπληκτων Αγίας Άννας εύχεται σε σας προσωπικά αλλά και στους συνεργάτες σας στην κυβέρνηση καλή δύναμη στο έργο που αναλάβατε. Ταυτόχρονα και με αφορμή την επίσκεψη σας στο νομό μας (μια ακριβώς βδομάδα από την εκλογική σας νίκη , πρωτοβουλία άκρως τιμητική και για εμάς αλλά και για εσάς αφού προσδίδει κάτι διαφορετικό απ ότι έχουμε συνηθίσει ως πολίτες μετά το πέρας της εκλογικής περιόδου ) σας καλωσορίζουμε στην Ηλεία .
Κ. πρόεδρε ,
θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάγκη μιας πρώτης ενημέρωσης σας , για την κατάσταση που έχει περιέλθει εδώ και δύο χρόνια το χωρίο μας λόγω της ολοσχερούς καταστροφής του από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007. Το αιωνόβιο πευκοδάσος , οι καλλιέργειες με ελιές και αμπέλια , οι αποθήκες και οι στάβλοι, αλλά και δεκάδες σπίτια έγιναν στάχτη.
Δύο χρόνια μετά και οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές . Βέβαια δεν αναφερόμαστε στις πληγές στο φυσικό περιβάλλον που η επούλωσή τους απαιτεί χρόνο. Αναφερόμαστε στα όσα θα μπορούσαν να έχουν γίνει από πλευρά πολιτείας , για την αποκατάσταση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού .Μια σειρά από αντιφατικότητες για τις αποζημιώσεις αλλά και οι εξαιρέσεις δικαιούχων αποζημίωσης που υιοθετήθηκαν στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.)είχαν ως αποτέλεσμα ή να μπλοκάρουν την εξέλιξη κάποιων πραγμάτων ή να αναγκάζουν τους πυρόπληκτους να εγκαταλείπουν τις προσπάθειες τους για ανασύσταση των καμένων. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η αδικαιολόγητη εμπλοκή διαφορετικών υπηρεσιών που δημιουργεί προβλήματα παρά επιλύει.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Σε όλα αυτά δεσπόζουσα θέση είχε η συνειδητή πολιτική που εφαρμόστηκε για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών .Μία πολιτική που είχε ως σκοπό να ωφελήσει τους εργολάβους και το ντόπιο κεφάλαιο παρά τον πυρόπληκτο αγρότη , κτηνοτρόφο , μελισσοκόμο. Απόδειξη τα άτοκα δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις των πόλεων της Ηλείας , η κατανομή των χρημάτων από τις δωρεές του κόσμου (Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών) στους δήμους και της νομαρχίας , η οικονομική ενίσχυση των Αγροτικών Ενώσεων κ.τ.λ. Έτσι για μας τους πυρόπληκτους είναι πια πεποίθηση ότι η όποια αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής θα δώσει μόνο ψυχούλα στους πραγματικούς πυρόπληκτους .
Για να υπάρξει αλλαγή και στο επίκεντρο της πολιτικής που θα εφαρμοστεί να έρθει ο πραγματικός πυρόπληκτος ως Σύλλογος διεκδικούμε
- Άμεση κατάργηση όλων των εξαιρέσεων για δικαιούχους αποζημίωσης όπως αυτές διατυπώνονται στις Κ.Υ.Α.
-Αποζημίωση 100% της κατεστραμμένης παραγωγής και 100%αποζημίωση του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου .
-Αλλαγή του αντιαγροτικού και αντιασφαλιστικού ΕΛ.ΓΑ.
-Η ανασυγκρότηση να αφορά μόνο τις πυρόπληκτες περιοχές και όχι …σχεδόν όλη την Πελοπόννησο .
- Να αποζημιωθούν οι στάβλοι και οι αποθήκες και να ισχύσει απαλλαγή έκδοσης οικοδομικής άδειας για κάθε κτίσμα αγροτικής χρήσης .
- Να πληρωθεί το σύνολο της οικοδομικής άδειας για τα σπίτια από το Ταμείο Έκτατων Αναγκών . (όχι 50%απο τον ιδιοκτήτη)
- Να αποζημιωθούν οι κατοικίες με 1250 ευρώ το τ.μ. (σύμφωνα με τον πίνακα του ΤΕΕ) και όχι με 750 το τ.μ.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Επειδή η πολυπλοκότητα των θεμάτων δεν μας επιτρέπει την εμπεριστατωμένη ανάλυσή τους σε μια επιστολή , σας επισυνάπτουμε όλα μας τα έγραφα που έχουμε αποστείλει προς τον πρώην Πρωθυπουργό , στον πρώην Υπουργό Εσωτερικών , κ.τ.λ. . Πέραν όμως αυτών ως Σύλλογος Πυρόπληκτων είμαστε στην διάθεση σας για κάθε επικοινωνία . Πέραν όμως αυτής μια συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή στο γραφείο της , όποια χρονική στιγμή επιλέξει η ίδια , θα μας έδινε την δυνατότητα να μεταφέρουμε στην κυβέρνηση σας τα δίκαια αιτήματα των πραγματικών πυρόπληκτων.
Ευελπιστώντας στις δικές σας ενέργειες




Μετά τιμής


Το
Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: