ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ο ΠΗΝΕΙΑΚΟΣ ΛΑΔΩΝΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ
ΠΗΝΕΙΑΚΟΣ ΛΑΔΩΝΑΣ




Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων και τοπικών φορέων, στην κοίτη του ποταμού ΠΗΝΕΙΑΚΟΥ ΛΑΔΩΝΑ (πηγάζει απο το οροπέδιο Φολοης και καταλήγει στο φράγμα του Πηνειού)γίνονται παράνομες αμμοληψίες ΑΚΟΜΗ και από τους ίδιους τους δήμους .οι κάτοικοι ζητούν να σταματήσει η αλόγιστη και άναρχη αμμοχαλικοληψία και να παραδοθεί ο ποταμός στη φυσική του κατάσταση, όπως ήταν πριν από την βίαιη ανθρώπινη επέμβαση. Οι αμμοληψίες αυτές προκαλούν μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή και καταστρέφουν την τοπική βλάστηση και την ροή του ποταμού.
Η παράνομη αμμοληψία δεν είναι καινούριο φαινόμενο, αλλά τα τελευταία
χρόνια η περιοχή της απόληψης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.Και αντί η πολιτεία να ζητήσει την ανάκληση των αδειών αμμοληψίας, πριν λίγες μέρες στον Πύργο έγινε σύσκεψη στο γραφείο του αντινομάρχη Ευγένιου Μπαλκάμου, με τη συμμετοχή του διευθυντή της Κτηματικής Νίκου Σιάνη και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καλογερόπουλου με θέμα η έλλειψή αδρανών υλικών στο νομό Ηλείας και αποφάσισαν σε συνεργασία με τους δήμους ΠΗΝΕΙΑΣ και ΩΛΕΝΗΣ σχέδιο ολοκληρωμένης παρέμβασης με σκοπό την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του ποταμού με πρόσχημα Προβλήματα που συνδέονται με την καλή πορεία εκτέλεσης και την πρόοδο των δημόσιων έργων πάντοτε με την έλλειψη υλικών, και όλα αυτά σε μια περιοχή που είναι πυρόπληκτη, αλλά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είναι πάνω ακόμη και από την ίδια την ζωή των εκεί κατοίκων και οι τοπικοί άρχοντες σιωπούν σε μια ακόμη οικολογική καταστροφή για την πολύπαθη ΗΛΕΙΑ μας.
www.kamena.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο για τις κινητοποιήσεις σας! προτείνω μία συλλογή ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ, η οποίες θα παραδοθούν στους αρμόδιους φορείς, βέβαια με σχετική ενημέρωση των ΜΜΕ!
φιλικα,
Γιάννα Α.

Ανώνυμος είπε...

μπράβο για τις κινητοποιήσεις σας! προτείνω μία συλλογή ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ, η οποίες θα παραδοθούν στους αρμόδιους φορείς, βέβαια με σχετική ενημέρωση των ΜΜΕ!
φιλικα,
Γιάννα Α.