ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


η ελευθεροτυπία για τις παρανομες αμμοχαλικοληψιες στον πηνειακο Λάδωνα που το "ΚΑΜΕΝΑ" πριν δυο εβδομάδες είχε αναφερθεί.
Η... σιωπή τον έκανε προϊστάμενο

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του «γαλάζιου» προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας Νικολάου Σιάνη, ο οποίος με βάση την υπ' αριθμ. 352/Α/2008 έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που αποκάλυψε προχθές με ρεπορτάζ η «Ε», σιωπούσε προκλητικά σε δεκάδες περιπτώσεις παράνομων αμμοχαλικοληψιών στον Πηνειακό Λάδωνα και στον ποταμό Αλφειό από τοπικούς εργολάβους την περίοδο 2005-2007.
Το εξωφρενικό είναι ότι, παρά τις σοβαρές κατηγορίες σε βάρος του, με κυβερνητική εντολή πήρε προαγωγή και έγινε προϊστάμενος στην Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας.Οπως επισημαίνει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω προϊστάμενος διαθέτει ακίνητη περιουσία καθώς επίσης και τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του. Ο κ. Τσούκαλης καταγγέλλει ότι αντί να τεθεί σε διαθεσιμότητα επιβραβεύεται και μετατίθεται στην Πάτρα ο υπόλογος προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας και προσθέτει:«Παρ' όλα τα μύρια όσα του καταλογίζονται σε αποκαλυπτική έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, την αιφνίδια έφοδο της εισαγγελέως Ηλείας στο γραφείο του (13-3-09) προκειμένου να περισώσει κρίσιμα στοιχεία, αλλά και την πρόταση παραπομπής του στο υπηρεσιακό συμβούλιο, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπέζας τον αναβάθμισε και τον μετέθεσε στη θέση του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας. Με ποιο τρόπο διασφαλίζεται η δημόσια περιουσία, όταν τοποθετείται ή παραμένει στη θέση του υπάλληλος που κατηγορείται από αρμόδια αρχή με τόσο σοβαρές κατηγορίες;» Την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. κι ενός οικονομικού επιθεωρητή, παρουσία δικαστικού λειτουργού μετά από εισαγγελική εντολή εισέβαλαν στην Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας και κατέσχεσαν τους σκληρούς δίσκους εννέα ηλεκτρονικών υπολογιστών της υπηρεσίας καθώς και τον προσωπικό φορητό υπολογιστή του προϊσταμένου της Νικολάου Σιάνη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/03/2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ,"ΣΕΜΝΑ & ΜΕΤΡΗΤΑ".ΚΟΤΡΩΝΗΣ