ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Συμβολικές καταλήψεις τραπεζών από το ΠΑΜΕ
Εργαζόμενοι, Ομοσπονδίες Εργαζομένων, συνδικάτα, Γυναικείοι Σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι που ανήκουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του Μετώπου αγώνα Σπουδαστών, της ΟΓΕ πραγματοποίησαν συμβολικές καταλήψεις σε καταστήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα:
Στον Πυργο στην Εθνική ΤράπεζαΣτην Πάτρα σε Αγροτική και Εθνική Τράπεζα,
Στην Αθήνα στην Τράπεζα της Ελλάδος,
Στη Θεσσαλονίκη στην Aγροτική Τράπεζα,
Στον Πειραιά στην Εθνική Τράπεζα,
Στο Ηράκλειο στη Eurobank,
Στο Ναύπλιο και την Τρίπολη στην Aγροτική Τράπεζα,
Στα Χάνια και στο Ρέθυμνο στην Εθνική Τράπεζα,
Στην Άρτα και στην Κόρινθο στην Aγροτική Τράπεζα,
Στην Κεφαλλονιά και στην Καλαμάτα στην Εθνική Τράπεζα,
Στη Λάρισα στην Aγροτική και την Εθνική Τράπεζα,
Στη Ζάκυνθο  στην Εθνική Τράπεζα,
Στην Κέρκυρα στη Eurobank,
Στη Σπάρτη και στα Γιάννενα στην Αγροτική Τράπεζα και ακολουθούν και άλλες.

Καταγγέλλουμε τη συνολική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, από κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ  και μονοπώλια,  και το τραπεζικό κεφάλαιο ως αιχμή του δόρατος. Στην ιδιοκτησία του συμμετέχουν τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, που από κοινού εκμεταλλεύονται και ληστεύουν το λαό.
Ληστεύουν τα λαϊκά στρώματα με τις διαφορές καταθέσεων και δανείων, τη «νόμιμη τοκογλυφία». Πιάνουν από το λαιμό, όσους αναγκάζονται να πάρουν δάνεια, στεγαστικά η άλλα. Στραγγαλίζουν τους μικρούς, μεσαίους, βιοτέχνες εμπόρους και φτωχούς αγρότες. Ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται πιο άγρια τους ίδιους τους εργαζόμενους  στις τράπεζες.
Απαιτούμε:
  • Να διαγραφούν τώρα τα χρέη των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, καθώς και των φτωχομεσαίων αγροτών. Να απαγορευτεί στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις διάφορες εισπρακτικές εταιρείες τους για  τον εκφοβισμό των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Να δοθούν οι κατοικίες που έχουν κατασχεθεί σε ανέργους η νέα ζευγάρια  που δεν έχουν δουλειά. Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με επιτόκιο 1% για χαμηλόμισθους, φτωχούς αγρότες, χαμηλοσυνταξιούχους, με ευθύνη του κράτους.
  • Απαγόρευση δια νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης, με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000ευρώ και μέχρι 150 τμ για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια.
  • Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια.
  • Απαγόρευση απόκλισης μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και  χορηγήσεων μεγαλύτερη του 1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: