ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ στο χαράτσι των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία


ΟΧΙ στο χαράτσι των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού.
ΟΧΙ στις πληρωμές για τις εργαστηριακές εξετάσεις.
Η Υγεία είναι αγαθό, όχι εμπόρευμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ –ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ τηνΤρίτη 25 Γενάρη, στο Γ.Ν. Πύργου με συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων, για την κατάργηση των 5ευρω και κάθε πληρωμής στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού.
Γιατί η υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό. Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλα βάρη στις πλάτες μας. Μαζί με την ανεργία, τη φτώχεια την ακρίβεια, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, που φέρνει, δίνει τελειωτικό κτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προχωράει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας.
Μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς και στα ασφαλιστικά ταμεία, με κριτήριο τα έσοδα και τα κέρδη. Δηλαδή, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται όσο το δυνατό περισσότεροι ασθενείς - "πελάτες".
  • Να αντισταθούμε στην πολιτική της κυβέρνησης που εμπορευματοποιεί την Υγεία - Πρόνοια και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με έσοδα και κέρδη.
  • Να δυναμώσουμε τον αγώνα για να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών.
  • Να μη μείνουν χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι και οι οικογένειές τους.
  • Να παλέψουμε για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες.
  • Να απαιτήσουμε να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία



Οργανώνουμε την απεργία της 10 Φλεβάρη και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30, στην πλατεία Ελευθερίας στην Αμαλιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: