ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Βοτανικός κήπος στην Ολυμπία

Αρχαιολογικός χώρος στην Αρχαία Ολυμπία

Ολυμπιακός βοτανικός κήπος δημιουργείται στην αρχαία Ολυμπία,στον επίπεδο χώρο μεταξύ του Κρονίου Λόφου και του δρόμου που οδηγεί στο Νέο Μουσείο.
Ο κήποςθα αναπτυχθεί σε 25στρέμματα _αν και οι φυτεύσεις θα γίνουν στα εννέα _ και στοχεύει στην ενημέρωση των επισκεπτών για τα φυτά της μεσογειακής χλωρίδας,τα οποία χρησιμοποιήθηκαν άλλωστε για την αποκατάσταση του τοπίου της Ολυμπίας μετά από την καταστρεπτική πυρκαγιά του 2007.
Οπως αναφέρθηκε στοΚεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο από τον κ. Γιώργο Λυριτζή τεχνικό σύμβουλο από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Αθηνών του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας πρόκειται να φυτευτούν περί τα 100 δέντρα (40ελιές, 20 αριές και δρυς και 30 κυπαρίσσια) περί τους 3000 θάμνους και 6000 αρωματικά φυτά και βότανα. Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί πάντως στη διάνοιξη των λάκκων φύτευσης ώστε να μην κινδυνέψουν αρχαιότητες ενώ και η επιλογή των φυτών γίνεται με βάση την ανάπτυξη του ριζικού τους συστήματος.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την διαμόρφωση εισόδου, χαλικόστρωση ή πλακόστρωση μονοπατιών, καθώς και την ανακαίνιση ενός κτιρίου αποθηκών. Το κόστος ανέρχεται στις 150.000ευρώ και θα καλυφθεί από τις υπάρχουσες πιστώσεις της δωρεάς της πόλης του Μονάχου προς την Ολυμπία για την αποκατάσταση του φυσικού της περιβάλλοντος.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=379192&ct=4&dt=19/01/2011#ixzz1BYfmQXpn

Δεν υπάρχουν σχόλια: