ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Οι εργαζόμενοι του Δήμου θα πληρωθούν καθυστερημένα


Δήμος Πύργου : "Οι εργαζόμενοι του Δήμου θα πληρωθούν καθυστερημένα αλλά δεν παραδεχόμαστε πως φταίμε εμείς...."



E-mailΕκτύπωσηPDF
Χθες αναδημοσιεύσαμε δημοσίευμα του bloghttp://eparxos.blogspot.com σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Πύργου έχει αδυναμία πληρωμής των μισθών των υπαλλήλων του.Αναρωτηθήκαμε κι εμείς αν αληθεύει το δημοσίευμα.Σήμερα από το Γραφείο του Δημάρχου Πύργου στάλθηκε απάντηση στο δημοσίευμα αυτό όχι φυσικά σε εμάς, ούτε σε άλλα ελεύθερα blogs ούτε στο eparxos αλλά σε δημοσιογράφους (άραγε στο Δήμο δεν μπορούν να βρουν τα mail των τοπικών blog και να στέλνουν και σε αυτά τα δελτία τύπου;) έτσι στο διαδίκτυο τελικά δημοσιεύτηκε εδώ
Η απάντηση αυτή δεν δημοσιεύεται στο portal του Δήμου ούτε στάλθηκε στο blog που αποκάλυψε το θέμα γεγονός που καταδεικνύει την απαξίωση που δείχνει ο Δήμος Πύργου στις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου.
Σύμφωνα με την απάντηση του Δήμου Πύργου : "1.    Το πρόβλημα με την  καθυστέρηση της μισθοδοσίας μηνός Δεκεμβρίου είναι Πανελλήνιο και δεν αφορά μόνο το Δήμο Πύργου.
Οφείλεται στην καθυστέρηση υπογραφής από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών της εντολής πληρωμής της τακτικής οικονομικής ενίσχυσης που συνήθως γίνεται γύρω στις 22-25 κάθε μήνα. Για το μήνα Νοέμβριο όμως, η σχετική εντολή υπογράφτηκε στις 30/11.



2.    Με την υπ. αρ πρωτ 159696/30-11-2010  αναγγελία πίστωσης (που κατέφθασε με e-mail στο Δήμο Πύργου την 01/12/2010), τα χρήματα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου Πύργου έχουν ήδη κατατεθεί στην τράπεζα  και με δεδομένο ότι η εκταμίευση απαιτεί τρεις εργάσιμες ημέρες, θα είναι διαθέσιμα προς πληρωμή της μισθοδοσίας την Δευτέρα 6/12/2010".

Βεβαίως δεν είναι εργαζόμενοι αυτοί που συνέταξαν την κυνική αυτή απάντηση να χρωστάνε δόσεις και να έχουν υποχρεώσεις να εκπληρώσουν και φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη συγγνώμη για την ταλαιπωρία των εργαζομένων.
Όπως αποκαλύπτει το πολύ καλά ενημερωμένο blog eparxos.blogspot.com εδώ
"
  1. Κατά απαίτηση του άρθρου 24 του Ν. 1080/80 (ΦΕΚ 246 Α΄) «N. 1080/80 (ΦΕΚ-246 Α') : Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως διατάξεων τινών της περί των προσόδων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοικήσεως Νομοθεσίας και άλλων τινών συναφών διατάξεων
    …………………………………
    'Αρθρo 24 : Διασφάλισις καταβολής αποδοχών και συντάξεων δημοτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων
    Προς διασφάλισιν της κανονικής καταβολής των αποδοχών των δημοτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων, παρακρατείται υπ' ευθύνη του προισταμένου του οικείου Ταμείου, εκ των κατά την διάκρειαν του οικονομικού έτους εισπραττομένων εσόδων εκάστου δήμου, των μη νόμω διατιθεμένων δι' ειδικούς σκοπούς, ποσόν αντιστοιχούν προς τας αποδοχάς και συντάξεις ενός διμήνου των υπαλλήλων και συνταξιούχων αυτών, όπερ χρησιμοποιείται αποκλειστικώς δια την πληρωμήν των αποδοχών και συντάξεων και ανανεούται διαρκώς εκ των εν τω μεταξύ εισπραττομένων εσόδων………» το ταμείο του Δήμου θα πρέπει να έχει στο ταμείο του τις αποδοχές για την μισθοδοσία ενός διμήνου. Το γεγονός ότι το ταμείο δεν πληρούσε την παραπάνω απαίτηση του Νόμου, δηλώνει την παρατυπία ή παρανομία που από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε και παραδέχεται στην συνέχεια και η ίδια υπηρεσία του Δήμου λέγοντας ότι ο Υπουργός υπογράφει κάθε μήνα και όχι κάθε δίμηνο. Δηλαδή αφού ο Υπουργός υπογράφει κάθε μήνα, ο Δήμος έχει χρήματα για ένα δίμηνο, ο Υπουργός καθυστερεί για πέντε μέρες πως γίνεται οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι;
  2. το πρόβλημα της καθυστέρησης δεν είναι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ. Είναι μόνο των Δήμων που προεκλογικά δεν φύλαξαν την μισθοδοσία του διμήνου και τα μοίρασαν σε εργολάβους και προμηθευτές και η πενθήμερη καθυστέρηση υπογραφής της επιχορήγησης από το Υφυπουργό τους ξεβράκωσε. Αλλιώς τα υπολόγιζαν, αλλιώς έγιναν όμως και εκτέθηκαν"
Oι ευθύνες του Δήμου αποδεικνύονται και από το γεγονός πως δεν δημοσιοποίησε ο ίδιος ως όφειλε το θέμα αλλά σύρθηκε σε απαντήσεις και ανακοινώσεις εκ των υστέρων.Κοινώς είναι σαν να απάντησε ο Δήμος Πύργου κυνικά : "Οι εργαζόμενοι του Δήμου θα πληρωθούν καθυστερημένα αλλά δεν παραδεχόμαστε πως φταίμε εμείς...."
Σαν bloggers αισθανόμαστε περήφανοι και δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στο blog  http://eparxos.blogspot.com/ με την ελπίδα οι πολίτες επιτέλους να κάνουν αυτό που δεν κάνουν οι δημοσιογράφοι.Να ελέγχουν την κάθε μορφής εξουσία και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών.


Υ.Γ Καλό είναι όταν γίνονται καταγγελίες στο διαδίκτυο που έχουν βάση και δημοσιεύονται σε blogs να αναφέρεται και η πηγή των καταγγελιών.Η φράση "έπειτα από διαδικτυακά δημοσιεύματα" απαξιώνει την πηγή του ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: