ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Διέξοδος από την κρίση

Η συζήτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους αποκαλύπτει ότι ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν τα κέρδη πριν απ' όλα και να περιορίσουν τις όποιες ζημίες, από τις υπερχρεωμένες χώρες.
Οι συζητήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι μετά την υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης ήρθε η ώρα της ελεγχόμενης υποτίμησης του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου.
Διέξοδος από την κρίση για τον καπιταλισμό σημαίνει καταστροφή, δηλαδή απαξίωση παραγωγικών δυνάμεων, και πριν απ' όλα απαξίωση της εργατικής τάξης, της τιμής της εργατικής δύναμης, και από την άλλη υποτίμηση έως και καταστροφή ενός μέρους του κεφαλαίου. Διέξοδος για το λαό σημαίνει ανατροπή του καπιταλισμού.
Μόνο η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της μπορούν να εξασφαλίσουν πραγματική ανάπτυξη για τη χώρα, σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με την υπηρέτηση του κέρδους. Πραγματική ανάπτυξη υπέρ του λαού και των αυξανόμενων σύγχρονων αναγκών του, ανάπτυξη που καταργεί την ανεργία, τη φτώχεια, την κρίση.
ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: