ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Το ΚΚΕ σχετικά με την λειτουργία κολυμβητηρίου στον Πύργο Ηλείας.

  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού


Θέμα: Λειτουργία κολυμβητηρίου στον Πύργο Ηλείας.


Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και κηδεμόνων έκλεισε το κολυμβητήριο στον Πύργο, το μοναδικό κολυμβητήριο στο Νομό Ηλείας, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο χρέος στις εταιρείες προμήθειας πετρελαίου και δεν υπάρχουν οι ανάλογοι κρατικοί και δημοτικοί πόροι για να συντηρηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Στο κολυμβητήριο κατά τους μήνες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού αθλούνται πάνω από 400 παιδιά και συνάνθρωποι μας με κινητικά προβλήματα ή άλλα προβλήματα υγείας. Αυτή την εποχή και πριν το κλείσιμο του κολυμβητηρίου υπήρχαν πάνω από 100 άτομα που χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις.
Επίσης, υπάρχει το φαινόμενο ο Δήμος Πύργου να ζητάει από τα σωματεία να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου, με αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων να μεταφέρεται στις τσέπες των οικο–γενειών των αθλητών με αύξηση της μηνιαίας συνδρομής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην έχουν την δυνατότητα να καλύψουν το ποσό αυτό.
H υποβάθμιση του αθλητισμού αποτελεί συνειδητή επιλογή των μέχρι τώρα κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), αφού με τη μη χρηματοδότηση του, το οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση, στη λειτουργία στα πλαίσια της «ανταποδοτικότητας» σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε., με αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των γονιών και των λαϊκών οικογενειών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1.      πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση και τι μέτρα θα πάρει για την εξασφάλιση της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων με χρηματοδότηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού
2.      τι μέτρα θα πάρει ούτως ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 15 εργαζομένων στο εν λόγω κολυμβητήριο.

Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιάννης Γκιόκας

Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: