ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Πύργου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί(πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιατρών του ΙΚΑ) μέλη του ΠΑΜΕ και μέλη του συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας,καταγγέλλοντας την απαράδεκτη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.
Όπως ανέφερε ο Γιώργος Ηλιόπουλος –πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας και μέλος της γραμματείας Ηλείας του ΠΑΜΕ : «Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους λόγω των ελλείψεων ή βλαβών σε μηχανήματα, αλλά και το κόψιμο εξετάσεων, με αποτέλεσμα να εξωθούνται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και θεραπευτήρια, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ. Προβλήματα που θα οξυνθούν με τη δημιουργία καλλικρατικών δήμων». 
Ο Κοσμάς Αλεξίου – μέλος της γραμματείας Ηλείας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου – Ολυμπίας δήλωσε: «Οι συνέπειες της απουσίας ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας για όλες ανεξαίρετα τις λαϊκές οικογένειες, ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι ή όχι ασφαλισμένος, αναδεικνύονται καθημερινά σε όλη τη χώρα ακόμα πιο οδυνηρές μέσα σε συνθήκες αύξησης της ανεργίας και της φτώχειας». 
«Όλη αυτή η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγεί ασφαλισμένους και συνταξιούχους σε ιδιωτικές κλινικές, παρά το «φαρμακερό» κόστος, αλλά και τους κινδύνους που δημιουργεί για την υγεία του λαού η εισβολή του κεφαλαίου σ' αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα. «Ώθηση» που εντείνουν οι νέες ανατροπές σε Ασφάλιση και Υγεία που οδηγούν αφενός σε διαρκείς περικοπές εξετάσεων και φαρμάκων από τα ταμεία και αφετέρου στη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε παραρτήματα επιχειρήσεων του κλάδου».
Ο Χρήστος Γιάνναρος –Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να αντιπαλέψουν την πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων υγείας και οργανισμών που συνάδει με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και στο χώρο της Υγείας όπως και σε άλλους χώρους. Να διεκδικήσουμε, μεταξύ άλλων, την κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό μόνιμης και σταθερής απασχόλησης με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και εξοπλισμό, την άμεση κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή αστικών κέντρων υγείας, την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους ανασφάλιστους, την κατάργηση της λίστας φαρμάκων, την καταβολή των κρατικών και εργοδοτικών εισφορών που οφείλονται στο
ΙΚΑ, να καταργηθεί κάθε πληρωμή και επιχειρηματική δράση και η παροχή για κάθε υπηρεσία Υγείας και Πρόνοιας να είναι δημόσια και δωρεάν. 
Στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει την υγεία, την παιδεία, την εργασία, συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα, η λαϊκή αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί με την ενίσχυσης της αντιμονοπωλιακής πάλης, αξιοποιώντας σε αυτήν την κατεύθυνση και την απεργία της 15 Δεκέμβρη  και τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: