ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Πώς τσέπωσαν 1,5 εκατ. € από το δήμο ΠΥΡΓΟΥ


Μεγάλη κομπίνα με πλαστά και εικονικά τιμολόγια ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ αποκαλύφθηκε στο Δήμο του Πύργου Ηλείας, έπειτα από το φορολογικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και αφορά τη χρονική περίοδο 2002-2006.
Με βάση την έρευνα του ΣΔΟΕ, δεκάδες ιδιώτες της περιοχής, χρησιμοποιώντας εικονικά και πλαστά τιμολόγια, με την ανοχή κάποιων αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που τα ενέκριναν, κατάφεραν και έβαλαν στο χέρι το άνω ποσό. Πηγές του υπ. Οικονομικών ανέφεραν στην «Ε» ότι το συνολικό μέγεθος της κομπίνας θα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ, καθώς συνεχίζεται η έρευνα, ενώ επίκειται και διαχειριστικός έλεγχος.
Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι είναι ζήτημα χρόνου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, παράβαση του νόμου περί καταχραστών και πλαστογραφία μετά χρήσεως για τους αιρετούς εκπροσώπους που ενεπλάκησαν στο οικονομικό σκάνδαλο. Αποκάλυψαν επίσης ότι υπάρχουν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις για ορισμένους από τους ιδιώτες που εμπλέκονται στην κομπίνα.
Οπως ανακοίνωσε επίσημα χθες ο δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, το ΣΔΟΕ αποφάσισε να προβεί στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του δήμου δεσμεύοντας το 50% των καταθέσεών του, ενώ απαγορεύτηκε η διάθεση της ακίνητης περιουσίας του.
Η δημοτική αρχή προσέφυγε ενώπιον του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την άρση των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό ζητώντας την παρέμβασή του.
Ο δήμαρχος του Πύργου κατήγγειλε επίσης στην «Ε» ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για διαχειριστικό έλεγχο, αυτός περιέργως δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς οι οικονομικοί επιθεωρητές που είχαν αναλάβει τον έλεγχο βγήκαν από αυτόν, για άγνωστους λόγους...
Το έγγραφο των ελεγκτών για τις ατασθαλίες στο Δήμο ΠύργουΤο έγγραφο των ελεγκτών για τις ατασθαλίες στο Δήμο ΠύργουΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: