ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ


Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του «Καλλικράτη» και της λεγόμενης «εξυγίανσης» των δήμων είχε προειδοποιήσει ότι αυτό θα σημάνει απολύσεις, επιβολή νέων φόρων και αύξηση όσων ήδη υπάρχουν, παράδοση αρμοδιοτήτων και έργων σε επιχειρηματίες, αναστολή ακόμα και κατάργηση υπηρεσιών που - αν και υποτυπώδεις και αποσπασματικές - εξυπηρετούσαν έναν μικρό αριθμό λαϊκών οικογενειών.
Δυστυχώς πολύ γρήγορα επιβεβαιωθήκαμε με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο νομό μας, με επίκεντρο τον Δήμο Πύργου. Πρόκειται για πρακτική εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει ο «Καλλικράτης». Βλέπουμε να στερούν την δυνατότητα στη ζωή σε 2.363 φτωχούς και ανήμπορους του νομού μας, στερώντας τους και αυτό ακόμα το πενιχρό εισόδημα  που είχαν με το επίδομα της πρόνοιας.
Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι η οικονομική λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης είναι άρρηκτα δεμένη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως και με την οικονομική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων. Για το λόγο αυτό επιχειρείται μείωση των κρατικών δαπανών και με τη μείωση των κοινωνικών - προνοιακών επιδομάτων. Η ευθύνη για τα επιδόματα μεταφέρεται μέσω του «Καλλικράτη» από τις νομαρχίες στους δήμους. Η ευθύνη δεν αφορά μόνο το μοίρασμα των χρημάτων στους δικαιούχους, αλλά όπως αναφέρεται και στον «Καλλικράτη» και τη «λειτουργική αξιολόγηση των υφιστάμενων κοινωνικών προγραμμάτων - επιδόματα ΑΜΕΑ», δηλαδή το μελλοντικό πετσόκομμα τους.
Για αυτό το λόγο όλο το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή(ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Αριστερά), με σύμφωνη την ΝΔ αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική που εφαρμόζεται και πλήττει το σύνολο των λαϊκών οικογενειών.
Το επόμενο διάστημα αν το λαϊκό κίνημα δεν ορθώσει τείχος αντίστασης και λαϊκής αντεπίθεσης θα έχουμε καινούργια θύελλα αντιλαϊκών μέτρων και με επίκεντρο την τοπική διοίκηση εκτός της κεντρική εξουσίας.
Άμεσα να δοθούν τα χρήματα της πρόνοιας στους δικαιούχους και να διεκδικήσουμε αύξηση των χρημάτων αυτών έτσι ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να μπει μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια και να μην επιτρέψει οι δικαιούχοι να μείνουν απροστάτευτοι στις επιταγές της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των εκλεκτών τους στην τοπική διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: