ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της ειρήνης Μιχάλης Περιστεράκης


Την τελευταία του πνοή άφησε στα 73 του χρόνια ο αγωνιστής της Αριστεράς, πρόεδρος της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης (ΑΚΕ) και δικηγόρος Μιχάλης Περιστεράκης.
Από τα φοιτητικά του χρόνιαεντάχθηκε στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες και υπήρξε από τους πρωτεργάτες των προδικτατορικών Μαραθώνιων πορειών Ειρήνης, από τη θέση του προέδρου της Κίνησης Νέων "Μπέρτραντ Ράσελ".
Αγωνίστηκε δίπλα στον Γρηγόρη Λαμπράκη και συμμετείχε στο κίνημα του 1-1-4 και στην ίδρυση της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Υπέστη διώξεις για τους αγώνες του, προδικτατορικά και στα χρόνια της χούντας.
Μετά τη δικτατορία πρωτοστάτησε στο Κίνημα για την Ειρήνη, τον πυρηνικό αφοπλισμό και τη διεθνή αλληλεγγύη. Για τους αγώνες του τιμήθηκε από το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης και από τις ελληνικές οργανώσεις ειρήνης.
"Η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης Μιχάλη Περιστεράκη, στα 73 χρόνια του, μας γέμισε βαθειά θλίψη. Έφυγε από τη ζωή ένας αγωνιστής της αριστεράς, με μεγάλη και διαρκή συμβολή εδώ και δεκαετίες στο ελληνικό, στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές φιλειρηνικό κίνημα. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συντρόφους και συναγωνιστές του στο κίνημα ειρήνης", τόνισε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά της η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει: "Ο συναγωνιστής Μιχάλης Περιστεράκης δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μακρά ιστορία αγώνων για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Μαχητής της γενιάς του 114, πρόεδρος του Κινήματος Νέων για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό «Μπέρτραντ Ράσελ», διανοούμενος και μαχόμενος δικηγόρος, θα μείνει πάντα ζωντανός στη μνήμη μας. Αντίο Μιχάλη".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: