ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Ηλεία: Χρηματοδότηση 4,9 εκατ. ευρώ για έργα στις πυρόπληκτες περιοχές

 Η NOMAPXIAKH Αυτοδιοίκηση Ηλείας εξασφάλισε χρηματοδότηση 4,9 εκατ. ευρώ από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ)για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο πυρόπληκτων περιοχών, την αποπεράτωση οδών και την ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμάρρους.

Συγκεκριμένα, τα έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από το ΕΤΑΕΑ αφορούν την ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμάρρους του Nομού Ηλείας (651.470 ευρώ), την αποκατάσταση ζημιών στα οδικά τμήματα του Ε.Ο. Δικτύου Ζαχάρω - Ξηροχώρι - Σμέρνα (900.000 ευρώ), Αρχαία Ολυμπία - Αρχαία Πίσσα - Λάλα - 111 Ε.Ο. Ν. Ηλειας (900.000), Θολό - Φιγάλεια - Ναός Επικ. Απόλλωνα (900.000), Αμαλιάδα - Εφύρα - Σιμόπουλο - 111 Ε.Ο. Ν. Ηλείας (1 εκατ. ευρώ) καθώς και την αποπεράτωση οδικών τμημάτων (550.000 ευρώ).
Αναφορικά με το θέμα ο νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είχαμε μια σημαντική και θετική εξέλιξη για τον Νομό Ηλείας με την έγκριση επτά σημαντικών έργων οδοποιίας και αντιπλημμυρικών έργων, με χρηματοδότηση από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και τα οποία θα δημοπρατηθούν πολύ σύντομα. Με τα έργα αυτά θα επιλυθούν σημαντικά προβλήματα στις περιοχές τις οποίες θα πραγματοποιηθούν αλλά και θα βοηθήσουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: