ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

Προς:
Αξιότιμους Βουλευτές του Ν. Ηλείας,
Κομματικούς παράγοντες Ν. Ηλείας,
Πολίτες του νέου Δήμου Ζαχάρως,


Αξιότιμοι,

Δεν μπορεί παρά να οργίζεται κανείς όταν διαπιστώνει τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής στον δήμο Ζαχάρως. Με μεγάλη διαφορά έναντι του δεύτερου υποψηφίου ο έκπτωτος του αξιώματος του Δημάρχου κος Χρονόπουλος είναι και πάλι σε θέση ισχύος.

Ένας άνθρωπος του οποίου το βιογραφικό είναι παραπάνω από πλούσιο αλλά, δυστυχώς για εμάς, μόνο σε ότι σχετίζεται με παρανομίες, απειλές, αυταρχικές αντιλήψεις και αποφάσεις με καταφανέστατο δόλο. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν τόσο οι συνεχείς δίκες και καταδίκες όσο και η τελευταία απόφαση του Υπουργού κ. Ραγκούση με την οποία ο πρώην Δήμαρχος έχει τεθεί σε αργία και δεν δύναται να ασκήσει τα καθήκοντα του.

Το παράδοξο του εκλογικού αποτελέσματος δεν έχει προκύψει τυχαία και φυσικά δεν πρόκειται για αυθόρμητη εκλογική συμπεριφορά. Κομματικά παιχνίδια και ιδιωτικά οφέλη θυσίασαν το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του στον βωμό της αυθαιρεσίας που πρεσβεύει ο πρώην Δήμαρχος.


Το ελάχιστο αναμενόμενο θα ήταν μια μαζική κινητοποίηση όλων των κομμάτων και όλων των πολιτικών φορέων ενάντια στην πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Δήμο. Αντί αυτού, προκλητικά και σε κοινή θέα, αντικρίζουμε αγκαλιές, χειραψίες και τραπεζώματα. Δεσμευμένους ψηφοφόρους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να «παραδίνονται» ως έμπρακτη στήριξη. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε είτε οι βουλευτές και οι υπόλοιποι πολιτικοί μας δεν έχουν καμιά επιρροή στον Δήμο, είτε αδιαφορούν για αυτόν πράγμα που αναιρεί επί της ουσίας τον θεσμικό τους ρόλο.

Έστω και τώρα, ας ενώσουν στην πράξη όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί τις δυνάμεις τους. Το 54,5% που δεν υποστήριξε τον πρώην Δήμαρχο είναι η πλειοψηφία και μαζικά, με μεγαλύτερη συμμετοχή, αυτό πρέπει να φανεί στις επαναληπτικές εκλογές.

Το μεγάλο ποσοστό μέσα στο 45,5% που συγκέντρωσε ο πρώην Δήμαρχος που δεν βρήκε το σθένος ή εγκλωβίστηκε στις οποιεσδήποτε συνθήκες ας θυμηθεί πως η ψήφος είναι προσωπική και μυστική. Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μικρή μειοψηφία όσοι κοιτάζουν τον κ. Χρονόπουλο ως εκφραστή τους και κατά συνέπεια ανήκουν στην ίδια κατηγορία ανθρώπου με αυτόν.

Υπερκομματικά και με γνώμονα το καλό αυτού του τόπου, το μέλλον του δήμου δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια υπόδικων και κατάδικων.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: