ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ανοιχτή συγκέντρωση Θύμιου Κοτζιά στο Πανόπουλο του δήμου Λασιώνος

Σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στο Πανόπουλο του δήμου Λασιώνος μίλησε την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοτζιάς  Η  προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό δρόμο που διέρχεται από τον οικισμό και ενώνεται με την εθνική οδό της 111 . Διακρίθηκε  δε από την αθρόα προσέλευση κόσμου και από τον παλμό που επικράτησε από την αρχή της εκδήλωσης  ο οποίος κορυφώθηκε με την λήξη της ομιλίας του κ .Κοτζιά.
 Πρώτος στην εξέδρα ανέβηκε ο δήμαρχος Λασιώνος Βασίλης Παπαντώνης προκειμένου να προλογίσει τον υποψήφιο δήμαρχο  του νέου καλλικρατικού δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας . Μ ε θερμά λόγια ο ομιλητής αναφέρθηκε στην ξεχωριστή προσωπικότητα του Θύμιου Κοτζιά καθώς και στην πλούσια δράση του τελευταίου στα της τοπικής αυτοδιοίκησης . Ο κ Παπαντώνης , εμφανώς συγκινημένος , αναφέρθηκε στην προσωπική τους  γνωριμία όταν και οι δύο ήταν πρόεδροι των κοινοτήτων τους ( στο Ανδρώνι ο ίδιος ,  στο Κλαδέο Ολυμπίας ο  κ Κοτζιάς  ) και μέσω της ΤΕΔΚ Ηλείας είχαν πρωτοστατήσει για την ανάπτυξη  και προβολή των ορεινών χωριών .

 Στην συνέχεια και υπό το ηχηρό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος δήμαρχος , ο οποίος αφού ευχαρίστησε  από καρδιάς  για την συγκινητική  υποδοχή που του επιφυλάχτηκε ανέλυσε  το πρόγραμμα του  για τον δήμο Λασιώνος . Μεταξύ άλλων ο κ Κοτζιάς τόνισε
«Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αποτελούν για μας προτεραιότητα , θα συντηρήσουμε και θα επεκτείνουμε το αρδευτικό δίκτυο . Θα κατασκευάσουμε δρόμους πρόσβασης σε κάθε ποιμνιοστάσιο και θα φροντίσουμε για την υδροδότηση και την ηλεκτροδότησή τους .Θα συστήσουμε και θα λειτουργήσουμε συμβουλευτικό γραφείο για του αγρότες και τους κτηνοτρόφους .»
Αναφερόμενος στην συνέχεια της ομιλίας του για τα έργα υποδομής και οδοποιίας είπε
« Στους στόχους μας είναι να βελτιώσουμε την οδική σύνδεση Πλατανίτσας – Κρυόβρυσης μέχρι τη Δροσιά . Να ολοκληρώσουμε το έργο οδοποιίας Κακοτάρι – Ταβέρνα-  Κρυόβρυση . Να βελτιώσουμε τον δρόμο από εθνική οδό 111 προς τα Ντινέικα . Να βελτιώσουμε την βατότητα του δρόμου από το Κακοτάρι προς το μοναστήρι Νοτενών .».
Στην συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και στις δράσεις για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.    
«Θα αναδείξουμε τα λαογραφικά μουσεία Ανδρωνίου,  Κρυόβρυσης  , Κακοταρίου σε πόλο έλξης επισκεπτών .Θα τιμήσουμε όπως του αξίζει , τον Νίκο Μπελογιάννη , τον « άνθρωπο με το γαρύφαλλο» που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι κατάγεται από τα Τσίπιανα.Θα διατηρήσουμε και θα βελτιώσουμε τις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή και θα τις συνδυάσουμε με την προστασία , ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών μνημείων , των τοπικών γιορτών και των φυσικών αξιοθέατων της Λασιώνος .»
Τέλος ο ομιλητής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που θα κάνει για την ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων στην Αγία Τριάδα ,για την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος , την δημιουργία δασικού χωριού στην Κρυόβρυση και την κατασκευή αθλητικού  κέντρου στην ευρύτερη περιοχή.
 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Ολυμπία πορεία στο μέλλον» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: