ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για να τιμήσουμε τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη 1973  στην κεντρική πλατεία στον Πύργο, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 7μ.μ.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες, φτωχοί αγρότες,
Σας καλούμε με δυνάμωμα της οργάνωσης, της συμμαχίας και της πάλης να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, η Τρόικα και η πλουτοκρατία με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Σας καλούμε να τιμήσετε το Νοέμβρη με κεντρικό σύνθημα:
Να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημά της και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη όσο ποτέ. Αποκτά μεγάλη σημασία για τους μελλοντικούς αγώνες η ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΑΣΗ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποστρατικοποιεί 21 νησιά στο Αιγαίο και προχωρά σε συμφωνία παράδοσης του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και τη συνδιαχείρισή του με την Τουρκία και τις ΗΠΑ, έχοντας ως οδηγό τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται δραματικά, ετοιμάζεται νέα φοροεπιδρομή. Η ανεργία έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και παγιώνονται οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις. Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης ισοπεδώθηκε, εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, τα σχολεία θα λειτουργούν ως επιχείρηση.
Σήμερα, 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ισχύει πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ το μήνυμα: όταν ένας λαός θέλει, μπορεί!
Στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα των Περιφερειών και των Δήμων ο εργαζόμενος λαός έκανε ένα σημαντικό βήμα, ισχυροποιώντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σας καλούμε με σταθερότητα να διαχωρίσετε οριστικά τις ευθύνες σας από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, που δεν αλλάζουν.
Σας καλούμε να πάρετε θέση μάχης με τη γραμμή του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα που θα βάζει φρένο στην επίθεση του κεφαλαίου, θα οργανώνει από τα κάτω τη λαϊκή αντεπίθεση.
Σας καλούμε να δυναμώσετε την πάλη για:
Μόνιμη σταθερή δουλειά, 7ωρο – 35ωρο- 5ήμερο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως Υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι,
Σήμερα, 37 χρόνια μετά και όπως και τότε, έτσι και τώρα η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτή που παράγει, ενώ ο πλούτος πηγαίνει σε όλο και λιγότερα χέρια.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, εμείς και τα παιδιά μας.
Η σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες του λαού με ακόμα πιο σκληρά μέτρα, βάζει ακόμα πιο επιτακτικά επί τάπητος το δρόμο της διεξόδου. Αυτός ο δρόμος είναι η συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, του Λαϊκού Μετώπου με στόχο μια άλλη εξουσία και οικονομία, όπου η παραγωγή, η επιστήμη, η τεχνολογία θα είναι υποταγμένη στις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Η Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία μπορεί να δώσει λύση στα επίκαιρα συνθήματα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: