ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ : ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ...ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ !!!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ...

ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ !


Πανελλαδική πρωτοτυπία αποτελεί η περίπτωση του ευρισκόμενου από τον περασμένο Ιούλιο σε αργία, επ' αόριστον, με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, πρώην δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος παρά τις αμετάκλητες καταδίκες του και τις παραπομπές του σε δίκες για πλήθος σοβαρών αδικημάτων... σάρωσε στις προχθεσινές δημοτικές εκλογές λαμβάνοντας ποσοστό 45% (!) έναντι 24% που έλαβε ο δεύτερος σε ψήφους Κώστας Αλεξανδρόπουλος.
Ο σε αργία δήμαρχος Ζαχάρως, Π. Χρονόπουλος, πήρε 45% στον α' γύρο... 

Ο σε αργία δήμαρχος Ζαχάρως, Π. Χρονόπουλος, πήρε 45% στον α' γύρο... 

«Μίλησε ο λαός στους λασπολόγους μου», δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. 

Ο κ. Χρονόπουλος μετά την 262/2010 γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αποφάσισε ότι εκτός της τελεσίδικης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο για τις παράνομες προσλήψεις που έκανε στο τοπικό ΚΕΠ, τέθηκε σε αργία «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/ 2006», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. 

Είχε προηγηθεί η 1977/ 2008 απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε την ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών εναντίον του για τις παράνομες προσλήψεις στα ΚΕΠ... ενώ για άλλη παράμετρο της ίδιας υπόθεσης καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση σε δεύτερο βαθμό (αρ. απόφασης: 124-125/25.2.2010) από το Εφετείο της Πάτρας. Ο κ. Χρονόπουλος προσέφυγε στο τμήμα αναστολών του ΣτΕ το οποίο απέρριψε το αίτημά του για διακοπή της τιμωρίας του, ενώ η οριστική απόφαση εκκρεμεί. 

Πρόσφατα σε βάρος του κ. Χρονόπουλου ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και παράβαση του νόμου περί καταχραστών και μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ. Σε βάρος του διενεργείται επίσης από την Εισαγγελία του Πύργου έρευνα για απειλές και άσκοπους πυροβολισμούς. 

Οπως ανέφερε στην «Ε» ο γενικός γραματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, σε περίπτωση που εκλεγεί ξανά δήμαρχος ο κ. Χρονόπουλος, θα συνεχίσει να ευρίσκεται σε αργία μέχρι να ανατραπεί -αν ανατραπεί- δικαστικά η απόφαση που τον έθεσε σε αργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: