ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

5ο Ιστορικό Ολυμπιακό Ράλλυ: Νικητές οι Δημήτρης και Άγγελος Κουνέλη

5ο Ιστορικό Ολυμπιακό Ράλλυ: Νικητές οι Δημήτρης και Άγγελος Κουνέλη

Οι Δημήτρης και Άγγελος Κουνέλης με British Leyland Mini ήταν οι μεγάλοι νικητές του 5ου Ιστορικού Ολυμπιακού Ράλλυ, που διοργάνωσε η ΑΟΛΑΠ το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου. Ο πρώτος συνδυασμός κατάφερε να συγκεντρώσει ελάχιστους βαθμούς ποινής και να πάρει τη νίκη, αν και πιέστηκε αρκετά από τον δεύτερο και τον τρίτο που επίσης συγκέντρωσαν πολύ λίγους βαθμούς ποινής.
Ο αγώνας προσμετρούσε για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Regularity αλλά και για τον αντίστοιχο Ελληνικό θεσμό.

Μετά την περιήγηση της πρώτης ημέρας, το Σάββατο, στους «δρόμους της ελιάς» από την Ηλεία προς τη Μεσσηνία, την Κυριακή τα πληρώματα ακολούθησαν αντίθετη κατεύθυνση προς την Αχαΐα. Το πρωινό βρήκε τους συμμετέχοντες σε μια όμορφη περιπλάνηση μέσα στο δρυοδάσος της Φολόης, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την εκκίνηση της Αρχαίας Ολυμπίας. Μέσω της γραφικής Δίβρης, άφησαν πίσω τον ποταμό Ερύμανθο, συνάντησαν για λίγο τον Αοράνιο και το Βουραϊκό, πέρασαν έξω από την Ιερά Μονή Αγ. Λαύρας, τα Καλάβρυτα και τερμάτισαν στο Αίγιο.
Τους πρώτους στην κατάταξη ακολούθησαν οι Κώστας Μητρόπουλος – Νεοκλής Νικολάου με Fiat 131 Abarth Rally και οι Γιάννης Κατσαούνης – Μαθιός Μανσόλας με Ford Mustang Shelby GT. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος Ποριώτης – Δημήτρης Κοκκινάκης (Alfa Romeo 1750 Berlina), από την Κύπρο οι Στέλιος Βανέζος – Πέτρος Σουτζής (Alfa Romeo 2000 Veloce) και οι Παντελής Αντωνόπουλος – Μαρία Καλλίτση (Porsche 911 Carrera 3.0).
Ανά κατηγορία επικράτησαν οι Δημήτρης και Άγγελος Κουνέλης στην κατηγορία I, Κώστας Μητρόπουλος – Νεοκλής Νικολάου στην κατηγορία H, Γιάννης Κατσαούνης – Μαθιός Μανσόλας στην κατηγορία F, Νίκος Ποριώτης – Δημήτρης Κοκκινάκης στην κατηγορία G, Ανδρέας Πανούσης – Valentina Myrosnychenko (Mercedes Benz 190-5L) στην κατηγορία E και Γιώργος Πάσχος - Διονύσης Κολοτούρος (TOYOTA Corolla 1600) στην κατηγορία S.
Οι απονομές στους νικητές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσαν οι διοργανωτές στο Αίγιο._(Δελτίο Τύπου)

Αναλυτικά αποτελέσματα θα βρείτε στο www.ethea-live.gr
Κώστας Μητρόπουλος – Νεοκλής Νικολάου - Fiat 131 Abarth Rally
Γιάννης Κατσαούνης–Μαθιός Μανσόλας-Ford Mustang Shelby GT
Δημήτρης και Άγγελος Κουνέλης - British Leyland Mini
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=race-other-news-article&race_id=0&article_id=18698

Δεν υπάρχουν σχόλια: