ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Σε τροχιά αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας

Αυτοψία στα ακίνητα της ΕΤΑ στο νομό Ηλείας πραγματοποίησαν η πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Αυγή Μαρκοπούλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Λάμπρου, στο πλαίσιο της ταχύτερης υλοποίησης των στόχων της νέας διοίκησης της ΕΤΑ, που αφορούν στην άμεση και αποδοτικότερη αξιοποίηση της περιουσίας της. Κατά την πρόσφατη τριήμερη περιοδεία τους από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή, επισκέφθηκαν στην Ηλεία τη Λίμνη Καϊάφα, τα Λουτρά Κυλλήνης και Καϊάφα και τα ακίνητα στην παραλία Ζαχάρως και στο Κουνουπέλι, όπου εξέτασαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο Δημαρχείο της Κυλλήνης και στο Ξενοδοχείο «Ολυμπία» στον Καϊάφα, όπου συμμετείχαν βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι τοπικοί φορείς. Στη διάρκεια των συσκέψεων εξετάστηκαν τα θέματα που έθεσαν οι τοπικοί παράγοντες για τη λειτουργία και την καλύτερη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, Καϊάφα και Κυλλήνης, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα προβλήματα και τρόποι αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑ.

Επισημαίνεται ότι «το master plan για την ανάπλαση του Καϊάφα, που έχει ήδη εκπονηθεί, βρίσκεται στο στάδιο της συζήτησης με το αρμόδιο υπουργείο, το ΥΠΕΚΑ. Έχει γίνει πρόσφατα μια συνάντηση, όπου αποφασίστηκαν οι δράσεις και απομένει να οριστικοποιηθούν, ώστε να αποφασισθεί ποιες ειδικές μελέτες θα ανατεθούν για να αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος», όπως δήλωσε στους τοπικούς φορείς ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ κ. Δ. Λάμπρου. Στους στόχους της νέας διοίκησης της ΕΤΑ είναι η αξιοποίηση των ακινήτων στην παραλία της Ζαχάρως και στο Κουνουπέλι, μέσω προκήρυξης διαγωνισμών.

Σύμφωνα δε με την Πρόεδρο της ΕΤΑ κυρία Αυγή Μαρκοπούλου: «Οι εκτάσεις αυτές μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν, ώστε να αναβαθμιστεί τουριστικά και οικονομικά η περιοχή της Ηλείας και γενικότερα όλης της Πελοποννήσου, με διασφάλιση των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών τους». Στη συνέχεια η Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ επισκέφθηκαν στη Λακωνία το Σπήλαιο Δυρού, τον Πύργο Τζανετάκη στο Γύθειο και το Ξενία Σπάρτης. Αξίζει να επισημανθεί, πως αναφορικά με το Σπήλαιο Δυρού έχει εξασφαλισθεί μέσω του ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση για την αξιοποίηση τόσο του ίδιου του σπηλαίου όσο και του περιβάλλοντος χώρου, του εστιατορίου, του αναψυκτηρίου καθώς και της ακτής.Επίσης, ο Πύργος Τζανετάκη έχει αποκατασταθεί πρόσφατα από την ΕΤΑ και επαναλειτουργεί ως Μουσείο.

http://www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: